UITagenda gemeente Velsen

UITagenda

Wat is er allemaal te doen in Velsen? Welke festivals zijn er? Welke tentoonstellingen of voorstellingen zijn er? Er valt zoveel te beleven dat we het allemaal voor je op een rijtje hebben gezet in de UITagenda van Velsen. Zo heb je een mooi overzicht van wat er te bezoeken is.

Binnenkort

Categorie

Van 01-02-2023 tot 31-12-2023

Beeckestijn Omzeild!

 • Tentoonstelling
De tentoonstelling "Omzeild! Buitenplaats Beeckestijn en de komst van het Noordzeekanaal", gaat terug naar de 19e eeuw. Amsterdam zoekt een oplossing om zijn haven bereikbaar te houden. Een oud plan om een rechte, korte verbinding vanaf Amsterdam direct naar de Noordzee te maken wordt weer opgepakt.

Lees verder →

Van 03-09-2023 tot 15-10-2023

Expositie Kleur

 • Tentoonstelling
Groen kalmeert, rood zet aan tot actie en bij geel denk je aan de zomer. Maar hoe kijkt een fotograaf naar kleur? En wat zien we daarvan terug in de kunst? Nieuwsgierig geworden? Ga dan naar de Visserhallen in IJmuiden. Want daar vind je van 3 september tot en met 15 oktober de expositie Kleur. 20 kunstenaars tonen hun kijk op kleur.

Lees verder →

Van 22-09-2023 tot 30-11-2023

Expositie Dakmar Scholten

 • Tentoonstelling
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen en BKV presenteren samen de eerste “kunstenaar in de schijnwerpers”! De expositie “On-Realistisch” wordt geopend op vrijdag 22 september om 17:00 uur en is tot en met november te zien in de foyers van het theater.

Lees verder →

04-10-2023

Billy Joel Experience: The Album Tour

 • Muziek overig
Billy Joel heeft meer dan 30 toptien-hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt alle kanten van het popspectrum: natuurlijk klassieke meezingers als The Pianoman, maar ook swingende rockers zoals My Life sfeervolle ballads zoals Honesty of dampende rock & roll zoals Only the Good Die Young. Hoewel Billy Joel (71) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog in Nederland zal neerstrijken. Hoog tijd dus voor een tribute. Klaar om alle Joel-hits te laten glimmen!

Lees verder →

04-10-2023

Voorlezen op Zorgvrij

 • Varia
Iedere eerste woensdag van de maand lezen de vrijwilligers van Zorgvrij een verhaal voor. De kinderen krijgen klompjes, een overall en een boerenzakdoek aan. Achter de schermen wordt er een verhaal voorgelezen.

Lees verder →

04-10-2023

Kermis Velserbroek

 • Kermis
De altijd gezellige kermis op het Vestingplein te Velserbroek vindt ook dit jaar in de herfst plaats.

Lees verder →

05-10-2023

Gemma

 • Theater en Toneel
Acteur/schrijver/regisseur Fabian Claes Jansen (o.a. Hij gelooft in mij) identificeert zich als non-binair, bigender. Zijn gedachten en gevoelens daarover waren de basis voor zijn monoloog. In 'Gemma' leren wij offshore-boorder Gert kennen in diens zoektocht ook Gemma te kunnen zijn. Gert en Gemma leven in één lijf samen. Gemma verdient een plek in de wereld, maar hoe en in welke vorm?

Lees verder →

05-10-2023

Rondleiding Visafslag IJmuiden

 • Rondleiding
Voor een bezoek aan de grootste visafslag van Nederland moet je vroeg opstaan, maar dat is het meer dan waard. In de visafslag aan de Halkade worden grote hoeveelheden platvis (schol, tong, tarbot, schar, griet) en rondvis (kabeljauw en wijting) vers aangevoerd, gesorteerd en verkoopgereed gemaakt.

Lees verder →

06-10-2023

NMF Kamermuziekfestival: Julija Hartig en Reineke Broekhans

 • Klassieke muziek
In het Koetshuis zullen Julija Hartig en Reineke Broekhans hun programma ‘Dark Velvet’ laten horen. Dit programma is als een boeket vol met hedendaagse stukken, speciaal gecomponeerd of gearrangeerd voor Julija. Het album (2022) is genomineerd voor een Edison Klassiek 2023.

