UITagenda gemeente Velsen

UITagenda

Wat is er allemaal te doen in Velsen? Welke festivals zijn er? Welke tentoonstellingen of voorstellingen zijn er? Er valt zoveel te beleven dat we het allemaal voor je op een rijtje hebben gezet in de UITagenda van Velsen. Zo heb je een mooi overzicht van wat er te bezoeken is.

Binnenkort

Categorie

Van 01-02-2023 tot 31-12-2023

Beeckestijn Omzeild!

 • Tentoonstelling
De tentoonstelling "Omzeild! Buitenplaats Beeckestijn en de komst van het Noordzeekanaal", gaat terug naar de 19e eeuw. Amsterdam zoekt een oplossing om zijn haven bereikbaar te houden. Een oud plan om een rechte, korte verbinding vanaf Amsterdam direct naar de Noordzee te maken wordt weer opgepakt.

Lees verder →

Van 01-03-2023 tot 14-04-2023

Expositie: Leerlingen Judith Zwaan

 • Tentoonstelling
In deze expositie is werk te zien van jonge Velsense kunstenaars die wekelijks les krijgen van Judith Zwaan in de kunstklas bij KunstForm. De kinderen werken met verschillende materialen en leren diverse technieken. Deze werken zijn speciaal gemaakt voor deze expositie.

Lees verder →

Van 26-03-2023 tot 14-05-2023

Foto-expositie De Mens

 • Tentoonstelling
Van 26 maart tot en met 14 mei is in de Visserhallen te IJmuiden de expositie De Mens te zien. De mens is een heel ruim begrip en op de expositie worden enkele kanten door 17 fotografen op geheel eigen wijze in beeld gebracht.

Lees verder →

01-04-2023

The Mousetrap – Dé Londense toneelhit

 • Theater en Toneel
De langstlopende toneelproductie op het Londense West End - bijna 70 jaar! - krijgt eindelijk weer een Nederlandse versie! Met een verrassende cast waaronder filmdiva Willeke van Ammelrooy en soapster Wilbert Gieske. De liefhebbers van spannend detective-thrillertheater zitten op het puntje van hun stoel! De gasten van het afgelegen hotel Monkswell Manor zijn ingesneeuwd terwijl in de buurt een moord is gepleegd. Volgens de politie verschuilt de dader zich in het pension. Wanneer er nóg een slachtoffer valt, loopt de spanning verder op. Maar iedereen blijkt een motief te hebben... O ja, bewaar het geheim en vertel niet door wie de moordenaar is!

Lees verder →

Van 01-04-2023 tot 30-09-2023

Rijdt mee met een kleine stoomtrein

In Spaarnwoude kun je iedere zondag van april tot en met september van 11.00 - 16.00 uur meerijden met de stoomtreinen op de modelspoorbaan van Modelbouwvereniging Het Y. De treinen rijden alleen met goed weer.

Lees verder →

01-04-2023

Koel Comedy Café

 • Cabaret
Welkom in het Koel Comedy Café! Op deze 1 april, kikker in je bil- avond zullen maar liefst 8 opkomende comedians optreden!

Lees verder →

02-04-2023

Duin en Kruid Lenteloop

 • Sportevenement
De 8e editie van de Duin en Kruid Lenteloop wordt gehouden op zondag 2 april 2023. De start is om 12 uur. We vieren de lente met een mooie loop in een schitterend duingebied. Naast de hardloopwedstrijd is er ook een wandelroute van 11 km. uitgezet. Je kunt individueel starten tussen 11 uur en 12 uur, a.d.h.v. een routebeschrijving die verstrekt wordt of gedownload kan worden.

Lees verder →

02-04-2023

Aksana Stahievitch en Vadzim Simanovich

 • Klassieke muziek
Op zondag 2 april om 15.00 uur zijn de cimbalist Vadzim Simanovich en de pianiste Aksana Stahievitch te gast in 't Mosterdzaadje. Op het programma zijn bewerkingen van Vivaldi, Bach, Kreisler, Monti en ook originele muziekstukken voor cimbalom van Zhynovitch, Kurijan en Kuzniatsou.

Lees verder →

02-04-2023

Rondleiding door hoofdhuis en tuinen Beeckestijn

 • Museum
Geniet iedere eerste en derde zondag van de maand van de rijke cultuurhistorie van buitenplaats Beeckestijn tijdens een rondwandeling door huis en tuinen.

Lees verder →

02-04-2023

The Banshees of Inisherin

 • Film
In 'The Banshees of Inisherin' volgen we twee goede vrienden Padraic en Colm die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan. Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

Lees verder →

02-04-2023

Bunker Museum IJmuiden

 • Rondleiding
Iedere eerste en derde zondag van de maand is ook het Bunker Museum IJmuiden te bezoeken. Het museum bestaat uit zeven bunkers waarin de collectie tentoongesteld wordt. In één van de ruimtes is een onderkomen ingericht zoals dit er in de oorlog uitgezien heeft. Aan de bedden hangen de veldflessen en helmen. Op tafel ligt zelfs nog het kaartspel alsof de ruimte net is verlaten. We nodigen je graag uit om aan deze tafel plaats te nemen om het verblijf in een bunker zelf te ervaren.

