UITagenda gemeente Velsen

UITagenda

Wat is er allemaal te doen in Velsen? Welke festivals zijn er? Welke tentoonstellingen of voorstellingen zijn er? Er valt zoveel te beleven dat we het allemaal voor je op een rijtje hebben gezet in de UITagenda van Velsen. Zo heb je een mooi overzicht van wat er te bezoeken is.

Binnenkort

Categorie

Van tot 18-09-2022

Expositie: Werken op en aan het Noordzeekanaal

 • Tentoonstelling
In de Loodsenzaal van het IJmuider Zee- en Havenmuseum is een nieuwe expositie te zien over ‘Werken op en aan het Noordzeekanaal’. Op een groot tableau aan de wand is de loop van het Noordzeekanaal weergegeven, vanaf de Noordzee tot aan de havens van Amsterdam. Hierop zijn foto’s, informatie en leuke weetjes te zien over een variëteit aan werken op en aan het kanaal, zoals het loodswezen, de vletterlieden, vervoer over het water, bruggen, ponten en tunnels, over havens, zijkanalen en industrieën. In de vaste collectie van het museum is veel meer en aanvullende informatie te vinden over veel van deze onderwerpen.

Lees verder →

Van 01-04-2022 tot 31-12-2022

Buitenplaats Beeckestijn bijna verdwenen in het Noordzeekanaal

 • Rondleiding
Op Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid opent vrijdag 1 april de tentoonstelling ‘’Omzeild! Buitenplaats Beeckestijn en de komst van het Noordzeekanaal’’

Lees verder →

Van 01-04-2022 tot 25-09-2022

Meerijden op de miniatuurspoorbaan

 • Varia
Maak een rit met de stoom- of diesellocomotieven. Dienstregeling: Iedere zondag van april tot en met september bij droog weer.

Lees verder →

Van 25-04-2022 tot 31-12-2022

Tentoonstelling Koeiengeloei

 • Tentoonstelling
Wist je dat al onze koeienrassen afstammen van het oeros? Wist je dat we koeien niet alleen maar voor de melk gebruiken? En waarom lopen er eigenlijk koeien rond in natuurgebieden? Dat zijn allemaal vragen waar je in deze tentoonstelling een antwoord op krijgt.

Lees verder →

Van 25-04-2022 tot 27-06-2022

Expositie: Boerderijdieren en de natuur

 • Tentoonstelling
Schildergroep de Veste presenteert op Zorgvrij een selectie van schilderijen die in de afgelopen twee jaar zijn gemaakt. Elke maandagavond komt de groep gedurende 10 maanden van het jaar in Velserbroek bij elkaar. Ze maken schilderijen van Acryl , Aquarel of in Pastel, van Abstracte tot Realistische voorstellingen.

Lees verder →

Van 25-04-2022 tot 30-06-2022

Knutselen op Zorgvrij

 • Varia
Kom tot en met juni knutselen op Informatieboerderij Zorgvrij. Je knutselt Kwek de dansende kikker. Als hij klaar is kun je het knutselwerkje thuis aan de muur of voor het raam hangen. Doordat je zijn poten kunt bewegen kun je hem in allerlei verschillende houdingen zetten. (ook als knutselsetje voor thuis te koop bij de informatiebalie van Zorgvrij).

Lees verder →

Van 25-04-2022 tot 23-10-2022

Speurtocht Allemaal Beestjes

 • Excursie
 • Wandeltocht
Een leuke, actieve speurtocht. De spelletjes en opdrachten staan in het teken van spinnen en kleine diertjes. De begeleider krijgt een rugzak mee met materialen die nodig zijn om de opdrachten te doen. Het rugzakje is voor maximaal 5 kinderen.

Lees verder →

Van 03-05-2022 tot 31-05-2022

Expositie cursisten Afke Spaargaren

 • Tentoonstelling
De cursisten van docente van KunstForm, Afke Spaargaren, exposeren in de maand mei in de Bibliotheek van IJmuiden. De opening van de expositie is dinsdag 3 mei om 10.30 uur door fotograaf Reinder Weidijk. Iedereen is van harte uitgenodigd Willem Balm zal zijn 'Vogelpracht' schilderij verkopen aan de hoogste bieder. En de opbrengst wordt geschonken aan de Dierenambulance van Velsen.

