UITagenda gemeente Velsen

UITagenda

Wat is er allemaal te doen in Velsen? Welke festivals zijn er? Welke tentoonstellingen of voorstellingen zijn er? Er valt zoveel te beleven dat we het allemaal voor je op een rijtje hebben gezet in de UITagenda van Velsen. Zo heb je een mooi overzicht van wat er te bezoeken is.

Binnenkort

Categorie

Van tot 30-10-2022

Peter Faber exposeert in Velserbroek

 • Tentoonstelling
Als Peter niet aan het filmen is, is hij te vinden in zijn atelier in Amsterdam. Non stop gaat hij door met schilderijen maken. Als je er binnenkomt, straalt de positiviteit je tegemoet. Alsof de zon er altijd schijnt! Voor zijn Foundation die jongeren helpt om op het goede pad te blijven, verkoopt hij de werken.

Lees verder →

Van 01-04-2022 tot 31-12-2022

Buitenplaats Beeckestijn bijna verdwenen in het Noordzeekanaal

 • Rondleiding
Op Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid opent vrijdag 1 april de tentoonstelling ‘’Omzeild! Buitenplaats Beeckestijn en de komst van het Noordzeekanaal’’

Lees verder →

Van 25-04-2022 tot 31-12-2022

Tentoonstelling Koeiengeloei

 • Tentoonstelling
Wist je dat al onze koeienrassen afstammen van het oeros? Wist je dat we koeien niet alleen maar voor de melk gebruiken? En waarom lopen er eigenlijk koeien rond in natuurgebieden? Dat zijn allemaal vragen waar je in deze tentoonstelling een antwoord op krijgt.

Lees verder →

Van 25-04-2022 tot 23-10-2022

Speurtocht Allemaal Beestjes

 • Excursie
 • Wandeltocht
Een leuke, actieve speurtocht. De spelletjes en opdrachten staan in het teken van spinnen en kleine diertjes. De begeleider krijgt een rugzak mee met materialen die nodig zijn om de opdrachten te doen. Het rugzakje is voor maximaal 5 kinderen.

Lees verder →

Van 18-06-2022 tot 08-01-2023

Op de sluizen van IJmuiden

 • Tentoonstelling
Met ingang van zaterdag 18 juni is in het Zee- en Havenmuseum een nieuwe tentoonstelling te zien over de sluizen van IJmuiden. In het jaar waarin Zeesluis IJmuiden, op dit moment de grootste sluis ter wereld, werd geopend mag een tentoonstelling over de sluizen in dit museum niet ontbreken.

Lees verder →

Van 17-08-2022 tot 30-09-2022

Expositie cursisten Marcella van Zanten

 • Tentoonstelling
De cursisten van Marcella van Zanten exposeren in de maand augustus en september in de Bibliotheek van IJmuiden.

Lees verder →

27-09-2022

Nick, Simon & Garfunkel

 • Muziek overig
In 1970 verscheen het album ‘Bridge Over Troubled Water’ van het legendarische duo Simon & Garfunkel. Vijftig jaar later reisde het populaire Volendammer zangduo Nick & Simon naar New York om op zoek te gaan naar waar en hoe het avontuur voor het Amerikaanse duo ooit was begonnen. De zoektocht leverde de alom geprezen TV-documentaire 'Homeward Bound' op. Maar óók bergen inspiratie voor het inmiddels gouden album ‘NSG’. Eindelijk kan ook de bijbehorende theatertour ‘Nick & Simon & Garfunkel’ van start gaan. In die tour spelen Nick & Simon de songs van hun album ‘NSG’, gemixt met hun favoriete gouden Simon & Garfunkel-hitsongs.

Lees verder →

29-09-2022

Conny Braam vertelt over de geschiedenis van het Noordzeekanaal

 • Lezing/Debat
Conny Braam opent op donderdag 29 september het culturele seizoen van dorpshuis Het Terras in Santpoort-Noord.

