UITagenda gemeente Velsen

UITagenda

Wat is er allemaal te doen in Velsen? Welke festivals zijn er? Welke tentoonstellingen of voorstellingen zijn er? Er valt zoveel te beleven dat we het allemaal voor je op een rijtje hebben gezet in de UITagenda van Velsen. Zo heb je een mooi overzicht van wat er te bezoeken is.

Binnenkort

Categorie

Van 01-10-2022 tot 05-03-2023

Tentoonstelling: Rozen verwelken, Schepen vergaan

 • Tentoonstelling
Oktober is de Maand van de Geschiedenis en het thema dit jaar is ‘Wat een ramp’. Het museum haakt hierop aan met een nieuwe expositie in de Loodsenzaal met de poëtische titel ‘Rozen verwelken, Schepen vergaan’.

Lees verder →

Van 02-10-2022 tot 05-03-2023

Kindertentoonstelling ‘Over Nachten’

 • Tentoonstelling
Van 2 oktober tot en met 5 maart 2022 is de speelse, interactieve tentoonstelling ‘Over Nachten’ te zien. De tentoonstelling is gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 7 jaar en gaat over nachtdieren.

Lees verder →

Van 01-12-2022 tot 28-02-2023

Big & Big in modderbad

Zie jij de biggen van Zorgvrij wel eens een lekker modderbad nemen? Ze genieten daar volop van en ondertussen wroeten ze ook lekker in de modder op zoek naar eten. Kom zelf een modderbad maken voor big en big. Ook leuk om als knutselpakketje mee te nemen naar huis. Voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

Lees verder →

Van 14-01-2023 tot 28-02-2023

Expositie Terpen Tijn

 • Tentoonstelling
De jaarlijkse tentoonstelling van de schilder- en tekenvereniging Terpen Tijn vindt wederom plaats in de Bibliotheek IJmuiden. Er hangen in de maanden februari en maart diverse schilderijen van de cursisten. Het thema van de Expositie is Mooi Velsen.

Lees verder →

Van 01-02-2023 tot 31-12-2023

Beeckestijn Omzeild!

 • Rondleiding
De tentoonstelling "Omzeild! Buitenplaats Beeckestijn en de komst van het Noordzeekanaal", gaat terug naar de 19e eeuw. Amsterdam zoekt een oplossing om zijn haven bereikbaar te houden. Een oud plan om een rechte, korte verbinding vanaf Amsterdam direct naar de Noordzee te maken wordt weer opgepakt.

Lees verder →

06-02-2023

Wandeling: Loop je mee IJmuiden?

 • Varia
Vanaf maandag 12 december wordt er wekelijks gewandeld om 13.00 vanuit Sluis 751 (Lange nieuwstraat 751). De wandeltocht duurt ongeveer anderhalf uur en gaat door de omgeving. Deze tocht heet Loop je mee? en is een gezellige, laagdrempelige wandeling voor iedereen.

Lees verder →

06-02-2023

Wandelen met een scheutje ZEN

 • Varia
Helaas is de wandelmeid langdurig uit de running en zullen we voor het nieuwe jaar (vanaf 9 januari) in een iets andere vorm verder gaan als reguliere wandeling onder begeleiding van vrijwilligers en mijzelf.

Lees verder →

07-02-2023

I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie

 • Film
I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie is een nieuwe film over popicoon Whitney Houston. Naomi Ackie (Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker) schittert als Whitney Houston in deze muzikale biopic, gebaseerd op het leven en de muziek van de legendarische zangeres.

Lees verder →

07-02-2023

Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song

 • Film
Deze documentaire laat de ontwikkeling van Leonard Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song, Hallelujah. Cohen werkte er maar liefst zeven jaar aan en op papier telde het uiteindelijk meer dan honderdvijftig coupletten. In eerste instantie werd Hallelujah afgewezen door zijn platenmaatschappij, maar vertolkingen van onder andere Jeff Buckley en Rufus Wainwright wekten het tot leven.

Lees verder →

07-02-2023

The son

 • Film
Na het zeer succesvolle en met twee Oscars bekroonde The Father is nu de nieuwe film van Florian Zeller The Son te zien. Hugh Jackman, Laura Dern en Vanessa Kirby vertolken hierin de hoofdrollen. Anthony Hopkins vervolledigt de sterrencast.