Lees verder →

Van 08-05-2022 tot 29-05-2022

Exposities ‘Samenzitten’ en ‘The Hanging Fruits of a new Eden’

 • Tentoonstelling
Van 8 mei tot en met 29 mei is in het Raadhuis voor de Kunst de Expositie te zien van de kunstenaars Elsbeth Horneman met ‘Samenzitten’ en Bert Feddema met ‘The Hanging Fruits of a new Eden’. De expositie is tussen 8 mei en 29 mei te zien op elke vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Lees verder →

Van 22-05-2022 tot 17-07-2022

Tentoonstelling: De B-Side

 • Tentoonstelling
Van 22 mei tot en met 17 juli is de tentoonstelling De B-Side, A visual quest for the backside of human presence in de Visserhallen te bewonderen.

Lees verder →

27-05-2022

Orkater en de Nieuwkomers – Konvooi – de Meester en Margarita

 • Theater en Toneel
Na het succesvolle 'ILIAS' in 2019 maakten De Nieuwkomers van Orkater, omgedoopt tot KONVOOI, opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis. Zij kozen voor Boelgakov's meesterwerk 'De Meester en Margarita'. Een boek dat verrassend veel zegt over de tijd waarin wij leven. Over onbegrip, waarheid, leugen, angst en moed om het niet zeker te weten en toch maar door te gaan. De aanstormende Orkater-helden doorspekten hun voorstelling met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën.

Lees verder →

27-05-2022

Santpoort aan tafel

 • Culinair
Een van de oudste culinaire tradities in Italië: ieder dorp zijn eigen zomerfeest met gezelligheid onderling en eten en drinken centraal op het dorpsplein. Lange tafels, bloemen op tafel, lampjes in de bomen, live muziek, veel eten en tot slot een dansje op het plein onder de sterren.

Lees verder →

27-05-2022

Van koe tot kaasplank

 • Workshop
Of je nou een kaaskop bent of niet: zelf je eigen kaas maken moet je echt een keer gedaan hebben. Tijdens deze 3 uur durende workshop leer je alle stappen van het kaasmaken.

Lees verder →

27-05-2022

Liene Maderna-Stradina

 • Klassieke muziek
Liene Maderna-Stradina is internationaal fenomeen op het gebied van Oude Muziek. Zij neemt ook haar eigen instrument mee naar concerten. Zo ook naar ‘t Mosterdzaadje waar ze op vrijdag 27 mei om 20.00 uur een concert op haar Pianoforte gaat geven. De muziek die zij speelt staat in het teken van componisten die zich door hun moeders lieten inspireren. Uitgevoerd worden werken uit de 18e eeuw van Haydn, Mozart, Beethoven en hun tijdgenoten. Dit tijdperk sluit aan bij haar specialisatie en is heel geschikt voor de pianoforte die ze bespeelt. Het instrument werd voor haar in 2021 gebouwd en is een kopie van een Andreas Stein uit 1786.

Lees verder →

28-05-2022

Motorendraaidag Zee- en Havenmuseum

 • Tentoonstelling
Oude scheepsmotoren van weleer komen tot leven tijdens de motorendraaidagen in het Zee- en Havenmuseum. Tijdens deze dag ziet (en hoort!) u tal van bijzondere motoren.

Lees verder →

28-05-2022

Housewitz

 • Film
In Housewitz onderzoekt dochter en filmmaakster Oeke Hoogendijk waarom haar moeder Lous al tientallen jaren weigert haar huis uit te gaan. Lous is een typische "Jiddische mama", een excentrieke, slimme, dwingende moeder met een snijdend gevoel voor humor. In haar eigen gecreëerde isolement reist ze via haar tv's en computers de hele wereld over. Nachtenlang kijkt ze naar het programma die Schönste Bahnstrecken om de terugkerende nachtmerries op afstand te houden. Nachtmerries die haar telkens terugvoeren naar de dag waarop ze als Joods meisje uit huis werd gehaald en op transport gezet. Tegen het eind van haar leven doet Lous de deur open en laat haar dochter met haar camera’s binnen. De filmmaakster probeert zo de beklemmende situatie te doorbreken door haar moeders binnenwereld te ontrafelen. Housewitz is een tragikomische film over hoe een oorlog doorwerkt in een familieleven en is Hoogendijks meest persoonlijke film tot nu toe. De film toont - op Hoogendijks bekende geestige wijze - de pogingen van een dochter die contact probeert te maken met haar door oorlogsleed getraumatiseerde moeder.