Lees verder →

Van 06-10-2023 tot 30-10-2023

Goede raad is kunst

 • Tentoonstelling
Onder deze prikkelende en uitnodigende titel presenteren zes kunstenaars zich in de komende maand oktober in het Raadhuis voor de Kunst, Torenstraat 7 in Velsen-Zuid.

Lees verder →

06-10-2023

Pink Floyd Project – The Wall 40 Years

 • Muziek overig
The Wall is de apotheose in het werk van Pink Floyd. De live-uitvoeringen begin jaren ‘80 waren ongekend in de popmuziek, met een meterhoge én meterslange muur tussen band en publiek, filmanimaties van Gerald Scarfe en levensgrote poppen.

Lees verder →

06-10-2023

Telstar – FC Utrecht

 • Sportevenement
Telstar Vrouwen geeft jonge meiden een voetbaldroom, een kans om de top te bereiken. Onze eerste droom hebben we waargemaakt: een plek in de Vrouwen Eredivisie. Wil jij onze reis van dichtbij meemaken?

Lees verder →

06-10-2023

Weronika Weiss & Guillermo Castellano

 • Klassieke muziek
De Spaanse pianist Guillermo Castellano en de Poolse violiste Weronika Weiss zijn op vrijdag 6 oktober om 20.00 uur te gast in 't Mosterdzaadje. Zij vervangen het concert van Duo Khoyajan dat wegens een blessure niet doorgaat. Dit duo komt voor het eerst naar Santpoort en hadden direct een programma klaar om het gecancelde concert te vervangen. Een heel mooi programma! Ze openen met de gevoelige en meeslepende sonate op.105 van Schumann. En nog meer ijzeren repertoire van Brahms: de vioolsonates nr.2 en nr.3. Van de Poolse componist Wieniawski tot slot de Legende.

Lees verder →

07-10-2023

Strong Viking Obstacle Run Brother Edition

 • Sportevenement
De Vikingen streden schouder aan schouder en lieten elkaar nooit in de steek! Dat is de gedachte achter onze Brother Edition! Daag je vrienden, familie of collega’s uit om samen de 4km, 7km, 13km, 19km of 42km te overwinnen, help elkaar over de vele obstakels en finish samen in Walhalla! Het is ook mogelijk om alleen deel te nemen aan de Brother Edition! In het startvak en tijdens het parcours vind je gegarandeerd nieuwe Brothers/Sisters om de obstakels samen mee te overwinnen! We leave no Viking behind!

Lees verder →

07-10-2023

NMF Kamermuziekfestival: Dudok kwartet & Shuann Chai

 • Klassieke muziek
Dit programma bevat de muziek van twee componisten die hun carrière begonnen als virtuoze artiesten. In hun werk komt dat duidelijk naar voren, maar hun muziek werd ook onorthodox en progressief bevonden. De twee meesterlijke pianokwintetten worden nu gelukkig enorm gewaardeerd: het energieke van Bacewicz en de overweldigende romantische grandeur van Brahms.

Lees verder →

07-10-2023

Jeanne du Barry

 • Film
Als vrouw uit de arbeidersklasse snakt de jonge Jeanne Vaubernier naar een hogere status, een haast onmogelijke droom die toch uitkomt door haar charmes; stapje voor stapje lukt het haar de sociale ladder te bestijgen. Wanneer ze koning Lodewijk XV (een mooie Frans gesproken rol van Johnny Depp) ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Ze wordt zijn courtisane. Een schandaal in Versailles, want niemand wil een straatmeisje aan het hof. Openingsfilm van het Filmfestival van Cannes.

Lees verder →

07-10-2023

Stiltewandelingen

 • Wandeltocht
De werkgroep Inspiratie van de PKN kerk van Santpoort en Velserbroek organiseert weer stiltewandelingen! Elke twee weken tot de zomervakantie verzamelen we op zaterdagochtend om 9.30 uur bij de ingang (bij de fietsen) van Duin en Kruidberg.