Lees verder →

02-04-2023

Ontdek Spaarnwoude Park

 • Varia
Op zondag 2 april opent Spaarnwoude Park het recreatieseizoen met een open dag van 10.00 tot 17.00 uur. De open dag staat in het teken van het (her)ontdekken van alles wat deze groene oase te bieden heeft. Ondernemers, verenigingen, instellingen en het recreatieschap in Spaarnwoude Park slaan de handen ineen en organiseren gratis activiteiten. De open dag wordt voor de tweede keer georganiseerd. Tijdens de eerste succesvolle editie van vorig jaar werd door meer dan 1.000 bezoekers een activiteit geboekt.

Lees verder →

02-04-2023

Aftersun

 • Film
De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

Lees verder →

Van 02-04-2023 tot 30-04-2023

Gepassioneerde kunstenaars exposeren in Raadhuis voor de Kunst

 • Tentoonstelling
Hanneke Naber, Marcel Ruben en Inge M. Ton exposeren in Raadhuis voor de Kunst. De expositie duurt tot en met 30 april. Open elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Welkom bij de opening op zondag 2 april om 15.00 uur

Lees verder →

02-04-2023

Dutch Sunday Cup Blokarten

 • Sportevenement
De Dutch Sunday Cup is terug van weggeweest! Acht zondagen verspreid 2023 zullen er wedstrijden worden georganiseerd door Blokart Club Nederland. Van de acht racedagen vallen er 2 af, zodat de twee racedagen met het slechtste resultaat, of zonder resultaat, niet meetellen in het eindresultaat. Dus blijven er zes over.

Lees verder →

02-04-2023

Historisch Forteiland IJmuiden

 • Open Dag
Forteiland IJmuiden is onderdeel van De Stelling van Amsterdam. De stelling is rond 1885 aangelegd om Amsterdam te verdedigen. Het fort op het Forteiland is de grootste van de hele stelling. Reusachtig bijna. Compleet met koepelzaal, muurschilderingen, labyrinth en bunkers, is het een locatie om je ogen bij uit te kijken. Ook om het eiland heen is genoeg te zien. Schepen van over de hele wereld varen af en aan en ook staal gigant Tata Steel is indrukwekkend om te zien.

Lees verder →

02-04-2023

The Blue Caftan

 • Film
Filmtheater Velsen opende in 2020 de deuren met het mooi ingetogen Marokkaanse drama Adem van de vrouwelijke regisseur Maryam Touzani. Nu bijna drie jaar later is de nieuwe film van dit Marokkaanse regietalent te zien. Touzani toont hierin dat liefde verschillende vormen kan aannemen.

Lees verder →

02-04-2023

Kindermuziekvoorstelling Soli-harmonie

 • Gezelschap/orkest
De interactieve kindermuziekvoorstelling van muziekvereniging Soli wil je niet missen! Zit je in groep 5, 6, 7 of 8 kom dan op 2 april om 14.30 uur naar het Soli-Muziekcentrum en ga met ons mee op reis. Dans, zing, quiz en nog veel meer. Toegang is gratis, en je mag je ouders meenemen.

Lees verder →

02-04-2023

Everything everywhere all at once

 • Film
Tijdens de prijsuitreiking van de Oscars nam deze geliefde, moderne klassieker maar liefst 7 prijzen mee naar huis, inclusief de prijs voor Beste Regie en Beste Film. Michelle Yeoh schreef geschiedenis door als eerste Aziatische vrouw de Oscar voor beste actrice te bemachtigen.

Lees verder →

03-04-2023

Antigone – Gymnasium Felisenum

 • Theater en Toneel
Is liefde sterker dan de wetten van het land? Kan liefde de dood overwinnen? Hoeveel kracht heb je nodig om goed te doen? Thebe, de oorlog is voorbij. Voor de stad zijn twee broers gesneuveld, Etheokles en Polyneikes. Koning Creon verbiedt het om Polineikes te begraven. Antigone zal kosten wat kost haar broer begraven. Ondanks dat dit bij wet verboden is…

Lees verder →

04-04-2023

Wandelen met een scheutje ZEN

 • Varia
Vanaf 21 maart vindt de wandeling tweewekelijks plaats op dinsdag om 15:00 uur. Dit komt omdat vanaf deze datum de groep begeleid zal worden door mindful-docent Nicolette Datema-Knol. Deelname voor deze wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage is gewenst vanaf 21 maart. Voor mindervaliden is het niet mogelijk om mee te lopen.

Lees verder →

04-04-2023

Filmtheater Velsen

 • Film
Met het magistrale The Fabelmans duikt de iconische regisseur Steven Spielberg diep in zijn eigen verleden en doet hij, zoals alleen hij dat kan, uit de doeken hoe hij zijn liefde voor film vond.

Lees verder →

05-04-2023

Omdenken

 • Theater en Toneel
In een mix van herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen deelt Omdenk-icoon Berthold Gunster zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen. Het is leuk dit leven, maar waarom gaan de dingen zo vaak anders dan wij willen?

Lees verder →

05-04-2023

Voorlezen op Zorgvrij

 • Varia
Iedere eerste woensdag van de maand lezen de vrijwilligers van Zorgvrij een verhaal voor. De kinderen krijgen klompjes, een overall en een boerenzakdoek aan. Achter de schermen wordt er een verhaal voorgelezen.

Lees verder →

05-04-2023

Duindetective: speuren naar sporen (6+)

 • Excursie
Ga mee met de boswachter en wordt duindetective! Wie woont, loopt en eet hier? Ontdek tijdens deze wandeling welke dieren er in de duinen leven. Deze activiteit is voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. Spechten, eekhoorns, reeën, damherten, koeien, kevers…Alle dieren laten hun eigen sporen na in het duin. Die gaan we eens goed bekijken! Voor jong en oud een interessante en verrassende wandeling. We gaan ook van de paden af, dus trek stevige schoenen aan.