Lees verder →

28-05-2022

Ruïne Bewoond

 • Rondleiding
De vroegere bewoners van Kasteel Brederode komen dit weekend weer tot leven. Ze ontvangen de bezoekers, lopen in middeleeuwse kleding rond voor een praatje, helpen met de horeca of doen wat andere werkzaamheden, zodat het Kasteel herleeft!

Lees verder →

28-05-2022

I am Zlatan

 • Film
De in Zweden geboren zoon van een Bosnische vader en Kroatische moeder heeft als kind maar één droom: profvoetballer worden. Tijdens zijn moeizame jeugd probeert hij zich vanuit een achterstandswijk in Malmö omhoog te vechten met zijn unieke voetbaltalent als enige troef. Tegen alle verwachtingen in weet Zlatan Ibrahimović uit te groeien tot een internationaal voetbalfenomeen met een profvoetbalcarrière bij topclubs als Ajax, Juventus, Paris Saint-Germain en AC Milan. Niet alleen brak hij al vele records, nog altijd is hij de Zweedse international met de meeste goals op zijn naam.

Lees verder →

28-05-2022

Downtown Abbey – a new era

 • Film
Duik weer in de wondere wereld van Downton Abbey! Voor dit vervolg op de eerste hitfilm keren de geliefde acteurs uit het origineel weer terug. Ze worden aangevuld door een nieuwe cast met o.a. Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West. Het script is geschreven door Downton creator en Academy-Award® winnaar Julian Fellowes. Downton Abbey: A New Era wordt geregisseerd door Simon Curtis (My Week with Marilyn).

Lees verder →

28-05-2022

Bunkerdag 2022

 • Excursie
Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op Bunkerdag zijn de bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag geopend!

Lees verder →

28-05-2022

Lunana, a yak in the classroom

 • Film
De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.

Lees verder →

29-05-2022

MAKAI Campfire Session

 • Pop en Rock
Na een zeer succesvolle eerste editie, kijken we er naar uit om jou opnieuw te verwelkomen op zondag 27 maart tijdens de MAKAI Campfire Session.

Lees verder →

29-05-2022

ActionPlanet 4×4 Sunday

 • Actief en Sportief
Het vrijrijden met eigen auto is mogelijk op iedere laatste zondag van de maand en wordt begeleid door een ervaren 4×4 instructeur die toezicht houdt en instructie geeft waar nodig.

Lees verder →

29-05-2022

Vivezza Trio

 • Klassieke muziek
Een ode aan de liefde en het gevoel! Het Vivezza Trio laat op zondag 29 mei om 15.00 uur haar meest gevoelige kant horen met prachtige werken van de grote, Romantische componisten. Robert Schumann, Max Bruch, Heinrich Baermann en Michael Glinka, Edward Elgar, Johannes Brahms.

Lees verder →

29-05-2022

Springtime Chilli Jam

 • Sportevenement
Zondag 29 mei springtime Chilli Jam! Om 11:00 uur in het Skatepark van Santpoort-Noord, schrijf je nu in! 
 Gratis entree

Lees verder →

01-06-2022

GIF – Carine Crutzen en Stefan de Walle

 • Theater en Toneel
Internationaal gezien is 'Gif' al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces. Het bekroonde stuk van Lot Vekemans werd al 74 keer geproduceerd in 21 landen en vertaald in 15 talen. Voor het eerst maakt de bitterzoete ode aan verlies nu een grote tournee langs de Nederlandse theaters, gespeeld door topacteurs Carine Crutzen en Stefan de Walle.

Lees verder →

01-06-2022

Voorlezen op Zorgvrij

 • Varia
Iedere eerste woensdag van de maand lezen de vrijwilligers van Zorgvrij een verhaal voor. De kinderen krijgen klompjes, een overall en een boerenzakdoek aan. Achter de schermen wordt er een verhaal voorgelezen.

Lees verder →

02-06-2022

Martijn Kardol – De Situatie

 • Cabaret
Na het winnen - als eerste cabaretier ooit in één seizoen - van zowel het Leids als het Groninger Cabaret Festival, een nominatie voor de cabaretprijs Neerlands Hoop 2018 én een bejubeld debuutprogramma stormt Martijn dóór. Naar zijn derde solo: 'De Situatie'. We zitten dus met een situatie. En die moet worden opgelost. Maar hoe? En door wie? Iemand in de zaal misschien? Of moet Martijn het maar weer zelf doen? Op zich geen slecht idee. Want Martijn weet hoe je een crisis moet bezweren. Of het nu gaat om een pandemie, een klimaatcrisis, of een filmkeuze op Netflix, alles heeft zijn impact én aanpak. 'De Situatie' bulkt van de herkenbaarheid en de hilariteit. Niet voor niets vond de pers Martijn eerder al een ‘geraffineerd slim’ (Dagblad van het Noorden ****) ‘multitalent’ (Theaterparadijs ****) met ‘geestig cabaret’ (Volkskrant ****). Een superieure verteller, die qua mimiek, intonatie en podiumpersoonlijkheid alles mee heeft.

