UITagenda gemeente Velsen

UITagenda

Wat is er allemaal te doen in Velsen? Welke festivals zijn er? Welke tentoonstellingen of voorstellingen zijn er? Er valt zoveel te beleven dat we het allemaal voor je op een rijtje hebben gezet in de UITagenda van Velsen. Zo heb je een mooi overzicht van wat er te bezoeken is.

Binnenkort

Categorie

Van 18-11-2020 tot 31-12-2021

Quad Fun ‘Meer modder meer pret’

 • Sportevenement
 • Varia
Quadrijden is spectaculair en uitdagend. Ervaar hoe het voelt om vrijwel iedere hindernis te kunnen nemen met deze geweldige power voertuigjes. Omdat je geen rijbewijs nodig hebt is deze unieke beleving ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar die 1.50m lang zijn en samen met ouders of vrienden iets heel bijzonders willen doen.

Lees verder →

Van 09-10-2021 tot 09-01-2022

Expositie ‘125 jaar papier maken in Velsen’

 • Tentoonstelling
De expositie ‘125 jaar papier maken in Velsen’ in de loodsenzaal staat stil bij het jubileum van de papierfabriek Crown Van Gelder.

Lees verder →

Van 09-10-2021 tot 15-05-2022

Expositie ‘IJmuiden van badplaats tot cruiseport’

 • Tentoonstelling
De expositie ‘IJmuiden van badplaats tot cruiseport’ laat zien dat al vanaf begin 1900 IJmuiden de ambitie had een mondaine badplaats van allure te worden waar toeristen uit het hele land en ver daarbuiten naar toe zouden komen.

Lees verder →

Van 13-11-2021 tot 19-12-2021

Expositie ‘Landschappen’

 • Tentoonstelling
Vanaf 13 november tot en met 19 december is in de Visserhallen in IJmuiden de expositie ‘Landschappen’ te zien. 17 fotografen tonen op geheel eigen wijze een breed scala aan landschappen.

Lees verder →

Van 26-11-2021 tot 19-12-2021

Solo-expositie Jan Koomen in Raadhuis voor de Kunst

 • Tentoonstelling
Jan Koomen, IJmuidenaar, voelt zich als schilder tegelijkertijd uitvoerende als directe toeschouwer van zijn werken en vindt dat soms best lastig. Als kind tekende hij al graag en bleef dat ook doen. Bij vlagen besteedde hij veel tijd aan tekenen en schilderen en dan weer kregen andere hobby’s de overhand. Toch bleef het steeds kriebelen en vooral de laatste tien jaar was de schilder passie niet meer te stuiten.

Lees verder →

11-12-2021

James Bond – No Time To Die

 • Film
In de 25e James Bond-film No Time to Die heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie.

Lees verder →

11-12-2021

The Hague String Trio

 • Klassieke muziek
Op zaterdag 11 december om 15.00 uur zal The Hague String Trio in het Mosterdzaadje een concert verzorgen met pianiste Ksenia Kouzmenko. Het wordt een programma boordevol Tsjechische romantiek! Josef Suk (pianokwartet), Antonín Dvořák (strijktrio) en Vitezslav Novák (pianokwartet).

Lees verder →

12-12-2021

Een muzikaal kerstsprookje

 • Jazz of Wereldmuziek
Op zondag 12 december om 15.00 uur zal in ‘t Mosterdzaadje het muzikale verhaal ‘De belofte van de harpspeler’ verteld en gespeeld worden. De harpiste Yolanthe Cornelisse en verteller Piet Paree maken een voorstelling voor het hele gezin. Een kerstsprookje, vol belofte en verwachting. Piet Paree herschreef hiervoor een oud bestaand sprookje. Yolante Cornelisse componeerde de muziek erbij. Samen trekken ze al jaren met hun muzikale verhalen door het land.

Lees verder →

12-12-2021

Dune

 • Film
Naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert vertelt Dune het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

Lees verder →

17-12-2021

SC Telstar – Jong PSV

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van SC Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

18-12-2021

Motorendraaidag Zee- en Havenmuseum

 • Tentoonstelling
Oude scheepsmotoren van weleer komen tot leven tijdens de motorendraaidagen in het Zee- en Havenmuseum. Tijdens deze dag ziet (en hoort!) u tal van bijzondere motoren.