Lees verder →

06-04-2023

Talent on the Move 2023

 • Dans en Ballet
Onder de vlag van het Holland Dance Festival presenteren de meest talentvolle jonge danstalenten die in Europa worden opgeleid zich jaarlijks in een overrompelende dansshow voor de grote theaters. 'Talent on the Move' dus. Eigentijdse dans van de bovenste plank. Groots en gevarieerd. Waarin de dansliefhebber ook weer eens de mooiste choreografieën van vermaarde choreografen als Jiri Kylián, Hans van Manen, Cayetano Soto en Hofesh Shechter kan zien.

Lees verder →

07-04-2023

Brainpower – The Story of Hip Hop

 • Muziek overig
In een bijzonder theatercollege vertelt Artiest/MC/Producer Brainpower (Gertjan Mulder) het verhaal van de evolutie van de Hip Hop Cultuur. De tour startte vorig jaar in Amsterdam en loopt nog tot en met 12 mei 2023. Aan de hand van vele essentiële fragmenten (in beeld & geluid) maakt Brainpower, samen met zijn DJ TLM, op geheel eigen wijze het theaterpubliek deelgenoot van zijn intense en eindeloze liefde voor Hip Hop en haar Cultuur.

Lees verder →

07-04-2023

Het Alma Duo

 • Klassieke muziek
Muziek die ontroert en troost biedt, het Alma Duo is daar heel erg goed in. Op Goede Vrijdag 7 april om 20.00 uur hebben Natalie Merfort (zang) en Svetlana Lohman (piano en zang) een prachtig concert voorbereid met sacrale stukken van Pergolesi, Haydn en Mozart. Romantische muziek van Franck en Fauré. Russische muziek van Tsjaikovski en Rachmaninov. Spaanse muziek van Granados en enige volksliederen. Alles bij elkaar gezocht om het publiek met deze bezielde muziek te raken. Alma betekent dan ook ‘ziel’.

Lees verder →

07-04-2023

SC Telstar – Jong Ajax

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van SC Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

08-04-2023

Toen

 • Dance
Dans mee op de hits uit de 90's en 00's tijdens 'Toen, we zijn ze niet vergeten.'

Lees verder →

08-04-2023

What’s love got to do with it?

 • Film
Dertigers, jeugdvrienden en oude buren Zoe en Kazim lopen elkaar na lange tijd weer tegen het lijf. Geïntrigeerd door Kazim’s keuze voor een traditioneel, gearrangeerd huwelijk stelt Zoe voor om de aanloop naar zijn bruiloft vast te leggen in een documentaire. Maar gaandeweg slaan de twijfels toe en komen ze voor een moeilijke beslissing: zullen ze hun hart volgen, of hun hoofd? Tegelijkertijd heeft Zoe haar eigen digitale dating perikelen en moet ze omgaan met haar bemoeizuchtige moeder Cath.

Lees verder →

08-04-2023

Buitenrondleiding bunkers

 • Excursie
Regelmatig organiseert Bunker Museum IJmuiden een rondleiding langs en door de bunkers van de batterijen Olmen en Heerenduin. De rondleidingen zijn afgestemd op iedere doelgroep. Ben je een avonturier dan boek je bijvoorbeeld de buitenrondleiding. Je klimt en klautert door de bunkers om alle hoekjes en gaatjes te ontdekken. Vergeet vooral jouw zaklamp niet.

Lees verder →

08-04-2023

The Whale

 • Film
The Whale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van Oscarwinnaar Brendan Fraser (The Mummy Trilogy, Crash) als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things).

Lees verder →

08-04-2023

Tár

 • Film
Van schrijver-producent-regisseur Todd Field (In the Bedroom, Little Children) komt Tár, met in de hoofdrol Cate Blanchett als Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt.

Lees verder →

09-04-2023

Nostalgia

 • Film
Wanneer zakenman Felice terugkeert naar zijn geboorteplaats Napels om zijn bejaarde moeder te bezoeken, herontdekt hij de stad gevuld met eigen regels en gewoontes, maar ook vol herinneringen die hem nog steeds achtervolgen. Ondanks dat de lokale priester hem op het hart drukt zijn verleden te laten rusten, zoekt Felice zijn jeugdvriend Oreste op, inmiddels een gevreesde maffiabaas.

Lees verder →

09-04-2023

ActionPlanet Offroad Motordagen

 • Actief en Sportief
Het rijden met eigen motor is mogelijk op iedere 2e zondag van de maand en wordt begeleid door een ervaren instructeur die toezicht houdt en instructie geeft waar nodig.

Lees verder →

09-04-2023

Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song

 • Film
Deze documentaire laat de ontwikkeling van Leonard Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song, Hallelujah. Cohen werkte er maar liefst zeven jaar aan en op papier telde het uiteindelijk meer dan honderdvijftig coupletten. In eerste instantie werd Hallelujah afgewezen door zijn platenmaatschappij, maar vertolkingen van onder andere Jeff Buckley en Rufus Wainwright wekten het tot leven.