Lees verder →

08-02-2023

The Sons of CCR (USA)

 • Muziek overig
Eind jaren zestig was Creedence Clearwater Revival wereldwijd één van de populairste rockgroepen met hits als Bad Moon Rising, Proud Mary en Have You Ever Seen The Rain. De Amerikaanse band The Sons of CCR brengt een bijna niet van echt te onderscheiden, eerbetoon aan het legendarische C.C.R.

Lees verder →

09-02-2023

Wandeling: Loop je mee Velsen-Noord?

 • Varia
Elke donderdag wordt er om 10.30 vanuit Wijkcentrum De Stek in Velsen-Noord ongeveer anderhalf uur door de omgeving gewandeld. Deze tocht heet Loop je mee? en is een gezellige, laagdrempelige wandeling voor iedereen.

Lees verder →

09-02-2023

Jan Beuving – Restante

 • Cabaret
‘Niets blijft’, zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven (Tenzij ze Pythagoras of Euclides heten). Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde natuurlijk: die is het eeuwigst van allemaal. Ook Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten. Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop en zijn laatste soloprogramma, Rotatie werd genomineerd voor een Poelifinario.

Lees verder →

10-02-2023

Zo vader zo zoon

 • Theater en Toneel
Jon van Eerd krijgt er geen genoeg van! Gelukkig maar. Want als kluchtkoning van de Nederlandse theaters zit Jon nog stevig op zijn troon. Met aan zijn zijde Harrie Vermeulen, zijn verzonnen kluchtpersonage, dat altijd voor grote verwarring en chaos zorgt. Maar in één moeite door óók voor gierend gekke komische ontwikkelingen lachsalvo's. 'Zo Vader Zo Zoon' wordt het afscheid van Harrie Vermeulen! Maar Jon van Eerd maakt er wel een knallend slotfeest van!

Lees verder →

10-02-2023

SC Telstar – PEC Zwolle

 • Sportevenement
Telstar Vrouwen geeft jonge meiden een voetbaldroom, een kans om de top te bereiken. Onze eerste droom hebben we waargemaakt: een plek in de Vrouwen Eredivisie. Wil jij onze reis van dichtbij meemaken?

Lees verder →

11-02-2023

Expositie Frank Ruijter in Visserhallen

 • Tentoonstelling
Graag vragen we jouw aandacht voor een bijzonder expositie in de Visserhallen in IJmuiden. Deze expositie zal slechts één weekend duren en wordt geïnitieerd door Artvark en de vrienden van Frank Ruijter als cadeau voor zijn 82e verjaardag.

Lees verder →

11-02-2023

Presque

 • Film
In het innemende Presque ontdekken Louis en Igor tijdens een ongeplande roadtrip dat ze niet zo veel van elkaar verschillen als ze hadden gedacht. Presque is een ware feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van Intouchables en Hors Normes.

Lees verder →

11-02-2023

Het Grote Nix

 • Varia
De acteurs Jan Hoek en Rick Schreuder, twee verhalenvertellers die zich ‘de Solisten’ noemen, brengen op zaterdag 11 februari om 15.00 uur hun nieuwe voorstelling ‘Het Grote Nix’ naar 't Mosterdzaadje.

Lees verder →

12-02-2023

De regels van Floor 8+

 • Jeugdtheater
Een geweldige familievoorstelling doorspekt met humor en herkenbare familieproblemen. In het leven van de 11-jarige Floor gaat alles precies volgens plan. Oké, er komt best een grote verandering aan, Floor gaat na de zomervakantie naar de middelbare school, samen met haar beste vriendin Margreet. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar dan heeft haar vader een verrassing…

Lees verder →

12-02-2023

ActionPlanet Offroad Motordagen

 • Actief en Sportief
Het rijden met eigen motor is mogelijk op iedere 2e zondag van de maand en wordt begeleid door een ervaren instructeur die toezicht houdt en instructie geeft waar nodig.

Lees verder →

12-02-2023

Boter, Kaas en Eieren

 • Varia
Kom naar het jaarlijkse boter, kaas en eieren evenement op zondag 12 februari! Leer zelf boter maken, pannenkoekjes bakken, laat je schminken als een koe, proef verschillende soorten melk bij de melkbar of doe mee aan een van de andere activiteiten!