Lees verder →

07-10-2023

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

 • Film
De zestiger Harold Fry is getrouwd met Maureen met wie hij in een Engels kuststadje woont. Al heel zijn leven houdt hij zich graag op de achtergrond. Nu hij net met pensioen is en vooral thuiszit, blijkt ook hoe weinig passie er nog is tussen hem en zijn vrouw die vooral bezig is het huis schoon te houden. Als Harold bericht krijgt dat zijn oud-collega Queenie op sterven ligt wil hij haar een brief sturen. Aan de brievenbus verandert hij echter van gedachten en hij besluit stante pede verder te wandelen en haar zelf op te zoeken in het verpleeghuis dat zich honderden kilometers verder bevindt. Het is een wandeling vol hoop en vastberadenheid.

Lees verder →

07-10-2023

Barbie

 • Film
Dé film van de zomer: Greta Gerwigs instant klassieker over de iconische pop is een suikerstokroze trip door Barbieworld, een hilarische satire op de hedendaagse consumptiemaatschappij en een verassend diepzinnig commentaar op de verhoudingen tussen man en vrouw.

Lees verder →

07-10-2023

NMF Kamermuziekfestival: Gvetadze-Saeijs-Bogdanovic Trio

 • Klassieke muziek
Crème de la crème in het koetshuis van Buitenplaats Beeckestijn vanmiddag. In alle opzichten wordt het een genot voor je zintuigen! Want je zult een Guarneri uit 1725 met een strijkstok van Sartory horen, bespeeld door de Nederlandse topvioliste Frederique Saeijs. Dit prachtige ensemble heeft ze in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Ze speelt samen met twee topmusici: Nino Gvetadze, die thuis een Steinway & Sons uit 1936 in bruikleen heeft van het fonds, en celliste Maja Bogdanovic.

Lees verder →

07-10-2023

Les Enfants des Autres

 • Film
Lerares Rachel (Virginie Efira) tikt de veertig aan als ze smoorverliefd wordt op Ali, die ze tijdens een gitaarles leert kennen. Al snel raakt ze ook verknocht aan zijn vierjarige dochter Leila en krijgt ze ook te maken met de moeder (Chiara Mastroianni) van het meisje. In deze nieuwe situatie ervaart Rachel niet alleen moedergevoelens voor Leila en alle risico’s die het houden van andermans kinderen met zich mee brengen, maar begint ze ook haar eigen kinderwens te herontdekken.

Lees verder →

08-10-2023

Vg-concert: Bigband Soli en Velser Amusementsorkest

 • Gezelschap/orkest
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

08-10-2023

Strong Viking Obstacle Run Ultra Viking

 • Sportevenement
Dé ultieme, meest extreme en bruutste run van het jaar is terug! Dit keer in Nederland! De Ultra Viking vindt dit jaar plaats tijdens de Brother Edition in Amsterdam! Tijdens de Ultra Viking zal je meer dan 60 kilometers en 120 obstakels moeten overwinnen op je weg naar Walhalla! Ga jij deze glorieuze uitdaging overwinnen?

Lees verder →

08-10-2023

Strong Viking Obstacle Run Family Edition

 • Sportevenement
Is jouw gezin super stoer en zijn jullie op zoek naar de ultieme family challenge?! Schrijf je dan samen in voor de beste Family Obstacle Run van Nederland! Na de succesvolle edities de afgelopen jaren, komt de Strong Viking Family Edition ook in oktober 2023 weer naar Amsterdam tijdens de Brother Edition!

Lees verder →

08-10-2023

Maria Prokofieva

 • Klassieke muziek
De pianiste Maria Prokofieva gaat op zondag 8 oktober om 15.00 uur een heel pianorecital wijden aan Frederic Chopin. Op het programma staan Nocturnes, Mazurka's, Walsen en een Polonaise.

Lees verder →

08-10-2023

Buitenrondleiding bunkers

 • Excursie
Regelmatig organiseert Bunker Museum IJmuiden een rondleiding langs en door de bunkers van de batterijen Olmen en Heerenduin. De rondleidingen zijn afgestemd op iedere doelgroep. Ben je een avonturier dan boek je bijvoorbeeld de buitenrondleiding. Je klimt en klautert door de bunkers om alle hoekjes en gaatjes te ontdekken. Vergeet vooral jouw zaklamp niet.