Lees verder →

10-04-2023

Avontuurlijk Forteiland

 • Actief en Sportief
Stap aan boord! Het avontuur kan beginnen. Vaar mee met de boot en maak de oversteek naar een onbekend stukje Nederland: het Forteiland in IJmuiden. Lekker uitwaaien in de wind, zout water in je gezicht. Als je van avontuur houdt, zit je nu goed. Ontdek de ondergrondse gangen en bunkers met een speurtocht en beleef de rijke historie. Het Forteiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Op ieder stukje van dit imposante verdedigingswerk trilt de spanning van vroegere gebeurtenissen nog na. Avontuurlijk Forteiland kost € 18,50 p.p. incl. bootovertocht. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis als verstekeling mee.

Lees verder →

10-04-2023

Pianist Ruben Plazier

 • Klassieke muziek
Tweede Paasdag maandag 10 april om 15.00 uur maken we in 't Mosterdzaadje kennis met de hemelbestormende pianist Ruben Plazier. Hij wordt tot de meest veelbelovende musici van zijn generatie genoemd en heeft een reputatie als toptalent in de muziekwereld verworven. Op het programma staan Claude Debussy, (uit Images deel I, drie stukken), Frederic Chopin (Andante spianato et grande polonaise) en Franz Liszt (Sonate in b-klein).

Lees verder →

12-04-2023

So Long Cohen – Ernest Beuving

 • Muziek overig
Eind 2016 overleed de wereldberoemde Canadese folkzanger-songwriter, dichter en schrijver Leonard Cohen. Met zijn donkere stem, poëtische teksten, meeslepende melodieën en wereldhits als 'Suzanne', 'So Long, Marianne' en het ongeëvenaarde 'Halleluja' bracht hij miljoenen mensen in zijn muzikale ban. Theatermaker Ernest Beuving verdiende zijn eerste theatersporen in de Nederlandse cabarethoek als deel van het duo Ernesto & Marcelinno. Maar dat ligt ver achter hem. Uitgerust met een even donkerbruin stemgeluid als Cohen waagde Ernest zich aan Cohen's repertoire. En dat pakte grandioos uit.

Lees verder →

13-04-2023

Ivgi & Greben – Landscape with figure

 • Dans en Ballet
'Landschap met figuur' is een expressieve dansvoorstelling met acht dansers, over de schoonheid en de dreiging van de natuur. Het temperament van de seizoenen is voelbaar in de kleuren, het licht en de bewegingen. De gedaantes van de dansers wisselen van mens naar dier en terug.

Lees verder →

13-04-2023

De tuinen van Beeckestijn

 • Rondleiding
Wist je dat Buitenplaats Beeckestijn met de gebouwen, tuinen en het hele parkbos een Rijksmonument is? Geniet tijdens een uitgebreide rondwandeling met een boswachter van de rijke cultuurhistorie op buitenplaats Beeckestijn.

Lees verder →

14-04-2023

Theo Maassen – Onbekend terrein

 • Cabaret
We hebben allerlei dingen bedacht die ons houvast bieden in dit wankele bestaan. Wetten, afspraken, protocollen, richtlijnen, geschreven en ongeschreven regels: soms geven ze ons de illusie van helderheid, maar eigenlijk tasten we in het duister.

Lees verder →

15-04-2023

Kofferbakmarkt Plein 1945

 • Rommelmarkt
Bezoek de gezellige Kofferbakmarkt op Plein 1945. De markt vindt meerdere keren per jaar op zaterdag plaats in IJmuiden.

Lees verder →

Van 15-04-2023 tot 31-05-2023

Foto’s Edyta Kroger

 • Tentoonstelling
Indrukwekkende expositie van Edyta die in 2015 naar IJmuiden kwam om te herstellen na een periode van ziek zijn. Met de hulp van vele bekenden en onbekenden en de liefde voor fotografie kwam Edyta er bovenop. In deze expositie een overzicht van haar werken van de afgelopen 7 jaar.

Lees verder →

16-04-2023

De Kleine Zeemeermin 2+

 • Musical of Show
De Kleine Zeemeermin de Musical komt terug naar de Nederlandse en Vlaamse theaters. In deze populaire familievoorstelling word je meegenomen in het magische sprookjesverhaal, met de mooiste zang en indrukwekkende dans.

Lees verder →

16-04-2023

Kennemer Vogeldag 100% Kluut

 • Excursie
Hoe vang je vogels om ze te ringen? Hoe ziet een Grutto en een Kluut eruit? Welk verhaal vertelt een braakbal? Antwoorden op onder meer deze vragen zijn te vinden op de Kennemer Vogeldag op 16 april van 7:00 tot 17:00 uur. De dag is in en rond het spannende Fort benoorden Spaarndam en het vogelrijke Landje van Gruijters. Dit allemaal onder de noemer 100% Kluut. Iedereen is van harte welkom om de hele dag van vogels te genieten in een uniek landschap.

Lees verder →

16-04-2023

Zondagmiddagpodium

 • Gezelschap/orkest
Zomipo staat voor Zondagmiddagpodium. Op zondagmiddag worden voor en vaak ook door senioren uitvoeringen verzorgd. Het gaat daarbij om koren en muziekgroepen die zorgen voor een mooie uitvoering en vermaak.

Lees verder →

16-04-2023

Afternoonconcerten New Harbour Winds

 • Gezelschap/orkest
Onder leiding van Harmen Cnossen geeft New Harbour Winds afternoonconcerten in Tolsduin, het centrum van de IJmuider Harmonie. Zaal en bar geopend van 14.30 - 18.00 uur.