Lees verder →

12-02-2023

Marja Bon & Hans Woudenberg

 • Klassieke muziek
Op zondag 12 februari om 15.00 uur zijn de pianiste Marja Bon en de cellist Hans Woudenberg te gast in ‘t Mosterdzaadje. Twee musici van grote naam en faam. Zij werkten heel lang samen in het Schönberg Ensemble en hebben nu een eigen duo dat zindert van hartstocht voor de muziek. Op het programma Beethoven en Shostakovitsj.

Lees verder →

14-02-2023

All the beauty and the bloodshed

 • Film
Een emotioneel en veelzijdig portret van de internationaal befaamde fotograaf en activiste Nan Goldin. Voor deze documentaire creëerde Oscarwinnaar Laura Poitras (bekend van het meesterlijke Citizenfour, over Edward Snowden) een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw.

Lees verder →

14-02-2023

Valentijnspecial – Ich bin dein Mensch

 • Film
Omdat het Valentijnsdag is staat De Cappuccino Film van deze week geheel in het teken van de liefde. We nodigen je dan ook van harte uit samen met je geliefden naar De Cappuccino Film te komen. Je betaalt deze dag voor 2 filmkaarten inclusief twee kopjes koffie slechts € 15,- (i.p.v. € 20,-).

Lees verder →

15-02-2023

De geur van liefde in de Bibliotheek

 • Lezing/Debat
Tijdens de lezing De geur van de liefde, vertelt Frank Bloem ons waarom geur zo belangrijk is in ons leven. Frank Bloem, schrijver van Geur. De vergeten sensatie laat je op geheel persoonlijke wijze kennis maken met de wereld van geur en het maken van een parfum. Hoe maak je een parfum en wat is de betekenis van de geurelementen daarin? Je komt het te weten in deze bijzondere interactieve lezing, waarbij je eigen neus goed geprikkeld zal worden.

Lees verder →

15-02-2023

Broadwayhit The Prom

 • Musical of Show
Het ultieme musicalfeest voor jong en oud met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor. Speld je corsage op, grijp je danspartner en gooi die jazz hands in de lucht, want… het is tijd voor een feestje!

Lees verder →

17-02-2023

SC Telstar – Jong PSV

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van SC Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

17-02-2023

Peter Heerschop en Viggo Waas

 • Cabaret
In ‘Er gaat nog iets heel moois gebeuren’ brengen Peter Heerschop en Viggo Waas alles wie zij samen zijn en wat zij samen hebben gedaan bij elkaar. Al die onvergetelijke NUHR-dialogen, het toneelavontuur Wachten Op Godot, Vrienden van Van Swieten, de grote sporttoernooien die ze meemaakten. Kortom: wat twee gewiekste theatermakers op de toppen van hun kunnen zoal doen in een loopbaan.

Lees verder →

18-02-2023

Bordspellenmiddag

 • Varia
Bordspellen zijn een leuke manier om elkaar te ontmoeten. Daarom start Bibliotheek Velsen met een maandelijkse bordspellenmiddag. Heb je zin in een gezellige middag waarbij je kennis maakt met een nieuw bordspel of een klassieker op tafel legt? Kom dan langs!

Lees verder →

18-02-2023

Strandzeilwedstrijden

 • Sportevenement
De Strandzeilwedstrijden vinden plaats op het Zuidstrand van IJmuiden aan Zee gedurende het jaar. Iedereen is van harte welkom om deze spectaculaire sport van dichtbij mee te maken en zelf uit te proberen.

Lees verder →

18-02-2023

Triangle of Sadness

 • Film
De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst.

Lees verder →

19-02-2023

Verbaal – van Bijnen & Nienke Dingemans

 • Lichte muziek
Verbraak | van Bijnen werden ooit ‘de kleinste big band van Nederland’ genoemd. Samen zetten ze een compleet bandgeluid neer met o.m. slidegitaar, drums, trompet, sousafoon, banjo en hammondorgel. Met Nienke Dingemans brengen zij een muzikale ode aan hun inspiratiebronnen: De mensen achter de oeroude blues van de katoenvelden van Mississippi, de city blues die halverwege de vorige eeuw in Chicago ontstond. Daarvan een hedendaagse versie. Dit alles mét de groeten uit Grollo.