Lees verder →

29-09-2022

David Van Reybrouck – Revolusi: een levende geschiedenis

 • Theater en Toneel
De Indonesische onafhankelijkheidsstrijd maakte een einde aan de Nederlandse koloniale heerschappij in Azië. Een geschiedenis die ook nu nog verdeelt. Maar wat gebeurde daar eigenlijk precies? En hoe beleefden Indonesiërs hun strijd voor onafhankelijkheid? De Belgische historicus en schrijver David Van Reybrouck deed zes jaar onderzoek en sprak de allerlaatste getuigen van deze geschiedenis in Nederland en Indonesië, maar ook in Japan en Nepal. In zijn theatervoorstelling Revolusi: een levende geschiedenis leert David ons met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië. En legt hij uit waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde.

Lees verder →

29-09-2022

IJmuiden wat vertel je me nou?

 • Film
IJmuiden wat...? duikt in september letterlijk en figuurlijk de geschiedenis in. We draaien het eerste deel van een schitterende documentaire over de inzet van Duitse duikboten in de Tweede Wereldoorlog. Het eerste deel - getiteld 'De Grijze Wolven' - vertelt deels in zwart-wit het verhaal van de opkomst van dit strijdmiddel. Later dit seizoen worden de andere delen uit dit drieluik vertoond.

Lees verder →

30-09-2022

New West Pianotrio

 • Klassieke muziek
Op vrijdag 30 september om 20.00 uur is het New West Piano Trio te gast in ‘t Mosterdzaadje. Drie grote talenten verenigd in de liefde voor the West Side Story. De leden van het trio zijn: violiste Emma Roijackers, celliste Alice Gott en pianiste Ivana Alkovic.

Lees verder →

30-09-2022

Entre deux mondes

 • Film
Met Entre deux Mondes schetst regisseur Emmanuel Carrère een liefdevol portret van arbeiders die onzichtbaar zijn voor de samenleving, maar solidariteit bij elkaar vinden. De film is gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas. De succesvolle schrijfster Marianne (Juliette Binoche) verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham, vlakbij Caen, en gaat aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven.

Lees verder →

30-09-2022

Moonage Daydream

 • Film
Moonage Daydream is een meeslepende bioscoopfilm van de voor een Oscar® genomineerde filmmaker Brett Morgen, regisseur van Cobain: Montage of Heck. De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw.

Lees verder →

30-09-2022

Buitenrondleiding bunkers

 • Excursie
Regelmatig organiseert Bunker Museum IJmuiden een rondleiding langs en door de bunkers van de batterijen Olmen en Heerenduin. De rondleidingen zijn afgestemd op iedere doelgroep. Ben je een avonturier dan boek je bijvoorbeeld de buitenrondleiding. Je klimt en klautert door de bunkers om alle hoekjes en gaatjes te ontdekken. Vergeet vooral jouw zaklamp niet.

Lees verder →

30-09-2022

SC Telstar – Jong Utrecht

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van SC Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

01-10-2022

Eindfeest Timboektoe

 • Varia
De zomer van 2022 zit er helaas weer op, maar niet voor we hem officieel hebben afgesloten met een enorme knalfuif - in traditionele Timboektoe-stijl. Er is weer een blik te gekke bands en DJ's opengetrokken om dit seizoen nog één keer helemaal los te gaan!

Lees verder →

01-10-2022

Geschenkenveiling

 • Markt
Struin over de markt op het kerkplein en vind unieke tweedehands spullen zoals curiosa, zilverwerk, antiek en boeken.

Lees verder →

01-10-2022

De Waanzinnige Boomhut van 52 verdiepingen (7+)

 • Jeugdtheater
De Waanzinnige Boomhut van 13(!) Verdiepingen zette twee jaar geleden de theaters op z'n kop. Van een speciale kinderjury kreeg de voorstelling van jeugdtheatergroep Meneer Monster zelfs de Zapp Theaterprijs. Vanwege de originele manier van spelen en vertellen, de bizarre en chaotische humor en het prachtige decor. Én omdat de makers met veel fantasie van iets simpels iets heel spectaculairs wisten te maken.

Lees verder →

Van 02-10-2022 tot 05-03-2023

Kindertentoonstelling ‘Over Nachten’

 • Tentoonstelling
Van 2 oktober tot en met 5 maart 2022 is de speelse, interactieve tentoonstelling ‘Over Nachten’ te zien. De tentoonstelling is gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 7 jaar en gaat over nachtdieren.