Lees verder →

08-10-2023

NMF Kamermuziekfestival: Adinda & Matthijs van Delft

 • Klassieke muziek
Als 10-jarige werd violiste Adinda van Delft derde bij Holland’s Got Talent (2019). En als 11-jarige was Adinda “Pauls jonge held” in het tv-programma Podium Witteman. Inmiddels heeft ze diverse concoursen gewonnen. Samen met haar broer Matthijs op gitaar heeft ze al vele concerten gegeven.

Lees verder →

08-10-2023

ActionPlanet Offroad Motordagen

 • Actief en Sportief
Het rijden met eigen motor is mogelijk op iedere 2e zondag van de maand tussen februari en november en wordt begeleid door een ervaren instructeur die toezicht houdt en instructie geeft waar nodig.

Lees verder →

08-10-2023

Dutch Sunday Cup Blokarten

 • Sportevenement
De Dutch Sunday Cup is terug van weggeweest! Acht zondagen verspreid 2023 zullen er wedstrijden worden georganiseerd door Blokart Club Nederland. Van de acht racedagen vallen er 2 af, zodat de twee racedagen met het slechtste resultaat, of zonder resultaat, niet meetellen in het eindresultaat. Dus blijven er zes over.

Lees verder →

08-10-2023

NMF Kamermuziekfestival: Zusjes Pedano & pianist Illia Fialko

 • Klassieke muziek
De eerste romantische Engelse tuin in Nederland staat vandaag decor voor de zusjes Pedano en de jonge Oekraïense pianist Illia Fialko. De jonge, talentvolle zusjes brengen een sprookjesachtig romantisch concert omlijst met een gouden randje van de mooiste Franse chansons. Ze hebben ondanks hun jonge leeftijd al een indrukwekkend aantal optredens verzorgd op internationale podia en tv-programma's.

Lees verder →

08-10-2023

Lezing Stoomtramlijn Haarlem-Velsen-Alkmaar

 • Lezing/Debat
Lezing over de stoomtramlijn die vanuit Haarlem via Velsen naar Alkmaar reed. Deze wordt afgesloten met een boekpresentatie. Bijzonder aan deze geschiedenis is dat de tram een oversteek moest maken over het Noordzeekanaal ten tijde dat er geen brug beschikbaar was. De presentatie wordt verzorgd door de heer Wim Beukenkamp, voorzitter van de Stichting De Nieuwe Blauwe Tram uit Haarlem.

Lees verder →

11-10-2023

Lezing Van rosmolen tot hoogovens

 • Lezing/Debat
Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’ organiseren talloze culturele instellingen uiteenlopende activiteiten door het hele land. Dit jaar is het thema Eureka! Natuurlijk is er in de Bibliotheek veel te vinden over het roemrijke geschiedenis van Velsen. Deze maand is er extra aandacht voor de verhalen uit het verleden.

Lees verder →

13-10-2023

INTERflame Strandrace IJmuiden

 • Sportevenement
De INTERflame strandrace vindt plaats op het strand van IJmuiden op de voorlopige datum van 13-15 oktober 2022.

Lees verder →

14-10-2023

Pinken- en goederenveiling bij de Naaldkerk

 • Markt
Zaterdag 14 en zondag 15 oktober zal het traditionele pinkenweekend voor de 90ste keer plaatsvinden en staat de Naaldkerk wederom bol van activiteiten. Buiten vindt u kraampjes met bloemen, boeken, fruit, kaas, curiosa en allerlei leuke nieuwe en tweedehands spulletjes.

Lees verder →

14-10-2023

Telstar – MVV Maastricht

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

14-10-2023

Sweet Dreams

 • Film
Dé openingsfilm van Nederlands Film Festival draait ook in Velsen. Simultaan met de aftrap van NFF in Utrecht vieren wij ook de Nederlandse film met de langverwachte nieuwe film van Nederlands filmtalent Ena Sendijarevic.

