Fietsen in Velsen

Eindeloos wandelen en fietsen

Brede stranden en uitgestrekte duinlandschappen. Verdwalen in oude en jonge bossen. Weilanden en waterpartijen tot aan de horizon. Velsen is een groene gemeente met een rauw randje. Waar fietsers en wandelaars spanning en ontspanning kunnen vinden. Kortom, eindeloos wandelen en fietsen.

Fietsen
in Velsen

Wandelen
in Velsen

Strand

Voor blokarters, vliegeraars en wandelaars is er voldoende ruimte op het brede strand. En na de inspanning volgt de ontspanning in één van de strandpaviljoens die het hele jaar geopend zijn.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Fiets of wandel de duinen in van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Misschien kom je zelfs de big five van Velsen tegen tijdens je avontuur. Waar aan de rand van de dorpskernen bossen met oude beuken en eiken het landschap vormen, komen wandelaars en fietsers verderop in het duingebied ruige zandverstuivingen tegen. Duintoppen waar miauwende buizerds hoog boven vliegen op zoek naar hun prooi.

Spaarnwoude

Geniet met de fiets, lopend of vanaf het water van al het groen en al de ruimte in Recreatiegebied Spaarnwoude. Dit gebied is zo veelzijdig dat je aan een dag niet voldoende hebt. Fietsroutes, klimwanden, kanovijvers en bezoekers kunnen zelfs met terreinwagens rijden. Of de witte piste af door een snowboard of ski’s onder te binden.

Buitenplaatsen en Dorp Velsen

Verschillende fiets- en wandelroutes leiden bezoekers ook door en langs de buitenplaatsen Beeckestijn en Velserbeek. Plekken waar mensen even op adem kunnen komen en ontspannen van de rustgevende bossen om hun heen.

Zeesluis IJmuiden

In IJmuiden ligt de grootste zeesluis ter wereld, Zeesluis IJmuiden. Wandel of fiets over het sluizencomplex en ervaar het schutten van enorme container-, bulk- en cruiseschepen. Het is een indrukwekkend gezicht.