Lees verder →

02-10-2022

VG-concert: De Jonge Stem en MultiVocaal

 • Pop en Rock
De Velser Gemeenschap stelt aangesloten organisaties voor zang en muziek in de gelegenheid zich te presenteren tijdens de welbekende, traditionele VG-concerten.

Lees verder →

02-10-2022

Rondleiding door hoofdhuis en tuinen Beeckestijn

 • Museum
Geniet iedere eerste en derde zondag van de maand van de rijke cultuurhistorie van buitenplaats Beeckestijn tijdens een rondwandeling door huis en tuinen.

Lees verder →

02-10-2022

Publieksdag Forteiland IJmuiden

 • Open Dag
Op het Forteiland IJmuiden worden maandelijkse rondleidingen gegeven. Je kunt, tijdens deze publieksdagen, met of zonder gids het eiland verkennen.

Lees verder →

02-10-2022

Bunker Museum IJmuiden

 • Rondleiding
Iedere eerste en derde zondag van de maand is ook het Bunker Museum IJmuiden te bezoeken. Het museum bestaat uit zeven bunkers waarin de collectie tentoongesteld wordt. In één van de ruimtes is een onderkomen ingericht zoals dit er in de oorlog uitgezien heeft. Aan de bedden hangen de veldflessen en helmen. Op tafel ligt zelfs nog het kaartspel alsof de ruimte net is verlaten. We nodigen je graag uit om aan deze tafel plaats te nemen om het verblijf in een bunker zelf te ervaren.

Lees verder →

Van 02-10-2022 tot 23-10-2022

Expositie Het Moet Schuren

 • Tentoonstelling
In oktober is er een afwisselende expositie in het Raadhuis voor de Kunst (het voormalige Raadhuis) in Velsen Zuid. De exposanten zijn gepassioneerde kunstenaars die samen de afgelopen vier jaar een opleiding bij Crejat, de nieuwe academie in Alkmaar, volgden. De mees-te kunstenaars schilderden voor deze opleiding ook al meerdere jaren. Samen vormen zij de groep “CreArte”.

Lees verder →

02-10-2022

Marcel Worms

 • Klassieke muziek
Zondag 2 oktober om 15.00 uur presenteert pianist Marcel Worms zijn nieuwe en unieke project dat al volop aandacht krijgt op radio en tv. Kortgeleden ontdekte hij de klavierwerken van Bachs tijdgenoot Christoph Graupner.

Lees verder →

04-10-2022

Downtown Abbey – a new era

 • Film
Duik weer in de wondere wereld van Downton Abbey! Voor dit vervolg op de eerste hitfilm keren de geliefde acteurs uit het origineel weer terug. Ze worden aangevuld door een nieuwe cast met o.a. Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West. Het script is geschreven door Downton creator en Academy-Award® winnaar Julian Fellowes. Downton Abbey: A New Era wordt geregisseerd door Simon Curtis (My Week with Marilyn).

Lees verder →

05-10-2022

Voorlezen op Zorgvrij

 • Varia
Iedere eerste woensdag van de maand lezen de vrijwilligers van Zorgvrij een verhaal voor. De kinderen krijgen klompjes, een overall en een boerenzakdoek aan. Achter de schermen wordt er een verhaal voorgelezen.

Lees verder →

07-10-2022

Nationale Voorleeslunch

 • Lezing/Debat
Op vrijdag 7 oktober is het Nationale Ouderendag en ben je van harte welkom in de Bibliotheek in IJmuiden mee te lunchen want dan is er weer de Nationale Voorleeslunch. Onder het genot van een lekkere lunch leest de wethouder het verhaal van Marion Bloem voor.

Lees verder →

07-10-2022

Whisky & Rum aan Zee festival 2022

 • Cultureel festival
We mogen weer en gaan daar niet veel meer over zeggen. We kijken enorm uit naar alweer de 16e editie van het Whisky & Rum aan Zee festival. De voorbereidingen zijn weer in volle gang! Het wordt er weer één om in de agenda te zetten of alvast je toegangskaarten te kopen. Het concept van Whisky & Rum heeft zich al sinds het eerste festival in 2005 bewezen en kijken elk jaar weer om met iets bijzonders te komen. Het Whisky & Rum aan Zee festival staat voor nieuwe ontdekkingen op gebied van gloednieuwe rum en whisky releases, gezelligheid, educatie op een heerlijke ontspannen wijze. Wat is er nu mooier om dit met vrienden en vele andere rum en whisky liefhebbers weer te gaan beleven!