Lees verder →

19-02-2023

Subaru BeachBattle

 • Sportevenement
De BeachBattle is een spectaculaire strandrace in Wijk aan Zee voor mountainbikers. Met een parcours dat zich uitstrekt over de stranden van Wijk aan Zee en Velsen (+ een éénmalige overgang over de Noordpier indien de weersomstandigheden dit toelaten) is de BeachBattle Wijk aan Zee een sensationeel evenement. Na een race van in totaal 40 of 54 kilometer ligt de finishlijn voor Beachclub Sunsea.

Lees verder →

19-02-2023

Jazz in 3Huizz

 • Jazz of Wereldmuziek
Dit seizoen toveren we maar liefst 11 keer onze zaal om tot jazzclub. Op de zondagmiddag van 15:00 tot 16:00 ontvangt het 3Huizz jazztrio een speciale gastsolist om jou op een waanzinnig concert van ongeveer een uur te trakteren. Daarna begint de jamsessie waarop gevorderde jazzmuzikanten welkom zijn om tot 18:00 lekker muziek te komen maken!

Lees verder →

19-02-2023

Rondleiding door hoofdhuis en tuinen Beeckestijn

 • Museum
Geniet iedere eerste en derde zondag van de maand van de rijke cultuurhistorie van buitenplaats Beeckestijn tijdens een rondwandeling door huis en tuinen.

Lees verder →

22-02-2023

Daniël Arends

 • Cabaret
Lovende recensies, laaiend enthousiast publiek. In de tijd waarin alle lontjes korter worden, zijn de snoeiharde grappen van Daniël Arends een verademing. Daniël brengt ze in twee verschillende stand-up comedyshows van elk een uur. Geen rode draad, geen gedoe. Alleen grappen, twee uur knallen. Sarrend, dwars, soms grof, gevaarlijk maar ook briljant.

Lees verder →

23-02-2023

The African Mamas

 • Muziek overig
Het begon begin jaren 80 toen Paul Simon toevallig een cassettebandje in handen kreeg van Gumboots. De stuwende Soweto-sound van gitaren, bas, drums en accordeon herinnerde hem aan de opwindende beginjaren van de rock ’n roll. Niet lang daarna vertrekt Paul Simon naar Johannesburg om met de oorspronkelijke artiesten opnames te maken, met het fantastische album Graceland als het ultieme eindresultaat.

Lees verder →

24-02-2023

Coriolanus – Het Nationale Theater

 • Theater en Toneel
Het Nationale Theater presenteert Shakespeares Coriolanus. Een grote cast van topacteurs, waaronder Rick Paul van Mulligen, Betty Schuurman, Bram Coopmans en Yela de Koning als Coriolanus, neemt je mee in deze actuele Shakespeare met hoge hartslag en rake klappen. Het Nationale Theater trekt alles uit de kast: indrukwekkend decor, prachtige kostuums, dampende beats in combinatie met de poëtische tekst van Shakespeare.

Lees verder →

25-02-2023

Motorendraaidag Zee- en Havenmuseum

 • Tentoonstelling
Oude scheepsmotoren van weleer komen tot leven tijdens de motorendraaidagen in het Zee- en Havenmuseum. Tijdens deze dag ziet (en hoort!) u tal van bijzondere motoren.

Lees verder →

25-02-2023

Babylon

 • Film
De nieuwe film van Damien Chazelle, de Oscarwinnende regisseur en scriptschrijver van La La Land en Whiplash is een ruim drie uur durend spektakel over buitensporige ambitie en buitensporige overdaad in de glorieuze hoogtijdagen van de filmwereld, jaren twintig vorige eeuw. Gevolgd wordt de opkomst en ondergang van meerdere personages tijdens een tijdperk van ongebreidelde decadentie en verdorvenheid.

Lees verder →

Van 25-02-2023 tot 05-03-2023

Voorjaarspotje

 • Varia
Kom ook een gezellig potje versieren om er dan thuis je eigen tuinkers in te zaaien? Even goed verzorgen en voordat je het weet komt de tuinkers tevoorschijn. Lekker voor op een boterham met pindakaas, kaas of ei.

