VoorleesExpress

Bibliotheek Velsen is trots op de VoorleesExpress

Het is een jaar geleden dat ze van start gingen met VoorleesExpress Velsen. Een landelijk programma, dat zeer succesvol is in het verbeteren van taalvaardigheid van kinderen.
Techport Technologieweek

Online Techport Technologieweek van start

De Techport Technologieweek is maandagochtend van start gegaan met de Tech Your Talent-quiz voor leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs.
Nationaal Park Zuid-Kennemerland Beleefweek

Nationaal Park Zuid-Kennemerland viert 25 jarig jubileum met Beleefweek

Dit jaar viert Nationaal Park Zuid-Kennemerland haar 25ste verjaardag, een zilveren jubileum. Daarom organiseren we in de herfstvakantie voor het eerst een Beleefweek.
IJmuiden moet je zien

Maakindustrie en offshore wind centraal

Maakindustrie en offshore wind staan centraal in tv-programma .IJmuiden moet je zien. De derde aflevering van Citymarketing Velsen en RTV Seaport.
Chef’s! Food & Drinks IJmuiden

Succesvolle opening Chef’s! Food & Drinks IJmuiden

Donderdag 24 september is Chef's Foods & Drinks officieel geopend. Open Kitchen, No Secrets is waar het restaurant voor staat.
kinderboekenweek 2020

Kinderboekenweek 2020 – En toen?

Dit jaar staat de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) in het teken van verhalen van vroeger en het thema is ‘en toen?’ We gaan op tijdreizen met verhalen.
Eneco AYOP

Eneco treedt toe tot Amsterdam IJmuiden Offshore Ports

Eneco heeft zich recent aangesloten bij AYOP. Een vereniging van meer dan 85 organisaties actief in het Noordzeekanaalgebied met een focus op de offshore energiesector.
Rubgyclub The Smugglers

Liefde voor de sport

Velsen vertegenwoordigt een diversiteit aan sporten en het aantal gepassioneerde vrijwilligers dat de verenigingen draaiende houdt, is uniek te noemen. Wat een liefde voor de sport is er in onze gemeente! Wij spraken met kandidaat-voorzitter Serge Barnhoorn.
Mountainbiken Spaarnwoude

Geen NK, wel Nederlands Kampioenen Mountainbike op Spaarnwoude in actie

Op Spaarnwoude worden op 12 en 13 september mountainbikewedstrijden verreden voor de internationale XLC 3 Nations Cup.
LTC Ruïne van Brederode

Liefde voor de sport

Velsen vertegenwoordigt een diversiteit aan sporten en het aantal gepassioneerde vrijwilligers, dat de verenigingen draaiende houdt, is uniek te noemen. Wat een liefde voor de sport is er in onze regio! Wij spraken met Cécil Huijbens en Frans Blokland.
Rabobank Haarlem-IJmond sponsor Telstar jeugd

Rabobank Haarlem-IJmond sponsor Telstar jeugd

Met ingang van het nieuwe seizoen is Rabobank Haarlem-IJmond sponsor van de jeugd van Telstar. Met dit sponsorschap wil Rabobank een bijdrage leveren aan talentontwikkeling van zowel de vrouwelijke- als de mannelijke jeugdspelers...
ijvv Stormvogels

Liefde voor de sport

Velsen vertegenwoordigt een diversiteit aan sporten en het aantal gepassioneerde vrijwilligers, dat de verenigingen draaiende houdt, is uniek te noemen. Wat een liefde voor de sport is er in onze regio! Wij spraken met Nico Stoker, voorzitter van IJ.V.V. Stormvogels.
Eerste resultaten citymarketing zichtbaar

Eerste resultaten citymarketing zichtbaar

De naamsbekendheid van IJmuiden is verbeterd, inwoners van Amsterdam en Haarlem zijn vaker wel eens in IJmuiden geweest en onder bedrijven en organisaties is het draagvlak toegenomen.
Handboogschutterij V.Z.O.S.

Liefde voor de sport

Velsen vertegenwoordigt een diversiteit aan sporten en het aantal gepassioneerde vrijwilligers, dat de verenigingen draaiende houdt, is uniek te noemen. Wat een liefde voor de sport is er in onze regio! Wij spraken met Maarten Porsch, voorzitter van Handboogschutterij V.Z.O.S.
Bezoek lokaal

Oproep: ga lokaal op zoek naar vertier

De cultuursector is net als de horeca en een deel van de middenstand zwaar getroffen door de coronacrisis. Om lokale ondernemers een steuntje in de rug te geven hebben de gemeente Velsen en Citymarketing Velsen een campagne ontwikkeld.
Haprotech

Stoere vrouwen

Alle ingrediënten voor de titel stoere vrouw zijn aanwezig. Diane Schoorl (38) is algemeen directeur van Haprotech, een technisch uitzendbureau en opleidingsinstituut in lastechnieken dat zij samen met Raymond Brand leidt.
Street art IJmuiden

Street art in havengebied krijgt vorm

Kunstenaars duo Jelmer en Koen van Bier en Brood, zijn gestart met het aanbrengen van een spraakmakende muurschildering (mural) in het havengebied van IJmuiden.
IJPOS

‘Veel om trots op te zijn’

Door de sterke nautische infrastructuur en focus op innovatief en technisch vakmanschap werkt IJmuiden als een magneet op ondernemers en slimme studenten.