Lees verder →

07-10-2022

INTERflame Strandrace IJmuiden

 • Sportevenement
De INTERflame strandrace vindt plaats op het strand van IJmuiden op de voorlopige datum van 7-9 oktober 2022.

Lees verder →

07-10-2022

Sparkle, the Musical

 • Musical of Show
Op 7 en 8 oktober 2022 viert vrouwenkoor Sparkle Velsen haar 25 jarig bestaan. We doen dat met twee voorstellingen van ‘Sparkle, the Musical’. U bent van harte uitgenodigd ons feestje mee te vieren.

Lees verder →

07-10-2022

Hendrik Müller zet contrabas in de schijnwerpers

 • Klassieke muziek
Op vrijdag 7 oktober om 20.00 uur speelt het Hendrik Müller Trio de muziek uit hun debuutalbum ‘Unlikely Scenario’. Het trio bestaat uit Christian Pabst (piano), Nick Thessalonikefs (drums) en Hendrik Müller (contrabas). De stukken zijn allemaal eigen composities van Hendrik Müller. Het genre is moderne jazz met invloeden uit het traditionele jazz piano trio maar ook invloeden uit de klassieke muziek.

Lees verder →

08-10-2022

Kofferbakmarkt Plein 1945

 • Rommelmarkt
Bezoek de gezellige Kofferbakmarkt op Plein 1945. De markt vindt meerdere keren per jaar op zaterdag plaats in IJmuiden.

Lees verder →

08-10-2022

Pinken- en goederenveiling bij de Naaldkerk

 • Markt
Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober wordt rond de Naaldkerk in Santpoort de traditionele markt gehouden. Het pinkencomité van de Naaldkerk organiseert het pinkenweekend voor de 86ste keer. Rond 09.00 uur zal de markt officieel geopend worden.

Lees verder →

08-10-2022

Strong Viking Obstacle Run Brother Edition

 • Sportevenement
De Vikingen streden schouder aan schouder en lieten elkaar nooit in de steek! Dat is de gedachte achter onze Brother Edition! Daag je vrienden, familie of collega’s uit om samen de 4km, 7km, 13km, 19km of 42km te overwinnen, help elkaar over de vele obstakels en finish samen in Walhalla! Het is ook mogelijk om alleen deel te nemen aan de Brother Edition! In het startvak en tijdens het parcours vind je gegarandeerd nieuwe Brothers/Sisters om de obstakels samen mee te overwinnen! We leave no Viking behind!

Lees verder →

08-10-2022

The Bayou Mosquitos

 • Jazz of Wereldmuziek
Americana. The Bayou Mosquitos zijn: Abel de Lange (gitaren, dobro, lapsteel, zang), Marius Bos (accordeon, piano, orgel, zang), Louis ter Burg (mandoline, Ierse buzuki, el. mandola, shuitar, percussie) en Ad van Beusekom (bas, contrabas, zang).

Lees verder →

08-10-2022

Strandzeilwedstrijden

 • Sportevenement
De Strandzeilwedstrijden vinden plaats op het Zuidstrand van IJmuiden aan Zee gedurende het jaar. Iedereen is van harte welkom om deze spectaculaire sport van dichtbij mee te maken en zelf uit te proberen.

Lees verder →

09-10-2022

Zondagmiddagpodium

 • Muziek overig
Zomipo staat voor Zondagmiddagpodium. Op zondagmiddag worden voor en vaak ook door senioren uitvoeringen verzorgd. Het gaat daarbij om koren en muziekgroepen die zorgen voor een mooie uitvoering en vermaak.

Lees verder →

09-10-2022

ActionPlanet Offroad Motordagen

 • Actief en Sportief
Het rijden met eigen motor is mogelijk op iedere 2e zondag van de maand en wordt begeleid door een ervaren instructeur die toezicht houdt en instructie geeft waar nodig.

Lees verder →

09-10-2022

El houb

 • Film
Exclusieve voorpremière van deze nieuwe Nederlandse film over homoseksualiteit in de Nederlands-Marokkaanse cultuur. Een dag voor de première-avond in Eye, Amsterdam al bij ons te zien! Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Zeker met een bemoeizuchtige buurman die altijd op het verkeerde moment rond het huis zoemt.