Lees verder →

26-02-2023

The Banshees of Inisherin

 • Film
In 'The Banshees of Inisherin' volgen we twee goede vrienden Padraic en Colm die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan. Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

Lees verder →

26-02-2023

Open Dag Hokkai Suisan

 • Culinair
Op zondag 26 februari organiseert Hokkai Suisan een Open Dag rondom het thema ‘Umi’, ofwel: de zee. Van zeewier tot coquilles en van sardienen tot koningsvis, stuk voor stuk heerlijke producten uit de Japanse wateren. Dat wordt weer culinair genieten!

Lees verder →

26-02-2023

ActionPlanet 4×4 Sunday

 • Actief en Sportief
Het vrijrijden met eigen auto is mogelijk op iedere laatste zondag van de maand en wordt begeleid door een ervaren 4×4 instructeur die toezicht houdt en instructie geeft waar nodig.

Lees verder →

28-02-2023

Seizoenswandeling

 • Varia
Tijdens deze wandeling verteld natuurgids Anne kort iets over een paar elementen in de natuur die typerend zijn voor het seizoen. zoals paddenstoelen, bloemen, bloesem etc. Dit is niet alleen leuk maar je zult bemerken dat je anders gaan kijken naar de natuur, meer met aandacht. Daardoor ontstaat er meer rust, ruimte en ontspanning. De wandeling van 24 januari staat in het teken van de winter.

Lees verder →

01-03-2023

Voorlezen op Zorgvrij

 • Varia
Iedere eerste woensdag van de maand lezen de vrijwilligers van Zorgvrij een verhaal voor. De kinderen krijgen klompjes, een overall en een boerenzakdoek aan. Achter de schermen wordt er een verhaal voorgelezen.

Lees verder →

Van 01-03-2023 tot 14-04-2023

Expositie: Leerlingen Judith Zwaan

 • Tentoonstelling
In deze expositie is werk te zien van jonge Velsense kunstenaars die wekelijks les krijgen van Judith Zwaan in de kunstklas bij KunstForm. De kinderen werken met verschillende materialen en leren diverse technieken. Deze werken zijn speciaal gemaakt voor deze expositie.

Lees verder →

03-03-2023

SC Telstar – FC Eindhoven

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van SC Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

05-03-2023

Historisch Forteiland IJmuiden

 • Open Dag
Forteiland IJmuiden is onderdeel van De Stelling van Amsterdam. De stelling is rond 1885 aangelegd om Amsterdam te verdedigen. Het fort op het Forteiland is de grootste van de hele stelling. Reusachtig bijna. Compleet met koepelzaal, muurschilderingen, labyrinth en bunkers, is het een locatie om je ogen bij uit te kijken. Ook om het eiland heen is genoeg te zien. Schepen van over de hele wereld varen af en aan en ook staal gigant Tata Steel is indrukwekkend om te zien.

Lees verder →

05-03-2023

Dutch Sunday Cup Blokarten

 • Sportevenement
De Dutch Sunday Cup is terug van weggeweest! Acht zondagen verspreid 2023 zullen er wedstrijden worden georganiseerd door Blokart Club Nederland. Van de acht racedagen vallen er 2 af, zodat de twee racedagen met het slechtste resultaat, of zonder resultaat, niet meetellen in het eindresultaat. Dus blijven er zes over.

Lees verder →

05-03-2023

Afternoonconcerten New Harbour Winds

 • Gezelschap/orkest
Onder leiding van Harmen Cnossen geeft New Harbour Winds afternoonconcerten in Tolsduin, het centrum van de IJmuider Harmonie. Zaal en bar geopend van 14.30 - 18.00 uur.

Lees verder →

11-03-2023

FaKruTu + Omar Ka

 • Jazz of Wereldmuziek
FaKruTu: een eigenwijs gitaartrio. Geïnspireerd door de hoekigheid van Thelonious Monk, de harmonieën van Igor Stravinski, de sound van eigentijdse elektronische muziek en Afrikaanse beats, gaan ze op ontdekkingsreis in een nieuw sonisch universum, experimenterend met hop & bop, bas en strum, een beetje blip en Woo.