Lees verder →

18-12-2021

Pianorecital

 • Klassieke muziek
Op zaterdag 18 december om 15.00 uur is de pianiste Regina Albrink te gast in ‘t Mosterdzaadje. Haar wonderschone spel laat ze klinken in muziek van Beethoven, Schubert en Chopin. Dit is ook alvast een vooruitblik op haar traditionele Kerstconcert in het concertgebouw.

Lees verder →

18-12-2021

Strandzeilwedstrijden

 • Sportevenement
De Strandzeilwedstrijden vinden plaats op het Zuidstrand van IJmuiden aan Zee gedurende het jaar. Iedereen is van harte welkom om deze spectaculaire sport van dichtbij mee te maken en zelf uit te proberen.

Lees verder →

19-12-2021

The Voice of Love – ode aan Celine Dion

 • Film
The Voice of Love is een ode aan Céline Dion: regisseur en actrice Valérie Lemercier liet zich inspireren door het leven en de liefde van de Canadese superster. De film laat met humor en warmte zien hoe het meisje uit Quebec, via het Eurovisie Songfestival, Titanic, Las Vegas en die ene grote liefde, uitgroeit tot de één van de grootste sterren ter wereld. Aline is het veertiende kind in het gezin Dieu. Als haar ouders ontdekken dat de jonge Aline een gouden stem heeft, zet de hele familie zich in om haar talent aan de wereld te laten horen. Maar hoe komt een eenvoudig plattelandsmeisje uit Franstalig Canada verder? Een afspraak met producent Guy-Claude blijkt wat ze beiden nodig hebben. Samen kunnen ze met moed, geduld en liefde de wereld aan. Van lokale TV shows tot mega hits en van onzekere jonge vrouw tot stijlicoon. Lemercier brengt de zangeres op indrukwekkende wijze tot leven.

Lees verder →

19-12-2021

Kerstconcert

Op zondag 19 december om 15.00 uur is in ‘t Mosterdzaadje een Kerstconcert in Engelse sfeer te beleven. The Carole's Kings is de naam van het gelegenheidskoor dat al jarenlang in de Kersttijd bij verschillende gelegenheden concerten geeft. De musici zijn allen verbonden aan het koor van de Nationale Opera en scheppen er veel plezier in om met hun prachtige stemmen de sfeer in deze tijd te verhogen. De uitvoerenden zijn: Oleksandra Lenyshyn (sopraan), Marieke Reuten en Maria Kowen (alt), Richard Prada (Tenor) en Ian Spencer (Bas). Begeleidend zijn de pianist Brian Fieldhouse en de fluitiste Carole Spencer.

Lees verder →

23-12-2021

The Mousetrap – Dé Londense toneelhit

 • Theater en Toneel
De langstlopende toneelproductie op het Londense West End - bijna 70 jaar! - krijgt eindelijk weer een Nederlandse versie! Met een verrassende cast waaronder filmdiva Willeke van Ammelrooy en soapster Wilbert Gieske. De liefhebbers van spannend detective-thrillertheater zitten op het puntje van hun stoel! De gasten van het afgelegen hotel Monkswell Manor zijn ingesneeuwd terwijl in de buurt een moord is gepleegd. Volgens de politie verschuilt de dader zich in het pension. Wanneer er nóg een slachtoffer valt, loopt de spanning verder op. Maar iedereen blijkt een motief te hebben... O ja, bewaar het geheim en vertel niet door wie de moordenaar is!

Lees verder →

Van 26-12-2021 tot 09-01-2022

Waskaarsen rollen (5 t/m 12 jaar)

 • Workshop
Kom ook gezellig een bijenwaskaars rollen. Rol van een wasplaat met lont, een kaars. De waskaars brandt heel mooi op.