Lees verder →

09-10-2022

Swan Song

 • Film
Een voormalig flamboyante kapper is nu oud geworden en verblijft in een bejaardentehuis. Hij ontsnapt uit het gebouw en maakt een lange wandeling door een klein stadje om het haar van een overleden vrouw te knippen voor haar begrafenis. Tijdens zijn odyssee herontdekt hij zijn talent.

Lees verder →

09-10-2022

Strong Viking Obstacle Run Family edition

 • Sportevenement
Is jouw gezin super stoer en zijn jullie op zoek naar de ultieme family challenge?! Schrijf je dan samen in voor de beste Family Obstacle Run van Nederland! Na een succesvolle eerste oktober editie vorig jaar, komt de Strong Viking Family Edition ook in oktober 2022 weer naar Amsterdam tijdens de Brother Edition!

Lees verder →

09-10-2022

Dimitrov-Boelee Pianoduo

 • Klassieke muziek
Een jaarlijks terugkerend pianofeest is het duo Elvire Boelee en Dimitar Dimitrov. Op zondag 9 oktober om 15.00 uur zijn ze te gast in ‘t Mosterdzaadje. Op hun programma J.S. Bach (Schafe können sicher weiden), C. Saint- Saëns (Danse Macabre), V. Gavrilin (Sketches), C. Debussy (Petite Suite) en G. Gershwin (Rhapsody in Blue).

Lees verder →

13-10-2022

Studio EXP – de wraak van de Klimaatpiraat

 • Jeugdtheater
Escaperoom#Klimaatpiraat is een spannende game-theatervoorstelling voor de hele familie vanaf 8+ over klimaatverandering en hoe je er iets tegen kunt doen.

Lees verder →

14-10-2022

SC Telstar – Roda JC

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van SC Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

14-10-2022

Boiling Point

 • Film
Op misschien wel de drukste avond van het jaar probeert de charismatische en veeleisende chef-kok Andy Jones (Stephen Graham) in zijn populaire Londense restaurant de balans te vinden tussen zijn professionele en persoonlijke problemen. Een verrassingsbezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit zet het personeel op scherp terwijl het overboekte restaurant zich al begint te vullen met gasten.

Lees verder →

15-10-2022

Strandspektakel Unimogs en groter

 • Sportevenement
Unimog fanaten kunnen hun hart ophalen tijdens het Unimog Strandspektakel op het strand van IJmuiden op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022.

Lees verder →

15-10-2022

Jeugdviswedstrijd HSV Velsen

 • Sportevenement
Zaterdag 15 oktober houden HSV Velsen een viswedstrijd. Dit is voor alle jeugd t/m 15 jaar oud. Lid of geen lid je kunt gratis meedoen! Op de website van HSV Velsen staat een formulier om je in te schrijven. Je kunt je tot 7 oktober nog inschrijven! We verwachten je op 15 oktober om 8.30 uur.

Lees verder →

16-10-2022

Minidisco 4+ Het feest van tante Ria

 • Jeugdtheater
De YouTube-hit groeide uit tot een theaterhit! En werd een meezing-swingmusical voor 4+. In de Minidisco draait natuurlijk alles om de grote Minidisco-hits. Zoals Tsjoe Tsjoe Wa en Dans met Tante Rita. Maar Theo en zijn zusje Lulu beleven ook een grappig en knotsgek avontuur. Op weg naar het grote feest van Tante Rita gaat er eerst van alles mis. Maar zingen en swingen, dat kan gelukkig altijd!

Lees verder →

16-10-2022

Afternoonconcerten New Harbour Winds

 • Gezelschap/orkest
Onder leiding van Harmen Cnossen geeft New Harbour Winds afternoonconcerten in Tolsduin, het centrum van de IJmuider Harmonie. Zaal en bar geopend van 14.30 - 18.00 uur.

Lees verder →

19-10-2022

Belevingstocht Park Schoonenberg

 • Excursie
Ga tijdens de Beleefweek in de Herfstvakantie mee met een gids en ontdek met al je zintuigen de schoonheid van het Park Schoonenberg met een vleugje magie. De wandeling gaat langs een vijver met spannende kronkelpaadjes langs o.a. bunkers, karakteristieke bomen, paddenstoelen en mooie plekjes.