Lees verder →

12-03-2023

SC Telstar – Feyenoord

 • Sportevenement
Telstar Vrouwen geeft jonge meiden een voetbaldroom, een kans om de top te bereiken. Onze eerste droom hebben we waargemaakt: een plek in de Vrouwen Eredivisie. Wil jij onze reis van dichtbij meemaken?

Lees verder →

12-03-2023

Bandjes kijken bij Koel

 • Pop en Rock
Kom gezellig een middag bandjes kijken bij Koel! Deze middag treden een aantal leerlingenbands op in onze theaterzaal. De bands bestaan uit leerlingen van verschillende leeftijden. De bar is open voor wat lekkers te drinken en te eten.

Lees verder →

17-03-2023

Nederpop All Stars & Loïs Lane

 • Pop en Rock
YES, Nederpop All Stars & deze keer met Loïs Lane !! Wacht niet te lang, er zijn 150 kaartjes, tot dan! Datum: 17 maart 2023, locatie: zaal de Wildeman Aanvang 20.30u, zaal open om 20u

Lees verder →

25-03-2023

Het Ampzing Genootschap duikt in het leven van Cornelis Vreeswijk

 • Muziek overig
Het Ampzing Genootschap duikt met de voorstelling 'Tussen Zang en Muziek' in het leven van Cornelis Vreeswijk. Deze boeiende voorstelling bestaat uit liedjes (Vreeswijkliedjes en eigen werk), film, gesproken woord en.... een blauwe hoed.

Lees verder →

26-03-2023

Club Classique

 • Klassieke muziek
Je komt ze overal tegen: in het theater, het café, thuis op de buis of zomaar in het wild op een weiland. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen.

Lees verder →

26-03-2023

SC Telstar – Top Oss

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van SC Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

01-04-2023

Koel Comedy Café

 • Cabaret
Welkom in het Koel Comedy Café! Op deze 1 april, kikker in je bil- avond zullen maar liefst 8 opkomende comedians optreden!

Lees verder →

02-04-2023

Bunker Museum IJmuiden

 • Rondleiding
Iedere eerste en derde zondag van de maand is ook het Bunker Museum IJmuiden te bezoeken. Het museum bestaat uit zeven bunkers waarin de collectie tentoongesteld wordt. In één van de ruimtes is een onderkomen ingericht zoals dit er in de oorlog uitgezien heeft. Aan de bedden hangen de veldflessen en helmen. Op tafel ligt zelfs nog het kaartspel alsof de ruimte net is verlaten. We nodigen je graag uit om aan deze tafel plaats te nemen om het verblijf in een bunker zelf te ervaren.

Lees verder →

10-04-2023

Avontuurlijk Forteiland

 • Actief en Sportief
Stap aan boord! Het avontuur kan beginnen. Vaar mee met de boot en maak de oversteek naar een onbekend stukje Nederland: het Forteiland in IJmuiden. Lekker uitwaaien in de wind, zout water in je gezicht. Als je van avontuur houdt, zit je nu goed. Ontdek de ondergrondse gangen en bunkers met een speurtocht en beleef de rijke historie. Het Forteiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Op ieder stukje van dit imposante verdedigingswerk trilt de spanning van vroegere gebeurtenissen nog na. Avontuurlijk Forteiland kost € 18,50 p.p. incl. bootovertocht. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis als verstekeling mee.

Lees verder →

Van 15-04-2023 tot 31-05-2023

Foto’s Edyta Kroger

 • Tentoonstelling
Indrukwekkende expositie van Edyta die in 2015 naar IJmuiden kwam om te herstellen na een periode van ziek zijn. Met de hulp van vele bekenden en onbekenden en de liefde voor fotografie kwam Edyta er bovenop. In deze expositie een overzicht van haar werken van de afgelopen 7 jaar.

Lees verder →

15-04-2023

Kofferbakmarkt Plein 1945

 • Rommelmarkt
Bezoek de gezellige Kofferbakmarkt op Plein 1945. De markt vindt meerdere keren per jaar op zaterdag plaats in IJmuiden.