Lees verder →

14-10-2023

Anatomy of a Fall

 • Film
Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleedt.

Lees verder →

15-10-2023

VG-concert: Klein Orkest Soli en Seniorenorkest Oud Goud

 • Gezelschap/orkest
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

15-10-2023

Rondleiding door hoofdhuis en tuinen Beeckestijn

 • Museum
Geniet iedere eerste en derde zondag van de maand van de rijke cultuurhistorie van buitenplaats Beeckestijn tijdens een rondwandeling door huis en tuinen.

Lees verder →

15-10-2023

Rondleiding Zeesluis IJmuiden

 • Rondleiding
Het sluizencomplex IJmuiden bestaat uit 5 schutsluizen en een spuisluis. De meest recente sluis, de Zeesluis IJmuiden, is in 2022 door Koning Willem Alexander geopend en is de grootste sluis ter wereld. De rondleiding begint in het Zee- en Havenmuseum, waar je in de filmzaal allereerst informatie krijgt over het totale, enorme sluizencomplex IJmuiden, maar ook specifiek over het bouwen van de nieuwe Zeesluis IJmuiden. Vervolgens ga je met eigen vervoer (auto of fiets) naar het sluizencomplex, waar de gids je verder meeneemt om de nieuwe sluis en (een gedeelte van) het sluizencomplex te zien. Uiteraard vertelt hij ook het een en ander tijdens de wandeling. De wandeling op het sluizencomplex is in totaal circa 4 km.

Lees verder →

15-10-2023

Bunker Museum IJmuiden

 • Rondleiding
Iedere eerste en derde zondag van de maand is ook het Bunker Museum IJmuiden te bezoeken. Het museum bestaat uit zeven bunkers waarin de collectie tentoongesteld wordt. In één van de ruimtes is een onderkomen ingericht zoals dit er in de oorlog uitgezien heeft. Aan de bedden hangen de veldflessen en helmen. Op tafel ligt zelfs nog het kaartspel alsof de ruimte net is verlaten. We nodigen je graag uit om aan deze tafel plaats te nemen om het verblijf in een bunker zelf te ervaren.

Lees verder →

15-10-2023

Najaarswandeling Villa Westend

 • Wandeltocht
Dit jaar zal de geheel verzorgde najaarswandeling van Villa Westend plaatsvinden op zondag 15 oktober 2023. De route die is uitgestippeld zal deze keer rond de 14 kilometer zijn. Op verzoek is de wandeling voor een keer iets korter en eindigen we na de lunch bij Villa Westend.

Lees verder →

18-10-2023

Alphenaar Projectkoor – Genesis

 • Muziek overig
Na de fantastische uitvoering van de grootste Queen-hits met Project Queen in 2022 gaat Stichting Muziek & Meer in de IJmond door met het plannen van bijzondere concepten en concerten. In 2023 gaan we als het ware terug in en naar het begin: Genesis. De progressieve rockmuziek van Genesis aangevuld met de meer hitgevoelige nummers van Phil Collins en Peter Gabriel. Met songs als Follow You Follow Me, Invisible Touch, Solsbury Hill en uiteraard mag In The Air Tonight niet ontbreken.

Lees verder →

19-10-2023

Peter Heerschop & Viggo Waas

 • Cabaret
In Er Gaat Nog Iets Heel Moois Gebeuren trekken Peter en Viggo alle kleuren cabaret uit de kast. De sfeer, toon, scherpte en absurde humor van al die NUHR-hoogtepunten rolt al vanaf de openingsscène de zaal in. Peter en Viggo, gewiekste cabaretiers op de toppen van hun kunnen. Zo kennen wij ze. Tót Viggo’s herseninfarct alles op losse schroeven zette. Samen verwerkten de jongens de sores, het verdriet. Samen werkten zij aan het herstel. En zochten zij het geheim van De Heilige Graal van Vriendschap. Resultaat: een hilarisch programma vol schitterende anekdotes. Maar ook vol aandoenlijke stiltes, die het mooist denkbare kippenvel bezorgen.