Lees verder →

19-10-2022

Boer Boris is de baas (4+)

 • Jeugdtheater
Boer Boris stapt uit zijn prentenboeken en neemt zijn avonturen mee naar het theater. Daar zet hij zijn héél bijzondere landbouwmachine neer. En dan zien we ook opeens de boerderijdieren, het mooie landschap en zelfs de vogelverschrikkers. Wij maken mee wat Boer Boris allemaal op een dag beleeft. En dat is best veel!

Lees verder →

19-10-2022

Gonnie en Gijsje samen op stap (2+)

 • Jeugdtheater
Gonnie en Gijsje werden geboren in de prentenboeken van Olivier Dunrae. Gonnie is een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn de laarsjes zoek. Dus Gonnie gaat ze zoeken en komt dan Gijsje tegen. Samen gaan zij op stap én ontdekken zij de wereld! Welke dieren komen zij allemaal tegen? Welke geluiden horen daarbij? De wereld lijkt wel een muzikale speeltuin waar iedereen mee mag spelen en meezingen. Met liedjes van Ageeth de Haan.

Lees verder →

20-10-2022

Het Indisch interieur

 • Theater en Toneel
De aandacht voor ons Indische verleden werd ‘wakker gekust’ met films als De Oost en de boeken van o.a. Alfred Birney en David van Reybrouck. Goed om te weten: nog altijd 2 miljoen Nederlanders hebben een Indische achtergrond. Reikhalzend werd uitgekeken naar Bo Tarenskeen’s nieuwe toneeltekst over drie generaties Indische Nederlanders. Helemaal toen topacteur Hans Dagelet de hoofdrol voor zijn rekening wilde nemen. Hij speelt de pater familias van een grote Indische familie die zijn erfenis probeert te verdelen over zijn kinderen en kleinkinderen. Drie generaties buigen zich over wat zijn huis herbergt en over het bijbehorende gewelddadige, mysterieuze en complexe verleden. Gaandeweg blijkt iedereen te worstelen met een tropisch trauma dat nog lang niet lijkt afgerond!

Lees verder →

21-10-2022

Ashton Brothers – a medicine show

 • Theater en Toneel
Met flair en groot vakmanschap mixen zij acrobatiek, släpstick en mime. Ze kunnen ook nog eens daverend musiceren. En zijn lenig, vindingrijk en heel grappig. Met hun theaterhit A Medicine Show maakten zij na corona een glanzende doorstart.

Lees verder →

22-10-2022

Wolf

 • Film
Het is niemand ontgaan: de wolf is terug in Nederland. Zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit Nederland verdween. Regisseur Cees van Kempen levert een opzienbarende natuurfilm die geheel in het teken staat van de terugkeer van de wolf. Niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk verzorgt de voice-over.

Lees verder →

22-10-2022

Corsage

 • Film
De Oostenrijkse keizerin Sisi (een op het filmfestival van Cannes bekroonde rol van Vicky Krieps) wordt op de dag van haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als een ‘oudere' vrouw. De rusteloze Sisi, badend in luxe maar ook getergd door eenzaamheid, gaat de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf die de keizerlijke rol van haar vergt.

Lees verder →

23-10-2022

Avontuurlijk Forteiland

 • Actief en Sportief
Stap aan boord! Het avontuur kan beginnen. Vaar mee met de boot en maak de oversteek naar een onbekend stukje Nederland: het Forteiland in IJmuiden. Lekker uitwaaien in de wind, zout water in je gezicht. Als je van avontuur houdt, zit je nu goed. Ontdek de ondergrondse gangen en bunkers met een speurtocht en beleef de rijke historie. Het Forteiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Op ieder stukje van dit imposante verdedigingswerk trilt de spanning van vroegere gebeurtenissen nog na. Avontuurlijk Forteiland kost € 18,50 p.p. incl. bootovertocht. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis als verstekeling mee.

Lees verder →

23-10-2022

Bourgondische Fietstocht

 • Culinair
Eindelijk kan er weer gefietst gaan worden! Op zondag 23 oktober is de herfsteditie van de Bourgondische Fietstocht.