Lees verder →

03-06-2022

Släpstick – The Roaring Twenties

 • Musical of Show
De mannen van Släpstick zijn internationaal bekend vanwege het variété waar het plezier en de kwaliteit vanaf spatten. De talentvolle theatermakers steken hun ziel en zaligheid in het nieuwe spektakel 'The Roaring Twenties'. Weergaloos met de meest bizarre en hilarische sketches zoals alleen Släpstick dat kan. Van een ongekend hoog niveau.

Lees verder →

03-06-2022

Bredaas Saxofoon Duo

 • Klassieke muziek
Bert Haan, sopraan- en altsaxofoon en Laetitia Hage, alt- en bartonsaxofoon vormen samen het Bredaas Saxofoonduo en komen op vrijdag 3 juni om 20.00 uur in ‘t Mosterdzaadje met het programma ‘Duetten door de tijd’. Muziek van Telemann, Michans, Bozza, Glass, Ad de Jong, Kapustin, Heiniche en Conesson. Een mooie mix van muziek uit de barok tot en het hedendaags. In 2017 opgericht en vanaf die tijd een veelgevraagd en gehoord duo in Nederland en daar buiten.

Lees verder →

03-06-2022

Rondleiding bunkers IJmuiden

 • Excursie
Regelmatig organiseert Bunker Museum IJmuiden een rondleiding langs en door de bunkers van de batterijen Olmen en Heerenduin. De rondleidingen zijn afgestemd op iedere doelgroep. Ben je een avonturier dan boek je bijvoorbeeld de buitenrondleiding. Je klimt en klautert door de bunkers om alle hoekjes en gaatjes te ontdekken. Vergeet vooral jouw zaklamp niet.

Lees verder →

04-06-2022

Kofferbakmarkt Plein 1945

 • Rommelmarkt
Bezoek de gezellige Kofferbakmarkt op Plein 1945. De markt vindt meerdere keren per jaar op zaterdag plaats in IJmuiden.

Lees verder →

04-06-2022

Kunstroute 2022

 • Tentoonstelling
In het pinksterweekend vindt de allereerste Kunstroute plaats; een tocht langs open ateliers en expositieruimtes binnen de Velsense regio. Dit is het eerste initiatief van de nieuw opgerichte stichting Beeldend Kunstenaars Velsen.

Lees verder →

04-06-2022

DSG Dans – De Wereld Rond

 • Dans en Ballet
DSG Dans presenteert een wereldse show waar onze dansers een heel jaar voor hebben getraind. Wij gaan op reis naar de Eiffel toren, op zoek naar Giraffen en nemen een kijkje achter de schermen bij het Ballet. Bereid je voor op een voorstelling op verschillende hoogtes en met afwisselende temperaturen. Ga jij met ons mee op reis? Bestel dan nu jouw ticket en ga samen met jouw familie op avontuur bij “De Wereld Rond” in twee uur.

Lees verder →

05-06-2022

Publieksdag Forteiland IJmuiden

 • Open Dag
Op het Forteiland IJmuiden worden maandelijkse rondleidingen gegeven. Je kunt, tijdens deze publieksdagen, met of zonder gids het eiland verkennen.

Lees verder →

05-06-2022

Bunker Museum IJmuiden

 • Rondleiding
Iedere eerste en derde zondag van de maand is ook het Bunker Museum IJmuiden te bezoeken. Het museum bestaat uit zeven bunkers waarin de collectie tentoongesteld wordt. In één van de ruimtes is een onderkomen ingericht zoals dit er in de oorlog uitgezien heeft. Aan de bedden hangen de veldflessen en helmen. Op tafel ligt zelfs nog het kaartspel alsof de ruimte net is verlaten. We nodigen je graag uit om aan deze tafel plaats te nemen om het verblijf in een bunker zelf te ervaren.

Lees verder →

05-06-2022

Louis

 • Film
Louis van Gaal heeft een speciale band met Telstar. Vroeger speelde de voetballer bij Telstar op het veld. In september 2021 zat hij eenmalig weer op de bank bij de club, deze keer als trainer. Dit deed de bondscoach voor een goed doel: van het duel tegen Jong AZ ging een gedeelte van de opbrengst naar de stichting Spieren voor Spieren, in totaal een recordbedrag van € 55.000,-.