Lees verder →

16-04-2023

VG-concert: Naaldkoor en Felison Brass

 • Gezelschap/orkest
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

18-04-2023

Onder de rook van de Hoogovens

 • Musical of Show
Onder de rook van de Hoogovens - een onstuimig familiedrama is dé muzikale locatievoorstelling van het seizoen. Over familie, strijd en gemeenschap. Over identiteit, veranderende tijden, elkaar verliezen en terugvinden. Over naar elkaar durven luisteren. Ontmoet de familie Can. De spanningen lopen de laatste tijd nogal op. Terwijl oma Dinie steeds meer hulp nodig heeft vanwege haar vorderende leeftijd, maar dat moeilijk accepteert, stort kleinzoon Ilias zich in steeds radicalere milieuacties, onder andere tegen Tata Steel, het bedrijf waaraan de familie al sinds generaties verbonden is. Dit zorgt voor stress bij vader Eddy; weet Ilias wel hoezeer zijn (Koerdisch-Turkse) opa geknokt heeft om het beter te krijgen en wat ze aan de Hoogovens te danken hebben? Zijn vrouw Sarah zet alle zeilen bij om de familie bij elkaar te houden, maar heeft ondertussen zo haar eigen besognes. Is een verdere verwijdering van elkaar onvermijdelijk of vinden de personages een manier om samen te komen?

Lees verder →

19-04-2023

Nienke Plas – Postnatale Expressie

 • Cabaret
Social-comedian Nienke Plas scoorde met haar show 'Van de hak op de tak' een dikke theaterhit. Haar bijna 700.000 volgers op Instagram en YouTube wisten vóór alle lockdowns de theaters al goed te vinden en haalden daar hun hart op aan Nienke’s aanstekelijke brutaliteit en herkenbaarheid.

Lees verder →

20-04-2023

Bert Visscher – Dat zie je een ander niet doen

 • Cabaret
Waar was je nou Visscher ? Ja sorry hoor ! Moest even door een pandemie en een winterslaap heen. En dan toch weer het podium op? Natuurlijk, ik laat u toch niet in de steek om vervolgens geruisloos richting Geraniums en Bingo te rollen. Met 42 jaar theater in het hoofd kom ik met plezier weer langs. En misschien was dat het dan wel. Ben ook geen 60 meer. Vandaar dat we ook even het verleden induiken.

Lees verder →

21-04-2023

SC Telstar – VVV Venlo

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van SC Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

Van 21-04-2023 tot 27-04-2023

Kermis IJmuiden

 • Kermis
Een gezellige kermis met diverse attracties op Plein 1945 te IJmuiden. De kermis vindt plaats van vrijdag 21 tot en met donderdag 27 april 2023.

Lees verder →

21-04-2023

Voorjaarsvogels in het duin

 • Excursie
In de maanden maart en april keren duizenden tjiftjaffen, zwartkoppen, nachtegalen en andere zangvogels terug van hun overwinteringsgebieden naar Nederland om zich voort te planten. Tijd voor machogedrag van de bovenste plank; wie zingt het mooiste lied en verovert het hart van een vrouwtje? We leren onder andere dat zang een belangrijk onderdeel is van het observeren van vogels, hoe je een tjiftjaf van een fitis onderscheidt en hoe je een goed begin maakt met waarnemen van vogels.

Lees verder →

22-04-2023

De Zonsopkomst – De HangOut Seizoensopening

 • Muziek overig
Op 22 april opent De HangOut in Velsen-Noord het nieuwe boardsportseizoen met De Zonsopkomst Seizoensopening. De HangOut is ontstaan vanuit de passie voor boardsports, en die proef je als nergens anders!

Lees verder →

23-04-2023

Jazz in 3Huizz

 • Jazz of Wereldmuziek
Dit seizoen toveren we maar liefst 11 keer onze zaal om tot jazzclub. Op de zondagmiddag van 15:00 tot 16:00 ontvangt het 3Huizz jazztrio een speciale gastsolist om jou op een waanzinnig concert van ongeveer een uur te trakteren. Daarna begint de jamsessie waarop gevorderde jazzmuzikanten welkom zijn om tot 18:00 lekker muziek te komen maken!

Lees verder →

23-04-2023

Tremenda

 • Klassieke muziek
Met haar jarenlange ervaring en prachtig repertoire is Tremenda inmiddels een begrip in de IJmond. Het koor is vooral bekend om de prachtige klankkleur en de mooie harmonie tussen de verschillende stemmen.

Lees verder →

23-04-2023

Hendrik Groen – Opgewekt naar de eindstreep

 • Theater en Toneel
Na twee succesvolle toneelbewerkingen van eerdere dagboeken volgt de finale: 'Opgewekt naar de eindstreep: het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar'. Toneelschrijver Jibbe Willems klimt weer in de pen. Het wordt een ontroerende bewerking van misschien wel het mooiste deel van Hendrik Groen.

Lees verder →

25-04-2023

Seizoenswandeling

 • Varia
Tijdens deze wandeling verteld natuurgids Anne kort iets over een paar elementen in de natuur die typerend zijn voor het seizoen. zoals paddenstoelen, bloemen, bloesem etc. Dit is niet alleen leuk maar je zult bemerken dat je anders gaan kijken naar de natuur, meer met aandacht. Daardoor ontstaat er meer rust, ruimte en ontspanning. De wandeling van 24 januari staat in het teken van de winter.