Lees verder →

26-10-2022

Tim Fransen – De mens en ik

 • Cabaret
Met twee cabaretprijzen op zak koos Tim voor zijn derde solo, De mens en ik, een origineel uitgangspunt. Onder druk van buitenaardse wezens onderzoekt hij of het nog goed komt met de aarde. Voor de antwoorden wordt de dagelijkse werkelijkheid door Tim behoorlijk op z'n kop gezet. En dat leverde dus een slim, geestig en filosofisch cabaretprogramma op dat breeduit onder sterren werd bedolven.

Lees verder →

27-10-2022

Ongerijmd

 • Theater en Toneel
Theaterbolwerk PUNCH, met als thuisbasis de Leidse Schouwburg, brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers. Per voorstelling worden gerenommeerde acteurs aangetrokken die het beste passen bij het betreffende stuk. 'Ongerijmd' is een ritmische, grappige toneeltekst over misschien wel Nederlands grootste dichter van de 20ste eeuw: Gerrit Achterberg.

Lees verder →

28-10-2022

SC Telstar – FC Dordrecht

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van SC Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

28-10-2022

Hans Dorrestijn – ‘t houdt een keer op

 • Cabaret
Hans Dorrestijn is één van Nederlands meest bijzondere tekstschrijvers en cabaretiers. De onbetwistbare meester van de bittere droefenis en zwartgallige humor. Maar óók van de aangrijpende vrolijkheid over drank, dronkenschap, ongelukkige jeugd en huwelijk.

Lees verder →

29-10-2022

Motorendraaidag Zee- en Havenmuseum

 • Tentoonstelling
Oude scheepsmotoren van weleer komen tot leven tijdens de motorendraaidagen in het Zee- en Havenmuseum. Tijdens deze dag ziet (en hoort!) u tal van bijzondere motoren.

Lees verder →

29-10-2022

Nacht van de Nacht wandeling

 • Excursie
Een avondwandeling in de schemer en donker om de schoonheid van de nacht te ervaren en mensen bewust te maken van ‘licht-vervuiling’ en het belang van duisternis. De Nacht van de Nacht valt dit jaar op zaterdag 29 okt. 2022. De wandeling zal even voor zonsondergang starten. Precieze tijd volgt nog.

Lees verder →

30-10-2022

Aal en Snoek spelen Waterland

 • Jeugdtheater
Aal en Snoek zijn 2 beste vrienden. Ze gaan samen vissen. Ze zingen over wat ze meenemen, over de reiger, de regen en een lekker middagdutje.

Lees verder →

30-10-2022

ActionPlanet 4×4 Sunday

 • Actief en Sportief
Het vrijrijden met eigen auto is mogelijk op iedere laatste zondag van de maand en wordt begeleid door een ervaren 4×4 instructeur die toezicht houdt en instructie geeft waar nodig.

Lees verder →

04-11-2022

Paal & Zerk

 • Theater en Toneel
Een groep vakantiegangers trekt van camping naar camping in een tijd waar nog met guldens wordt betaald, een telefoon nog aan een draad zit en tuinkabouters nog niet beschermd zijn. Door een vergissing belanden ze op een begraafplaats en zoals valt te verwachten van deze markante groep, duurt het even voordat ze dát in de gaten hebben. De aanpak van de begrafenisondernemer helpt daar ook niet echt bij.

Lees verder →

05-11-2022

Kunstlijn in Santpoort-Noord

 • Tentoonstelling
Cultuur in de Dorpskerk Santpoort-Noord doet op 5 en 6 november 2022 weer mee aan de Kunstlijn Haarlem. Thema van de kunstlijn dit jaar is ‘Stilte’. Stilte is belangrijker dan ooit. Hoe kun je jezelf staande houden in een wereld vol lawaai? Volgens veel schrijvers en kunstenaars zit de stilte in onszelf. De kunst is om er naar te luisteren. Je kunt niet wachten tot het een keer rustig wordt.

Lees verder →

Van 05-11-2022 tot 13-11-2022

Expositie Ed de Jong

 • Tentoonstelling
Schilderen is de passie van Ed de Jong. Hij moet af en toe bloemen, natuur en interieurs in een bepaalde sfeer, schilderen en beleven met het licht, dat een belangrijke factor is. Vooral bloemen schildert hij in een fantasie. Hij begint vrij abstract met kleuren te schilderen en gaat dan bepalen, hoe hij de compositie wil en gaat dan wat vormen herkennen.