Lees verder →

30-12-2021

De Notenkraker

 • Dans en Ballet
Het Charkov City Opera & Ballet Theater heeft zijn wortels in de rijke Oost-Europese ballettraditie, die om haar uitblinkende techniek wereldwijd hoog staat aangeschreven. Het gezelschap is gespecialiseerd in de grote romantisch-klassieke balletten. Hartje winter draait alles om het populaire sprookjesballet De Notenkraker van Lev Ivanov en Marius Petipa. Op Tsjaikovski’s onvergetelijk muziek, live uitgevoerd door orkest, krijgt u een virtuoos gedanst en rijk uitgedost theaterfeest onder de kerstboom van de kleine Clara voorgeschoteld. Haar notenkraker wordt een droomprins.

Lees verder →

02-01-2022

Maandelijkse rondleiding Huis en Tuinen Beeckestijn

 • Museum
Op zondag 5 december is het weer mogelijk een boeiende rondleiding door het Museumhuis en de tuinen van Buitenplaats Beeckestijn mee te maken.

Lees verder →

05-01-2022

Voorlezen op Zorgvrij

 • Varia
Iedere eerste woensdag van de maand lezen de vrijwilligers van Zorgvrij een verhaal voor. De kinderen krijgen klompjes, een overall en een boerenzakdoek aan. Achter de schermen wordt er een verhaal voorgelezen.

Lees verder →

14-01-2022

SC Telstar – MVV Maastricht

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van SC Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

16-01-2022

Danceworks Velsen – Kerstshow La Vita é Bella

 • Theater en Toneel
Domenico en Fiorella Boncuore zijn op een prachtig punt in hun leven beland. Ze zijn in december 45 jaar getrouwd. Een jubileum dat samenvalt met het 40-jarig bestaan van hun restaurant Het Haventje. Na een grote verbouwing hebben ze in december een feestelijke opening op de planning staan. Wanneer het leven een onverwachte wending neemt besluit Fiorella zonder medeweten van Domenico de hele familie voor deze gebeurtenissen samen te brengen met kerst. Echter staan oude ruzies haar wens in de weg. Kan iedereen voor één keer zijn trots opzij zetten en iets opofferen voor elkaar? DanceWorks brengt deze kerst een hommage aan liefde en familie.

Lees verder →

21-01-2022

SC Telstar – Jong Ajax

 • Sportevenement
Bezoek een wedstrijd van de Witte Leeuwen en brul mee vanaf de tribune. De sfeer is gezellig en de jongens van SC Telstar hebben jouw aanmoedigingen hard nodig. Dus juich mee! Biertje in de hand, sjaal om en (meestal) een mooie pot voetbal bij de enige betaald voetbalclub met 20 letters: Telstarrrrrrrrrrrrrr!

Lees verder →

10-04-2022

ActionPlanet Offroad Motordagen

 • Actief en Sportief
Het rijden met eigen motor is mogelijk op iedere 2e zondag van de maand en wordt begeleid door een ervaren instructeur die toezicht houdt en instructie geeft waar nodig.

Lees verder →

24-04-2022

ActionPlanet 4×4 Sunday

 • Actief en Sportief
Het vrijrijden met eigen auto is mogelijk op iedere laatste zondag van de maand en wordt begeleid door een ervaren 4×4 instructeur die toezicht houdt en instructie geeft waar nodig.

Lees verder →

13-08-2022

Dance Valley

 • Muziekfestival
Dance Valley is een laagdrempelig festival met een grote variatie in dancemuziekstijlen. Het event keert weer terug naar het Spaarnwoude-terrein.

Lees verder →

14-08-2022

Dutch Valley

 • Muziekfestival
Dutch Valley is een groot, jaarlijks muziekfestival in de zomer met het beste van Nederlandse bodem. De volgende editie vindt plaats in augustus in het recreatiegebied in Spaarnwoude.

Lees verder →

20-08-2022

LatinVillage Festival

 • Muziekfestival
Het LatinVillage Festival heeft helaas in 2020 en 2021 niet kunnen doorgaan. De nieuwe datum voor 2022 is bekend. Dit swingende muziekfestival keert weer terug naar recreatiegebied Spaarnwoude.

Lees verder →