Lees verder →

05-06-2022

Everything everywhere all at once

 • Film
Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

Lees verder →

06-06-2022

Pianist Tobias Borsboom

 • Klassieke muziek
Het laatste concert van dit concertseizoen is op tweede Pinksterdag, maandag 6 juni om 15.00 uur. Aan de vleugel zit de meesterpianist Tobias Borsboom, bekend als de pianist met een juweel van een toucher, die zich geheel gaat wijden aan de muziek van Franz Schubert.

Lees verder →

06-06-2022

Avontuurlijk Forteiland

 • Actief en Sportief
Stap aan boord! Het avontuur kan beginnen. Vaar mee met de boot en maak de oversteek naar een onbekend stukje Nederland: het Forteiland in IJmuiden. Lekker uitwaaien in de wind, zout water in je gezicht. Als je van avontuur houdt, zit je nu goed. Ontdek de ondergrondse gangen en bunkers met een speurtocht en beleef de rijke historie. Het Forteiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Op ieder stukje van dit imposante verdedigingswerk trilt de spanning van vroegere gebeurtenissen nog na. Avontuurlijk Forteiland kost € 18,50 p.p. incl. bootovertocht. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis als verstekeling mee.

Lees verder →

10-06-2022

Santpoort Food Fest

 • Culinair
Op vrijdag 10 en zaterdag 11 keert het Santpoort Food Fest terug.

Lees verder →

11-06-2022

Dockside

 • Jazz of Wereldmuziek
Dockside speelt muziek vol weemoedigheid en verlangen, passie en levenslust. Aan de basis hiervan ligt Ierse muziek die bruist als een goed glas Guinness, maar er zijn ook invloeden van Schotse, Franse, Nederlandse en Jiddische muziek. Met contrabas, gitaren, accordeon, viool en meerstemmige zang trekt Dockside al jaren de aandacht in de IJmond en ver daarbuiten.

Lees verder →

11-06-2022

Kruimeltje

 • Musical of Show
Kruimeltje de familiemusical wordt uitgevoerd door de nieuwe Musicalclub Bij Koel. Natuurlijk geeft Koel een eigen draai aan het prachtige verhaal. Het welbekende Kruimeltje wordt in een nieuw jasje gestoken en speelt zich voor 1 keer af in ons eigen Velsen. We vertellen het verhaal van de jonge Kruimel, een optimistische jongen die rondzwerft rondom de havens van IJmuiden. Hij is op zoek naar familie, vrienden en liefde. Hij heeft het niet makkelijk maar dat lijkt hem niet te deren. Ondanks tegenslagen verliest hij nooit de moed en houdt hij altijd hoop. Samen met z’n vrienden van de straat, nieuwe vrienden uit het weeshuis en de openhartige winkelier Wilkes slaagt hij erin zijn dierbaren terug te vinden. De onbevangenheid en positiviteit van Kruimeltje zal alle harten in Velsen doen smelten.

Lees verder →

12-06-2022

ActionPlanet Offroad Motordagen

 • Actief en Sportief
Het rijden met eigen motor is mogelijk op iedere 2e zondag van de maand en wordt begeleid door een ervaren instructeur die toezicht houdt en instructie geeft waar nodig.

Lees verder →

18-06-2022

Sport- en Cultuurmarkt

 • Varia
In Stadspark IJmuiden vindt op zaterdag 18 juni de eerste Sport- en Cultuurmarkt plaats. De Sport- en Cultuurmarkt heeft als doel om de diverse bevolkingsgroepen die in Velsen woonachtig zijn te verbinden en kennis te laten maken met elkaars (nationale) sporten en wereldse keukens. Het evenement vloeit voort uit de samenwerking tussen Sportloket Velsen, St. Welzijn Velsen en St. Sportsupport Kennemerland.

Lees verder →

18-06-2022

De 26e YSY Ronde om Noord-Holland

 • Sportevenement
De start is in 2022 in Lelystad om vervolgens van Enkhuizen naar Kornwerd te varen en te eindigen in onze thuishaven IJmuiden. In de vroege ochtend van 18 juni zal men in Marina Seaport IJmuiden aankomen.