Lees verder →

20-10-2023

Telstar – Excelsior

 • Sportevenement
Telstar Vrouwen geeft jonge meiden een voetbaldroom, een kans om de top te bereiken. Onze eerste droom hebben we waargemaakt: een plek in de Vrouwen Eredivisie. Wil jij onze reis van dichtbij meemaken?

Lees verder →

20-10-2023

The Cinemusic Experience

 • Muziek overig
Muziek speelt een belangrijke rol bij het vertellen van een filmverhaal. Veel filmmuziek vergaart eigen wereldroem. The CineMusic Experience is een multimediaal theaterspektakel, waarin de beroemde filmmuziek van de afgelopen decennia live door een philharmonisch orkest wordt uitgevoerd. Ondertussen worden op een groot filmdoek boven het orkest de bijbehorende filmbeelden vertoont. Die worden geïntroduceerd door niemand minder dan filmprofessor René Mioch. Van James Bond tot Star Wars en van Schindler's List tot Jungle Book.

Lees verder →

21-10-2023

Remla – Redo, Denden en het Amsterdams Andalusisch orkest

 • Dans en Ballet
Op muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest leven de populaire break & hiphop-dansers Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz zich uit in een gloedvol bejubeld “dansconcert met mediterrane kleuren”.

Lees verder →

22-10-2023

Dancing Queen (8+)

 • Film
Wat doe je als je een buitenbeentje bent? Nerdy tiener Mina wil er op school graag bij horen. Maar nog liever wil ze indruk maken op haar idool: hiphop-danser E.D. Win. Dus geeft ze zich op voor een door hem georganiseerde danswedstrijd, ook al kan ze niet dansen. Dapper en met steun van haar oma doet ze haar eigen ding.

Lees verder →

22-10-2023

Geographies of Solitude

 • Film
Een adembenemende film over een betoverend eiland, middenin de Atlantische Oceaan, waar een vrouw al meer dan 40 jaar in haar eentje woont. Een magische wereld waarin je wordt ondergedompeld; door zijn wonderschone beelden en de intieme, overweldigende geluiden van de beestjes, het gras wat klinkt als “being in a green ocean”, het spookachtige huilen van de zeehonden en de altijd aanwezige wind.

Lees verder →

22-10-2023

Coco kan het! (2+)

Op de vloer van onze REX-Foyer staan meerdere vogelnesten. Het publiek neemt plaats in zo’n nest en wordt een beetje Coco, het kleine vogeltje dat bijna mag uitvliegen. Coco kan het! is een muzikale peuterdansvoorstelling over durf, iemand aanmoedigen en samen sterk staan. Aan het eind van de voorstelling mogen de kinderen ‘hun eigen vleugels uitslaan’, het nest uitvliegen én….. lekker meedansen!

Lees verder →

22-10-2023

Wijn-spijswandeling

 • Culinair
Maak een mooie wandeling van 12 kilometer langs 5 horecazaken (La Mia Wijnbar, Restaurant Boschbeek, Landgoed Duin & Kruidberg, Van Es Catering en Grand Café Staal) waar u een heerlijk hapje met een bijpassend glas wijn ontvangt (of een biertje als u geen wijn drinkt).

Lees verder →

22-10-2023

Avontuurlijk Forteiland

 • Actief en Sportief
Stap aan boord! Het avontuur kan beginnen. Vaar mee met de boot en maak de oversteek naar een onbekend stukje Nederland: het Forteiland in IJmuiden. Lekker uitwaaien in de wind, zout water in je gezicht. Als je van avontuur houdt, zit je nu goed. Ontdek de ondergrondse gangen en bunkers met een speurtocht en beleef de rijke historie. Het Forteiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Op ieder stukje van dit imposante verdedigingswerk trilt de spanning van vroegere gebeurtenissen nog na. Avontuurlijk Forteiland kost € 18,50 p.p. incl. bootovertocht. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis als verstekeling mee.

Lees verder →

22-10-2023

Prentenboekjesfestival (2-6 jaar)

In de tuin, op je balkon, gewoon voor je neus op straat: dieren zijn eigenlijk overal om ons heen! Op zoek naar kleine kruipers op de grond, zingende vogels in de lucht en spinnende katten op straat: ga mee op avontuur en ontdek alle dieren in de tuin!

Lees verder →

22-10-2023

Duinen vertellen oorlogsverhalen: de landverdediging

 • Excursie
In Duin en Kruidberg, Midden-Herenduin en Heerenduinen is een bijzonder stuk erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog bewaard gebleven. Op deze excursie ga je mee met onze Tweede Wereldoorlog-expert. Zo zie en hoor je meer over de geschiedenis van de bunkers en de landverdediging in ons duin. Zo zijn er nog resten van anti-tank geschutsposities, mitrailleurposten en tankversperringen te vinden.

Lees verder →

22-10-2023

Dikkie Dik & Ik

 • Jeugdtheater
Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Zo’n gezellige rode kater. Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wél kopjes geeft. Als je zomaar mag gaan liggen, op heel gekke plekken. Of over de toetsen van de piano holt en stiekem in de vissenkom grabbelt. Dikkie Dik’s voorstelling speelt zich af in een boek! In dat boek brengen twee acteurs met spel, släpstick, humor en grote projecties de wereld van Dikkie Dik tot leven.

Lees verder →

23-10-2023

Saïd & Anna (4+)

 • Film
Saïd (6) en Anna (7) zijn beste vrienden. Elke dag zijn ze te vinden in de Repairshop van Saïd’s ouders. Daar worden kapotte spullen met goed gereedschap gerepareerd en krijgen ze een tweede leven. Ondertussen kampen de twee kinderen met hun eigen problemen, die ze op hun eigen, creatieve manier weten op te lossen.

Lees verder →

24-10-2023

Klara’s gekke treinavontuur (6+)

 • Film
De boerderij van Klara is in de problemen omdat er niets wil groeien. Gelukkig heeft Albert het Varken een nanozaadje uitgevonden. Hij gaat dat laten zien op zijn speciale high tech laboratorium trein, maar op de reis wordt het zaadje gestolen. Klara en Gavin gaan samen met detective Agatha Chichester achter de dief aan.

Lees verder →

25-10-2023

Mega Mindy – De Ontzichtbare Ekster (4+)

 • Jeugdtheater
Al jarenlang is Mega Mindy een kaskraker op tv en in de theaters. Ontelbare 4-plussers dwepen met de sympathieke meisjesagent Mieke die, als de nood hoog is, over superpower kan beschikken en alles wat dreigt te mislukken een goede afloop kan bezorgen. Omringd door oma en opa Fonkel en haar stoere liefde Toby beleeft Mieke/Mega Mindy spannende avonturen.

Lees verder →

26-10-2023

Zeevonk (10+)

 • Film
Lena is elf als ze plotseling haar vader verliest; hij verongelukt tijdens het vissen op zee. Lena wordt kwaad als sommige mensen zeggen dat haar vader onvoorzichtig was. Ze gelooft dat een geheimzinnig zeemonster het schip liet omslaan. Vechtend met haar verdriet gebruikt ze al haar fantasie en moed om dat monster te vinden in dit ontroerende avontuur.

Lees verder →

27-10-2023

Telstar – TOP Oss

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

27-10-2023

De komedie over een bankoverval

 • Theater en Toneel
Kluchtkoning Jon van Eerd staat zélf even een jaartje niet op het toneel, maar is áchter de schermen volop aanwezig in de Engelse theaterhit De Komedie over een Bankoverval. Jarenlang was de hilarische sterrenproductie een kassucces op het Londense West End. “A night of spectacular madness” en “the funniest show in town”, juichte de Engelse pers. Jon van Eerd zag de voorstelling en droomde meteen van een Nederlandse versie. En die komt er, onder zijn regie.

Lees verder →

28-10-2023

Motorendraaidag Zee- en Havenmuseum

 • Tentoonstelling
Oude scheepsmotoren van weleer komen tot leven tijdens de motorendraaidagen in het Zee- en Havenmuseum. Tijdens deze dag ziet (en hoort!) u tal van bijzondere motoren.