Lees verder →

17-11-2022

Castle Christmas Fair

 • Braderie
De historische locatie Buitenplaats Beeckestijn wordt het toneel van dé kerstmarkt in Noord-Holland. Een gezellige kerstbeleving rondom de enorme historische tuin van Buitenplaats Beeckestijn. De perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de gezelligste dagen van het jaar.

Lees verder →

27-11-2022

Katell Chevalier

 • Lichte muziek
Katell is bij liefhebbers van het Franse chanson al lang geen onbekende meer. Je kunt de in Frankrijk geboren zangeres zonder overdrijven dé ambassadrice van het (eigentijdse) Franse lied in Nederland noemen. Naast prachtig eigen werk zingt Katell nummers van Franstalige grootheden als Brel, Aznavour en Piaf, maar dus Stromae. Daarnaast pareltjes van Frank Boeijen, Herman van Veen, Toon Hermans en Wim Sonneveld. Vaak in een verrassend, akoestisch jasje, waarbij Katell ook van oorsprong Nederlandse nummers in het Frans zingt of juist omgekeerd.

Lees verder →

29-11-2022

Wild port of Europe

 • Film
Wild Port of Europe is een film waarin de verrassende rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het havengebied van Rotterdam en Moerdijk centraal staat. Het is een ode aan de bijzondere flora en fauna die zich in dit gebied, tegen alle verwachtingen in, misschien wel veelzijdiger en verrassender ontwikkelt dan de ‘traditionele’ natuur in onze nationale parken. Maar de film is ook een visueel eerbetoon aan het grootste en stoerste haven- en industriegebied van Europa.

Lees verder →

11-12-2022

The CineMusic Experience

 • Muziek overig
Denk eens terug aan de allermooiste en meeslepende films die u gezien hebt, zoals Pirates of the Caribbean, James Bond, Star Wars, Schindler’s List of Jungle Book.

Lees verder →

18-12-2022

Kerstconcert Vesler Seniorenkoor Vitaal

 • Muziek overig
Op zondag 18 december presenteert Velser Seniorenkoor Vitaal haar jaarlijkse kerstconcert in de Engelmunduskerk in oud IJmuiden. Dirigent Wim de Vries, pianiste Elizabeth Scarlat en soliste Ineke Groen. Aanvang 14.00 uur en kerk open om 13.30 uur.

Lees verder →

15-01-2023

Verhalenverteller Jan Zwanenburg

 • Varia
Jan Zwanenburg vertelt op zijn eigen speciale manier verhalen uit vervlogen tijden aan de hand van nostalgische foto’s. Onder meer over de viswereld, onze plaatselijke trots. Een wereld die bij velen nostalgische gevoelens oproept. Hij vertelt over het harde werken en de armoede die heerste. Het zijn stuk voor stuk prachtige verhalen, verteld op z’n IJmuidens, met een lach en een traan.

Lees verder →

19-02-2023

Verbaal – van Bijnen & Nienke Dingemans

 • Lichte muziek
Verbraak | van Bijnen werden ooit ‘de kleinste big band van Nederland’ genoemd. Samen zetten ze een compleet bandgeluid neer met o.m. slidegitaar, drums, trompet, sousafoon, banjo en hammondorgel. Met Nienke Dingemans brengen zij een muzikale ode aan hun inspiratiebronnen: De mensen achter de oeroude blues van de katoenvelden van Mississippi, de city blues die halverwege de vorige eeuw in Chicago ontstond. Daarvan een hedendaagse versie. Dit alles mét de groeten uit Grollo.

Lees verder →

26-03-2023

Club Classique

 • Klassieke muziek
Je komt ze overal tegen: in het theater, het café, thuis op de buis of zomaar in het wild op een weiland. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen.

Lees verder →

23-04-2023

Tremenda

 • Klassieke muziek
Met haar jarenlange ervaring en prachtig repertoire is Tremenda inmiddels een begrip in de IJmond. Het koor is vooral bekend om de prachtige klankkleur en de mooie harmonie tussen de verschillende stemmen.

Lees verder →