Lees verder →

18-06-2022

Dansstudio Michelle – Disnie normaal

 • Dans en Ballet
Zoals ieder seizoen staat DSM met hun eindvoorstellingen op de planken van de Stadsschouwburg Velsen. Helaas konden de voorstellingen al twee jaar niet doorgaan. We kijken daarom extra uit naar onze nieuwe eindvoorstellingen op 18 juni die we ‘DISNIE NORMAAL’ hebben genoemd! De voorstellingen staan in het teken van Disney, maar ook met een knipoog naar de afgelopen twee jaar... want dat zijn al twee keer geen normale seizoenen geweest. En zeg eens eerlijk... je mist alleen iets als je het niet meer hebt. Hoe graag willen we nu weer terug naar normaal en genieten we meer van de kleine dingen? Laat u meeslepen in de voorstelling waarin Sophie, Puck en Mees niet groot willen worden en de normale gang van zaken maar saai vinden. Ze willen niet naar school en hoeven niet te leren. Liever gaan ze zwemmen met zeemeerminnen, wonen in een paleis, varen op een piratenschip.. of blijkt dit uiteindelijk toch niet hun wens te zijn?

Lees verder →

23-06-2022

Zeehavendagen Amsterdam

 • Open Dag
Zeehavendagen Amsterdam is een nieuw, jaarlijks terugkerend evenement waar het havenbedrijfsleven in het Noorzeekanaalgebied de deuren opent voor het publiek. Van Amsterdam tot en met IJmuiden biedt het programma rondleidingen en workshops op de werkvloer bij bedrijven als Damen, TMA Logistics, Eurotank Amsterdam en Plastic Recycling Amsterdam. De maritieme dienstverlening pakt uit met demonstraties op het water en haventours per boot over het IJ, Westpoort en IJmond.

Lees verder →

24-06-2022

Danceworks – Eindejaarsvoorstelling 2022

 • Dans en Ballet
Eindelijk is het zover! DanceWorks is terug op het podium van Stadsschouwburg Velsen met een wervelende eindvoorstelling. Een strakke mix van allerlei verschillende dansstijlen van klassiek en modern tot break, jazz en urban voor alle leeftijden. Met toffe themablokken zoals onder andere Encanto en the Lion King! Ook duiken we verder de wereld van Films en Musical in. Onze leerlingen zijn er klaar voor om iedereen weer te begroeten in een volle zaal op 24 en 25 juni.

Lees verder →

25-06-2022

Midzomernacht Festival

Timboektoe bestaat 25 jaar! En dat gaat groots gevierd worden met een minifestival met buitenpodium!

Lees verder →

25-06-2022

Havenfestival IJmuiden

 • Cultureel festival
Havenfestival IJmuiden is een jaarlijks terugkerend festival waar het nautisch bedrijfsleven, visserij, offshore wind en cultuur centraal staan. Er zijn onder meer gratis rondvaarten, kookworkshops en er is een vistafel. Daarnaast is er een museumtent en is er een kunstmarkt. Op zaterdag 25 en zondag 26 juni is er vanaf 12.00 uur van alles te beleven op de Trawlerkade en in de Vissershaven van IJmuiden. Het thema is dit jaar IJmuiden voor de wind. De toegang is gratis.

Lees verder →

26-06-2022

Dansschool Feel Good Moves Gala

 • Dans en Ballet
Dansschool Feel Good Moves is terug met een schitterende voorstelling! Na 2 jaar zijn de leerlingen er meer dan klaar voor om de sterren van de hemel te dansen op het grote podium. In het licht van de spotlights laten zij zien wat ze al die tijd hebben geleerd. Van strakke streetdance tot ontroerende moderne dans en van hiphop tot jazz. Tijdens het Feel Good Moves gala krijgt het publiek dansen te zien op muziek van grote sterren als Bruno Mars, Beyonce, Lady Gaga, Britney Spears en meer. En zoals altijd wordt de hele show tot een geheel gebracht door een vrolijke presentatie. Om het echt af te maken, mag u feestelijk gekleed komen. Het thema van de voorstelling heet niet voor niets ‘Feel Good Moves gala’ en zal, geïnspireerd op de Grammy Awards, zorgen voor een echte middag uit. It’s showtime!

Lees verder →

26-06-2022

VG-concert: Felison Brass en Chr. Mannenkoor IJmuiden

 • Gezelschap/orkest
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

30-06-2022

Theekruiden uit de kruidentuin van Beeckestijn

 • Workshop
Buitenplaats Beeckestijn is een uniek gebied waarin verschillende tuinstijlen elkaar afwisselen. In de prachtige kruidentuin omgeven door slangenmuren zijn veel planten te vinden zijn die je kunnen helpen om jouw gezondheid te verbeteren. Herborist Corina Busman neemt je mee door de tuin en leert je hoe jij zelf kruiden uit de natuur kunt gebruiken voor het maken van heerlijke thee.