Lees verder →

28-10-2023

Nacht van de nacht

 • Wandeltocht
Wist je dat Nederland behoort tot één van de landen met de meeste lichtvervuiling? Er zijn maar weinig ècht donkere plekken. Wandel mee door Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ontdek zelf hoe donker de nacht nog is in dit gebied. De wandeling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Lees verder →

29-10-2023

Past Lives

 • Film
Nora en Hae Sung, twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een weerzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

Lees verder →

29-10-2023

Open Dag Hokkai Suisan

 • Culinair
Op zondag 29 oktober organiseert Hokkai Suisan een Open Dag rondom het thema ‘Kodawari’, het Japanse woord voor ‘eindeloos streven naar perfectie’. Kodawari beschrijft de liefde en toewijding die onze makers hebben voor hun product. En dat gaan we je laten proeven!

Lees verder →

29-10-2023

ActionPlanet 4×4 Sunday

 • Actief en Sportief
Het vrijrijden met eigen auto is mogelijk op iedere laatste zondag van de maand en wordt begeleid door een ervaren 4×4 instructeur die toezicht houdt en instructie geeft waar nodig.

Lees verder →

29-10-2023

Bourgondische Fietstocht

 • Culinair
Er kan weer gefietst gaan worden! Op zondag 29 oktober is de herfsteditie van de Bourgondische Fietstocht.

Lees verder →

03-11-2023

Superfoods uit het bos – Herfst

 • Workshop
Landgoed Duin en Kruidberg is een uniek gebied waarin parkbos en duinbos elkaar afwisselen en waar veel planten te vinden zijn die je kunnen helpen om jouw gezondheid te verbeteren. Wandel mee met herborist Corina Busman door Duin en Kruidberg en leer hoe jij zelf superfoods uit de natuur kunt halen.

Lees verder →

04-11-2023

VG-festival Orkesten

 • Muziekfestival
Het VG-festival Orkesten vindt plaats op 4 november, in de Stadsschouwburg Velsen. Tien orkesten presenteren zich met een optreden aan een groot publiek. Het gaat om Big Bands, Amusementsorkesten, Harmonieorkesten etcetera.

Lees verder →

05-11-2023

VG-concert: Brothers 4 Tune en Multivocaal

 • Muziek overig
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

05-11-2023

Historisch Forteiland IJmuiden

 • Open Dag
Forteiland IJmuiden is onderdeel van De Stelling van Amsterdam. De stelling is rond 1885 aangelegd om Amsterdam te verdedigen. Het fort op het Forteiland is de grootste van de hele stelling. Reusachtig bijna. Compleet met koepelzaal, muurschilderingen, labyrinth en bunkers, is het een locatie om je ogen bij uit te kijken. Ook om het eiland heen is genoeg te zien. Schepen van over de hele wereld varen af en aan en ook staal gigant Tata Steel is indrukwekkend om te zien.

Lees verder →

10-11-2023

Telstar – De Graafschap

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

12-11-2023

Duinen vertellen oorlogsverhalen: de luchtoorlog

 • Excursie
In Duin en Kruidberg, Midden-Herenduin en Heerenduinen is een bijzonder stuk erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog bewaard gebleven. Op deze excursie ga je mee met onze Tweede Wereldoorlog-expert. Zo zie en hoor je meer over de geschiedenis van de bunkers en de luchtverdediging in ons duin. Er zijn nog resten van zoeklicht posities en beddingen voor zwaar luchtafweergeschut te vinden.

Lees verder →

12-11-2023

VG-concert: RATS en Shantykoor Nortada

 • Gezelschap/orkest
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

16-11-2023

Castle Christmas Fair

 • Braderie
De historische locatie Buitenplaats Beeckestijn wordt het toneel van dé kerstmarkt in Noord-Holland. Een gezellige kerstbeleving rondom de enorme historische tuin van Buitenplaats Beeckestijn. De perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de gezelligste dagen van het jaar.

Lees verder →

17-08-2024

LatinVillage Festival

 • Muziekfestival
Het swingende LatinVillage Festival keert in 2024 terug naar recreatiegebied Spaarnwoude voor de 20ste editie. LET OP: Genoemde datum en tijd voor 2024 is onder voorbehoud.

Lees verder →