Lees verder →

25-04-2023

Dicht bij Vermeer

 • Film
Over Johannes Vermeer, schilder van iconische schilderijen en publiekstrekkers als Het Melkmeisje en Meisje met de Parel, is veel geschreven maar weinig bekend. Zijn kleine oeuvre is vrijwel alles wat hij naliet. Dicht bij Vermeer van Gouden Kalf winnaar Suzanne Raes volgt Gregor Weber, wereldwijd vermaard Vermeer-kenner en flamboyant conservator van het Rijksmuseum in Amsterdam. In het jaar voordat hij met pensioen gaat, werkt hij aan zijn grote droom: de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit.

Lees verder →

28-04-2023

Jay Francis – In de war

 • Cabaret
De populaire comedian Tisjeboy Jay gaat weer op tournee. Onder een andere naam! Tisjeboy Jay treedt voortaan op onder zijn geboortenaam Jay Francis. Op vrijdag 28 april a.s. staat Jay Francis met zijn nieuwe show IN DE WAR in de Stadsschouwburg Velsen.

Lees verder →

29-04-2023

Motorendraaidag Zee- en Havenmuseum

 • Tentoonstelling
Oude scheepsmotoren van weleer komen tot leven tijdens de motorendraaidagen in het Zee- en Havenmuseum. Tijdens deze dag ziet (en hoort!) u tal van bijzondere motoren.

Lees verder →

30-04-2023

SC Telstar – ADO Den Haag

 • Sportevenement
Telstar Vrouwen geeft jonge meiden een voetbaldroom, een kans om de top te bereiken. Onze eerste droom hebben we waargemaakt: een plek in de Vrouwen Eredivisie. Wil jij onze reis van dichtbij meemaken?

Lees verder →

30-04-2023

ActionPlanet 4×4 Sunday

 • Actief en Sportief
Het vrijrijden met eigen auto is mogelijk op iedere laatste zondag van de maand en wordt begeleid door een ervaren 4×4 instructeur die toezicht houdt en instructie geeft waar nodig.

Lees verder →

01-05-2023

Nachtegalen-avondwandeling Midden-Herenduin

 • Wandeltocht
Samen met de boswachter op pad en op zoek naar het meesterlijke geluid van de nachtegaal. De wandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar, die een wat langere wandeling in de schemering leuk vinden.

Lees verder →

02-05-2023

The Quiet Girl

 • Film
The Quiet Girl is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld.

Lees verder →

04-05-2023

Rondleiding Zeesluis IJmuiden

 • Rondleiding
Het sluizencomplex IJmuiden bestaat uit 5 schutsluizen en een spuisluis. De meest recente sluis, de Zeesluis IJmuiden, is in 2022 door Koning Willem Alexander geopend en is de grootste sluis ter wereld. De rondleiding begint in het Zee- en Havenmuseum, waar je in de filmzaal allereerst informatie krijgt over het totale, enorme sluizencomplex IJmuiden, maar ook specifiek over het bouwen van de nieuwe Zeesluis IJmuiden. Vervolgens ga je met eigen vervoer (auto of fiets) naar het sluizencomplex, waar de gids je verder meeneemt om de nieuwe sluis en (een gedeelte van) het sluizencomplex te zien. Uiteraard vertelt hij ook het een en ander tijdens de wandeling. De wandeling op het sluizencomplex is in totaal circa 4 km.

Lees verder →

05-05-2023

SC Telstar – Willem II

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van SC Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

11-05-2023

Rondleiding Visafslag IJmuiden

 • Rondleiding
Voor een bezoek aan de grootste visafslag van Nederland moet je vroeg opstaan, maar dat is het meer dan waard. In de visafslag aan de Halkade worden grote hoeveelheden platvis (schol, tong, tarbot, schar, griet) en rondvis (kabeljauw en wijting) vers aangevoerd, gesorteerd en verkoopgereed gemaakt.

Lees verder →

12-05-2023

Fietsexcursie naar de blauwborst en andere duinvogels

 • Excursie
Fiets mee met de boswachters door Duin en Kruidberg om duinvogels te spotten. In de maanden maart en april keren duizenden tjiftjaffen, zwartkoppen, nachtegalen en andere zangvogels terug van hun overwinteringsgebieden naar Nederland om zich voort te planten. Tijd voor machogedrag van de bovenste plank; wie zingt het mooiste lied en verovert het hart van een vrouwtje? We leren onder andere dat zang een belangrijk onderdeel is van het observeren van vogels, hoe je een tjiftjaf van een fitis onderscheidt en hoe je een goed begin maakt met waarnemen van vogels.

Lees verder →

13-05-2023

Reddingbootdag 2023

 • Open Dag
Zaterdag 13 mei openen we de deuren van onze reddingstations. Een mooie kans om één van onze 45 reddingstation te bezoeken. Bekijk de boten waarmee we geredden weer veilig aan wal brengen. Ga in gesprek met onze redders over hun bijzondere vrijwilligerswerk. En wie weet vaar je mee op een echte reddingboot (meevaren alleen voor donateurs).

Lees verder →

13-05-2023

VG-festival Zang

 • Muziekfestival
Het VG-festival Zang vindt plaats op 13 mei, in de Stadsschouwburg Velsen. Veertien verenigingen presenteren zich met een optreden van 20 minuten aan een groot publiek. Het gaat om zangkoren, musicalverenigingen en een operakoor.

Lees verder →

14-05-2023

Krinkels Pim Mulierloop

 • Sportevenement
Dit jaar zijn er weer 4 afstanden; de snelle 5 kilometer langs de groene duinrand, of de prachtige 10 kilometer over het landgoed Duin- en Kruidberg. De langste afstand is de 10 Engelse Miles (16,1 km) door het uitgestrekte duingebied van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Voor de jeugdige lopers tot 12 jaar is er de kidsrun van 1,2 kilometer.