Lees verder →

01-07-2022

Mónica Coronado & Manito

 • Jazz of Wereldmuziek
Zangeres Mónica Coronado (Barcelona) heeft samen met gitarist Manito een gepassioneerd en afwisselend concertprogramma met Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid-Amerika en eigen composities, overgoten met een flamenco saus. In deze voorstelling staat het gevoel in de muziek centraal. Wat er op de planken komt is een en al vuur!

Lees verder →

03-07-2022

VG-concert: Get Together Again en New Harbour Winds

 • Gezelschap/orkest
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

04-07-2022

Future Dance – Dansklas Vellesan College

 • Dans en Ballet
Na twee jaar staat de Dansklas van het Vellesan College eindelijk weer op het podium! In december bestaan we maar liefst 12,5 jaar. Maar voor het zover is staan we in de schouwburg met een spetterende voorstelling: Future Dance. De leerlingen treden voor u op met vele verschillende choreografieën in een groot scala aan dansstijlen: van klassiek en modern tot aan jazz en urban. Daarbij staan de thema’s Film/Musical en In Concert centraal!

Lees verder →

08-07-2022

Velserbroekloop

 • Sportevenement
Dit jaar zal de gemoedelijke hardloopwedstrijd plaatsvinden op vrijdagavond 8 juli. De afstanden zijn als vanouds, namelijk 1,2 km voor de kidsrun, 5 en 10 km voor de recreatieloop.

Lees verder →

09-07-2022

24 ICE Beach Soccer Cup 2022

 • Sportevenement
De 24 ICE Beach Soccer Cup vindt plaats op zaterdag 9 juli. De locatie van het toernooi is weer bij Paviljoen Zuidpier in IJmuiden aan Zee. Zowel mannen als vrouwenteams kunnen zich inschrijven voor een afzonderlijke competitie, waarin iedereen zal strijden om de felbegeerde 24 ICE Beach Soccer Cup!

Lees verder →

20-07-2022

Zomerfestival .IJmuiden

Van woensdag 20 tot en met zondag 24 juli 2022 vindt het feestelijke Zomerfestival .IJmuiden plaats op en rond de Kennemerlaan in IJmuiden.

Lees verder →

23-07-2022

NK MTB XCO Spaarnwoude

 • Sportevenement
Op 23 & 24 juli 2022 wordt in Spaarnwoude het NK MTB XCO georganiseerd. Dit weekend bestaat uit drie verschillende mountainbike wedstrijden: • E-MTB Race; • 3 uurs Riderz MTB Race (solo en estafette); • NK MTB XCO.

Lees verder →

28-07-2022

Strand6Daagse

 • Wandeltocht
De Strand6Daagse 2022 is een geheel verzorgde zesdaagse zelfstandige recreatieve wandelkampeer vakantie over het strand van Hoek van Holland naar Den Helder. Onderweg wordt door de maximaal 800 deelnemers uitsluitend in zelf meegenomen tenten overnacht op de door de organisatie, gemeenten en verenigingen verzorgde kampeerterreinen in Wassenaar, Noordwijk aan Zee, IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog. In verband met de Corono crisis, is het nog niet mogelijk om aan te geven of de Strand6Daagse dit jaar door zal gaan. Wij zullen de voorbereidingen voort zetten en eind juni vernemen of een evenement zoals de Strand6Daagse op een gezonde en verantwoorde manier kan plaatsvinden.

Lees verder →

Van 30-07-2022 tot 06-08-2022

Dorpsfeest Santpoort

Het gezelligste dorpsfeest in het centrum van Santpoort! Dit jaar vindt het Dorpsfeest plaats van zaterdag 30 juli tot en met zaterdag 6 augustus.

Lees verder →

12-08-2022

RKVV Velsen 100 jaar

Op 14 augustus 2022 bestaat de RKVV Velsen 100 jaar!! Een geweldige mijlpaal in hun bestaan. En ze gaan het vieren, een heel seizoen lang! Het seizoen 2022-2023 staat in het teken van 100 jaar RKVV Velsen. De festiviteiten starten in het weekend van 12-13-14 augustus 2022.