Lees verder →

18-04-2023

Onder de rook van de Hoogovens

 • Musical of Show
Onder de rook van de Hoogovens - een onstuimig familiedrama is dé muzikale locatievoorstelling van het seizoen. Over familie, strijd en gemeenschap. Over identiteit, veranderende tijden, elkaar verliezen en terugvinden. Over naar elkaar durven luisteren. Ontmoet de familie Can. De spanningen lopen de laatste tijd nogal op. Terwijl oma Dinie steeds meer hulp nodig heeft vanwege haar vorderende leeftijd, maar dat moeilijk accepteert, stort kleinzoon Ilias zich in steeds radicalere milieuacties, onder andere tegen Tata Steel, het bedrijf waaraan de familie al sinds generaties verbonden is. Dit zorgt voor stress bij vader Eddy; weet Ilias wel hoezeer zijn (Koerdisch-Turkse) opa geknokt heeft om het beter te krijgen en wat ze aan de Hoogovens te danken hebben? Zijn vrouw Sarah zet alle zeilen bij om de familie bij elkaar te houden, maar heeft ondertussen zo haar eigen besognes. Is een verdere verwijdering van elkaar onvermijdelijk of vinden de personages een manier om samen te komen?

Lees verder →

Van 21-04-2023 tot 27-04-2023

Kermis IJmuiden

 • Kermis
Een gezellige kermis met diverse attracties op Plein 1945 te IJmuiden. De kermis vindt plaats van vrijdag 21 tot en met donderdag 27 april 2023.

Lees verder →

23-04-2023

Tremenda

 • Klassieke muziek
Met haar jarenlange ervaring en prachtig repertoire is Tremenda inmiddels een begrip in de IJmond. Het koor is vooral bekend om de prachtige klankkleur en de mooie harmonie tussen de verschillende stemmen.

Lees verder →

13-05-2023

Reddingbootdag 2023

 • Open Dag
Zaterdag 13 mei openen we de deuren van onze reddingstations. Een mooie kans om één van onze 45 reddingstation te bezoeken. Bekijk de boten waarmee we geredden weer veilig aan wal brengen. Ga in gesprek met onze redders over hun bijzondere vrijwilligerswerk. En wie weet vaar je mee op een echte reddingboot (meevaren alleen voor donateurs).

Lees verder →

14-05-2023

Krinkels Pim Mulierloop

 • Sportevenement
Dit jaar zijn er weer 4 afstanden; de snelle 5 kilometer langs de groene duinrand, of de prachtige 10 kilometer over het landgoed Duin- en Kruidberg. De langste afstand is de 10 Engelse Miles (16,1 km) door het uitgestrekte duingebied van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Voor de jeugdige lopers tot 12 jaar is er de kidsrun van 1,2 kilometer.

Lees verder →

03-06-2023

Vissenloop IJmuiden

 • Wandeltocht
De commissie van de Vissenloop en het bestuur van KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen organiseren op zaterdag 3 juni 2022 voor de zevende keer de Vissenloop IJmuiden. Dit jaar doen ze dat in samenwerking met Stichting Citymarketing Velsen | .IJmuiden, BIZ Centrum IJmuiden en BIZ Kennemerlaan.

Lees verder →

24-06-2023

Havenfestival IJmuiden

 • Cultureel festival
Havenfestival IJmuiden is een jaarlijks terugkerend festival waar het nautisch bedrijfsleven, visserij, offshore wind en cultuur centraal staan. Er zijn onder meer gratis rondvaarten, kookworkshops en er is een vistafel. Daarnaast is er een museumtent en is er een kunstmarkt. Op zaterdag 24 en zondag 25 juni is er vanaf 12.00 uur van alles te beleven op de Trawlerkade en in de Vissershaven van IJmuiden. Het thema is dit jaar IJmuiden voor de wind. De toegang is gratis.

Lees verder →

08-07-2023

24 ICE Beach Soccer Cup 2023

 • Sportevenement
De 24 ICE Beach Soccer Cup vindt plaats op zaterdag 8 juli. De locatie van het toernooi is weer bij Paviljoen Zuidpier in IJmuiden aan Zee. Zowel mannen als vrouwenteams kunnen zich inschrijven voor een afzonderlijke competitie, waarin iedereen zal strijden om de felbegeerde 24 ICE Beach Soccer Cup!

Lees verder →

19-07-2023

Zomerfestival .IJmuiden

Van woensdag 19 tot en met zondag 23 juli 2023 vindt het feestelijke Zomerfestival .IJmuiden plaats op en rond de Kennemerlaan in IJmuiden.

Lees verder →

Van 30-07-2023 tot 05-08-2023

Dorpsfeest Santpoort

Het gezelligste dorpsfeest in het centrum van Santpoort! Dit jaar vindt het Dorpsfeest plaats van zaterdag 29 juli tot en met zaterdag 5 augustus.

Lees verder →

12-08-2023

Dance Valley

 • Muziekfestival
Dance Valley was the world's first festival to bring electronic dance music from the darkness of night into the light of a daytime event.

Lees verder →

13-08-2023

Dutch Valley

 • Muziekfestival
Op zondag 13 augustus 2023 staan in recreatiegebied Spaarnwoude meer dan 100 Nederlandse topartiesten klaar om de grootste muzikale kermis van het land te verzorgen!

Lees verder →

19-08-2023

LatinVillage Festival

 • Muziekfestival
Het swingende LatinVillage Festival keert in 2023 terug naar recreatiegebied Spaarnwoude. Let op: genoemde data en aanvangstijden 2023 zijn onder voorbehoud en kunnen nog wijzigen.

Lees verder →

03-09-2023

Brocante en curiosamarkt op Beeckestijn

 • Markt
Ruim honderd exclusieve standhouders etaleren en presenteren een schitterende collectie hoogwaardig antiek, leuke snuisterijen, oude serviezen, nostalgisch speelgoed, klein meubilair, klokken, tuindecoraties, (strip-)boeken, Verkadealbums, schoolplaten, landkaarten en andere artikelen en verzamelobjecten van vroeger.

Lees verder →

08-09-2023

Summer Park Sessions

 • Muziekpodium
Park Velserbeek is op 8, 9 en 10 september dé culturele hotspot van de gemeente Velsen. Bij de muziektent vinden dan de Summer Park Sessions plaats met ruimte voor zang, dans, muziek en workshops door lokale gezelschappen. Elke avond vindt er een Summer Park Concert plaats.

Lees verder →

17-09-2023

Eric Vloeimans en Egbert Derix: Gardens of Abundance

 • Jazz of Wereldmuziek
Een unieke kans om deze muzikanten van het allerhoogste niveau te ervaren! In Theater de 3Klank zit je op 3 meter afstand van de artiest. Reserveer snel voor deze bijzondere ervaring. Slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar!

Lees verder →

07-10-2023

Strong Viking Obstacle Run Brother Edition

 • Sportevenement
De Vikingen streden schouder aan schouder en lieten elkaar nooit in de steek! Dat is de gedachte achter onze Brother Edition! Daag je vrienden, familie of collega’s uit om samen de 4km, 7km, 13km, 19km of 42km te overwinnen, help elkaar over de vele obstakels en finish samen in Walhalla! Het is ook mogelijk om alleen deel te nemen aan de Brother Edition! In het startvak en tijdens het parcours vind je gegarandeerd nieuwe Brothers/Sisters om de obstakels samen mee te overwinnen! We leave no Viking behind!

Lees verder →

08-10-2023

Strong Viking Obstacle Run Ultra Viking

 • Sportevenement
Dé ultieme, meest extreme en bruutste run van het jaar is terug! Dit keer in Nederland! De Ultra Viking vindt dit jaar plaats tijdens de Brother Edition in Amsterdam! Tijdens de Ultra Viking zal je meer dan 60 kilometers en 120 obstakels moeten overwinnen op je weg naar Walhalla! Ga jij deze glorieuze uitdaging overwinnen?

Lees verder →

08-10-2023

Strong Viking Obstacle Run Family Edition

 • Sportevenement
Is jouw gezin super stoer en zijn jullie op zoek naar de ultieme family challenge?! Schrijf je dan samen in voor de beste Family Obstacle Run van Nederland! Na de succesvolle edities de afgelopen jaren, komt de Strong Viking Family Edition ook in oktober 2023 weer naar Amsterdam tijdens de Brother Edition!

Lees verder →