Lees verder →

14-05-2023

Cairo Conspiracy

 • Film
Cairo Conspiracy, de nieuwe film van Tarik Saleh (The Nile Hilton Incident), is een spannende spionagethriller die een inkijkje geeft in een verborgen wereld. We maken kennis met Adam, die verstrikt raakt in een machtsstrijd binnen de religieuze en politieke elites van Egypte. Deze eenvoudige vissersjongen wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, baken van de soennitische islam. Als de grootimam plotseling overlijdt, blijken de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst tegengestelde belangen te hebben. Zonder het te weten wordt Adam gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe grootimam te beïnvloeden. Als hij achter de waarheid komt, zit hij gevangen tussen twee vuren.

Lees verder →

Van 27-05-2023 tot 04-06-2023

Voorjaarsexpositie Schilderijen van Raynold Bruessing

 • Tentoonstelling
Tien jaar geleden heeft Raynold Bruessing het schilderen met acrylverf op papier ontdekt. Hij gebruikt fotobeelden die hij zelf maakt of in media heeft gevonden.

Lees verder →

27-05-2023

Staal’s Foofdfestival

 • Culinair
Zet hem alvast in je agenda want dit evenement mag jij niet missen! Muziek, foodtrucks, lekkere drankjes, gezelligheid en natuurlijk de voetjes van de vloer!

Lees verder →

03-06-2023

Vissenloop IJmuiden

 • Wandeltocht
De commissie van de Vissenloop en het bestuur van KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen organiseren op zaterdag 3 juni 2022 voor de zevende keer de Vissenloop IJmuiden. Dit jaar doen ze dat in samenwerking met Stichting Citymarketing Velsen | .IJmuiden, BIZ Centrum IJmuiden en BIZ Kennemerlaan.

Lees verder →

03-06-2023

Kunstroute 2023

 • Tentoonstelling
Zaterdag 3 en zondag 4 juni wordt voor de tweede keer de Velsense Kunstroute gehouden!

Lees verder →

11-06-2023

VG-concert: Soli Harmonieorkest en Zanggroep Voices

 • Gezelschap/orkest
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

24-06-2023

Havenfestival IJmuiden

 • Cultureel festival
Havenfestival IJmuiden is een jaarlijks terugkerend festival waar het nautisch bedrijfsleven, visserij, offshore wind en cultuur centraal staan. Er zijn onder meer gratis rondvaarten, kookworkshops en er is een vistafel. Daarnaast is er een museumtent en is er een kunstmarkt. Op zaterdag 24 en zondag 25 juni is er vanaf 12.00 uur van alles te beleven op de Trawlerkade en in de Vissershaven van IJmuiden. Het thema is dit jaar IJmuiden voor de wind. De toegang is gratis.

Lees verder →

25-06-2023

VG-concert: Get Together Again en Velser Seniorenkoor Vitaal

 • Gezelschap/orkest
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

01-07-2023

Full Moon Festival

Full Moon Festival bestaat al 9 jaar! Op zaterdag 1 juli 2023 is er weer een te gekke editie van Full Moon Festival! Er zullen 4 stages aanwezig zijn met verschillende stijlen muziek, entertainment, decoratie, gezellige mensen en leuke gadget- & foodmarket. Een gezellig en sprookjesachtig festival op het meest mooiste en intiemste festivalterrein in Spaarnwoude: De Ven! Be there…!

Lees verder →

08-07-2023

24 ICE Beach Soccer Cup 2023

 • Sportevenement
De 24 ICE Beach Soccer Cup vindt plaats op zaterdag 8 juli. De locatie van het toernooi is weer bij Paviljoen Zuidpier in IJmuiden aan Zee. Zowel mannen als vrouwenteams kunnen zich inschrijven voor een afzonderlijke competitie, waarin iedereen zal strijden om de felbegeerde 24 ICE Beach Soccer Cup!

Lees verder →

08-07-2023

The Promised Land Festival Open Air

8 juli is het eindelijk weer zover, de nieuwe editie van The Promised Land op De Ven in Velsen-zuid. En wat hebben we een mega dikke line-up, met een hoop namen waar we bijzonder vrolijk van worden! Met o.a. Franky Jones, Cynthia Spiering, Lucien Foort, Remy Unger, Dimitri en heel veel andere

Lees verder →

15-07-2023

PIV Festival

Op zaterdag 15 juli is het zover, het tweede PIV Festival! Het PIV Festival heeft een elegant gecureerde mix samengesteld van industrie iconen, de heetste talenten en PIV-mainstays die we allemaal kennen. Met optredens van o.a. Kerri Chandler, Enzo Siragusa, Cinthie en Benny Rodrigues.

Lees verder →

19-07-2023

Zomerfestival .IJmuiden

Van woensdag 19 tot en met zondag 23 juli 2023 vindt het feestelijke Zomerfestival .IJmuiden plaats op en rond de Kennemerlaan in IJmuiden.

Lees verder →

26-07-2023

Strand6Daagse

 • Wandeltocht
De Strand6Daagse is een geheel verzorgde zesdaagse zelfstandige recreatieve wandelkampeer vakantie over het strand van Hoek van Holland naar Den Helder. Onderweg wordt door de deelnemers uitsluitend in zelf meegenomen tenten overnacht op de door de organisatie, gemeenten en verenigingen verzorgde kampeerterreinen in Wassenaar, Noordwijk aan Zee, IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog.