Lees verder →

13-08-2022

Dance Valley

 • Muziekfestival
Dance Valley is een laagdrempelig festival met een grote variatie in dancemuziekstijlen. Het event keert weer terug naar het Spaarnwoude-terrein.

Lees verder →

Van 14-08-2022 tot 18-09-2022

Tentoonstelling: Zwart-wit in de fotografie

 • Tentoonstelling
Van 14 augustus tot en met 18 september is de fotografietentoonstelling Zwart-wit in de fotografie te bezoeken.

Lees verder →

14-08-2022

Dutch Valley

 • Muziekfestival
Dutch Valley is een groot, jaarlijks muziekfestival in de zomer met meer dan 100 artiesten van Nederlandse bodem. De volgende editie vindt plaats op 14 augustus in het recreatiegebied in Spaarnwoude.

Lees verder →

20-08-2022

LatinVillage

 • Muziekfestival
Dieses swingende Musikfestival bietet eine Mischung aus Tanz und authentischem Salsa.

Lees verder →

09-09-2022

Summer Park Sessions

 • Muziekpodium
Park Velserbeek is op 9, 10 en 11 september dé culturele hotspot van de gemeente Velsen. Bij de muziektent vinden dan de Summer Park Sessions plaats met ruimte voor zang, dans, muziek en workshops door lokale gezelschappen. Elke avond vindt er een Summer Park Concert plaats.

Lees verder →

10-09-2022

Salonorkest Café Noir

 • Lichte muziek
Het repertoire van Salonorkest Café Noir is overwegend van Franse origine en van antieke waarde. Muziek van begin twintigste eeuw, de tijd van onder meer de roaring twenties.

Lees verder →

10-09-2022

Oldtimerdag Santpoort

 • Cultureel festival
 • Varia
Zaterdag 10 september organiseert de Stichting Oldtimerdag Santpoort haar vijfde oldtimerfestival. Een groot aantal redenen maken dat je niet onder deze dag uitkomt als oldtimerliefhebber. De locatie waar deze dag gaat plaatsvinden zijn de landerijen aan de voet van de ruïne van Brederode.

Lees verder →

18-09-2022

VG-concert: Brothers 4 Tune en Voices

 • Lichte muziek
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

25-09-2022

VG-concert: Nortada en Felison Brass

 • Gezelschap/orkest
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

27-09-2022

Nick, Simon & Garfunkel

 • Muziek overig
In 1970 verscheen het album ‘Bridge Over Troubled Water’ van het legendarische duo Simon & Garfunkel. Vijftig jaar later reisde het populaire Volendammer zangduo Nick & Simon naar New York om op zoek te gaan naar waar en hoe het avontuur voor het Amerikaanse duo ooit was begonnen. De zoektocht leverde de alom geprezen TV-documentaire 'Homeward Bound' op. Maar óók bergen inspiratie voor het inmiddels gouden album ‘NSG’. Eindelijk kan ook de bijbehorende theatertour ‘Nick & Simon & Garfunkel’ van start gaan. In die tour spelen Nick & Simon de songs van hun album ‘NSG’, gemixt met hun favoriete gouden Simon & Garfunkel-hitsongs.

Lees verder →

02-10-2022

VG-concert: De Jonge Stem en MultiVocaal

 • Pop en Rock
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

07-10-2022

Whisky & Rum aan Zee festival 2022

 • Cultureel festival
We mogen weer en gaan daar niet veel meer over zeggen. We kijken enorm uit naar alweer de 16e editie van het Whisky & Rum aan Zee festival. De voorbereidingen zijn weer in volle gang! Het wordt er weer één om in de agenda te zetten of alvast je toegangskaarten te kopen. Het concept van Whisky & Rum heeft zich al sinds het eerste festival in 2005 bewezen en kijken elk jaar weer om met iets bijzonders te komen. Het Whisky & Rum aan Zee festival staat voor nieuwe ontdekkingen op gebied van gloednieuwe rum en whisky releases, gezelligheid, educatie op een heerlijke ontspannen wijze. Wat is er nu mooier om dit met vrienden en vele andere rum en whisky liefhebbers weer te gaan beleven!

Lees verder →

08-10-2022

The Bayou Mosquitos

 • Jazz of Wereldmuziek
Americana. The Bayou Mosquitos zijn: Abel de Lange (gitaren, dobro, lapsteel, zang), Marius Bos (accordeon, piano, orgel, zang), Louis ter Burg (mandoline, Ierse buzuki, el. mandola, shuitar, percussie) en Ad van Beusekom (bas, contrabas, zang).

Lees verder →