Lees verder →

Van 30-07-2023 tot 05-08-2023

Dorpsfeest Santpoort

Het gezelligste dorpsfeest in het centrum van Santpoort! Dit jaar vindt het Dorpsfeest plaats van zaterdag 29 juli tot en met zaterdag 5 augustus.

Lees verder →

12-08-2023

Dance Valley

 • Muziekfestival
Dance Valley was the world's first festival to bring electronic dance music from the darkness of night into the light of a daytime event.

Lees verder →

13-08-2023

Dutch Valley

 • Muziekfestival
Op zondag 13 augustus 2023 staan in recreatiegebied Spaarnwoude meer dan 100 Nederlandse topartiesten klaar om de grootste muzikale kermis van het land te verzorgen!

Lees verder →

19-08-2023

LatinVillage Festival

 • Muziekfestival
Het swingende LatinVillage Festival keert in 2023 terug naar recreatiegebied Spaarnwoude. Let op: genoemde data en aanvangstijden 2023 zijn onder voorbehoud en kunnen nog wijzigen.

Lees verder →

03-09-2023

Brocante en curiosamarkt op Beeckestijn

 • Markt
Ruim honderd exclusieve standhouders etaleren en presenteren een schitterende collectie hoogwaardig antiek, leuke snuisterijen, oude serviezen, nostalgisch speelgoed, klein meubilair, klokken, tuindecoraties, (strip-)boeken, Verkadealbums, schoolplaten, landkaarten en andere artikelen en verzamelobjecten van vroeger.

Lees verder →

07-09-2023

Superfoods uit het bos – Zomer

 • Workshop
Landgoed Duin en Kruidberg is een uniek gebied waarin parkbos en duinbos elkaar afwisselen en waar veel planten te vinden zijn die je kunnen helpen om jouw gezondheid te verbeteren. Wandel mee met herborist Corina Busman door Duin en Kruidberg en leer hoe jij zelf superfoods uit de natuur kunt halen.

Lees verder →

08-09-2023

Summer Park Sessions

 • Muziekpodium
Park Velserbeek is op 8, 9 en 10 september dé culturele hotspot van de gemeente Velsen. Bij de muziektent vinden dan de Summer Park Sessions plaats met ruimte voor zang, dans, muziek en workshops door lokale gezelschappen. Elke avond vindt er een Summer Park Concert plaats.

Lees verder →

17-09-2023

Eric Vloeimans en Egbert Derix: Gardens of Abundance

 • Jazz of Wereldmuziek
Een unieke kans om deze muzikanten van het allerhoogste niveau te ervaren! In Theater de 3Klank zit je op 3 meter afstand van de artiest. Reserveer snel voor deze bijzondere ervaring. Slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar!

Lees verder →

24-09-2023

VG-concert: Chr. Mannenkoor IJmuiden en New Harbour Winds

 • Gezelschap/orkest
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

01-10-2023

VG-concert: De Jonge Stem en Unidos

 • Musical of Show
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

07-10-2023

Strong Viking Obstacle Run Brother Edition

 • Sportevenement
De Vikingen streden schouder aan schouder en lieten elkaar nooit in de steek! Dat is de gedachte achter onze Brother Edition! Daag je vrienden, familie of collega’s uit om samen de 4km, 7km, 13km, 19km of 42km te overwinnen, help elkaar over de vele obstakels en finish samen in Walhalla! Het is ook mogelijk om alleen deel te nemen aan de Brother Edition! In het startvak en tijdens het parcours vind je gegarandeerd nieuwe Brothers/Sisters om de obstakels samen mee te overwinnen! We leave no Viking behind!

Lees verder →

08-10-2023

Strong Viking Obstacle Run Ultra Viking

 • Sportevenement
Dé ultieme, meest extreme en bruutste run van het jaar is terug! Dit keer in Nederland! De Ultra Viking vindt dit jaar plaats tijdens de Brother Edition in Amsterdam! Tijdens de Ultra Viking zal je meer dan 60 kilometers en 120 obstakels moeten overwinnen op je weg naar Walhalla! Ga jij deze glorieuze uitdaging overwinnen?

Lees verder →

08-10-2023

Vg-concert: Bigband Soli en Velser Amusementsorkest

 • Gezelschap/orkest
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

08-10-2023

Strong Viking Obstacle Run Family Edition

 • Sportevenement
Is jouw gezin super stoer en zijn jullie op zoek naar de ultieme family challenge?! Schrijf je dan samen in voor de beste Family Obstacle Run van Nederland! Na de succesvolle edities de afgelopen jaren, komt de Strong Viking Family Edition ook in oktober 2023 weer naar Amsterdam tijdens de Brother Edition!

Lees verder →

15-10-2023

VG-concert: Klein Orkest Soli en Seniorenorkest Oud Goud

 • Gezelschap/orkest
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

03-11-2023

Superfoods uit het bos – Herfst

 • Workshop
Landgoed Duin en Kruidberg is een uniek gebied waarin parkbos en duinbos elkaar afwisselen en waar veel planten te vinden zijn die je kunnen helpen om jouw gezondheid te verbeteren. Wandel mee met herborist Corina Busman door Duin en Kruidberg en leer hoe jij zelf superfoods uit de natuur kunt halen.

Lees verder →

05-11-2023

VG-concert: Brothers 4 Tune en Multivocaal

 • Muziek overig
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

12-11-2023

VG-concert: RATS en Shantykoor Nortada

 • Gezelschap/orkest
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →