Social Media

Volg ons op social media

Wil je op de hoogte blijven van ons allerlaatste nieuws? Weten waar je leuk kunt wandelen of fietsen? Welke films er draaien of welke musea open zijn en speciale tentoonstellingen hebben? Wil je zien hoe mooi en groen de gemeente Velsen is? Volg dan één of meerdere van onze social-mediakanalen. We hebben onder andere kanalen van IJmuiden Rauw aan Zee en .IJmuiden. We gebruiken vaak de hashtags: #IJmuiden, #Rauwaanzee, #Velsen, en #Moetjezien. Zo blijf jij op de hoogte van alle spannende en ontspannende activiteiten in onze mooie gemeente.

Instagram Citymarketing Velsen

LOKAAL TALENT KRIJGT PODIUM IN VELSEN VALLEY | Op woensdag 17 augustus openen de organisatoren van Dance Valley, Dutch Valley en @latinvillage_festival voor het eerst hun festivalterrein voor cultuurmakers uit de gemeente Velsen. Tijdens de Velsen Village Valley Sessions krijgt lokaal talent de kans zich op één van de grote podia te presenteren aan maximaal 500 bezoekers. Zij krijgen een voorproefje op de @summerparksessions 2022. De toegang bedraagt € 5,- per persoon. Vooraf reserveren via secretaris@stichtinghartvoorcultuur.nl is verplicht. ...

Het is vakantie en de zomer is op z'n hoogtepunt! Er staat een zonnige periode met hoge temperaturen voor de deur. Gelukkig hebben we in de gemeente Velsen voldoende plekken waar je aan (of in) het water verkoeling kunt zoeken.

Natuurlijk kan dat op één van onze brede stranden, waar altijd voldoende ruimte is en je elkaar nooit in de weg ligt. Zwembad de Heerenduinen heeft een heerlijk buitenbad met ligweide. En op zomerse dagen worden de pierenbadjes in Park Velserbeek en het Burgemeester Rijkenspark gevuld met vers water.

In Velsen zijn acht locaties waar de waterkwaliteit regelmatig wordt gecontroleerd. Drie daarvan bevinden zich in Spaarnwoude. Op www.zwemwater.nl kun je zien dat zwemmen op dit moment overal veilig is. Veel plezier aan de waterkant!

Foto: Erik Baalbergen
...

OP ZOEK NAAR HET OER-IJ EN DE ROMEINEN | De naam Oer-IJ spreekt tot de verbeelding. Deze meest noordelijke tak van de Rijn stroomde ooit vanuit Amsterdam via Velsen naar de kust bij Castricum. Aan de oevers vestigden zich de Romeinen en zij bouwden er twee havenforten. De rivier verdween, de Romeinen ook. Subtiele sporen in het landschap en schatten in de bodem bleven achter. Je moet het weten en goed kijken, dan zie je het. Stichting Oer-IJ helpt geïnteresseerden daarbij een handje.

Lees het hele artikel op onze website.

#IJmuiden #Velsen #Spaarnwoude #OerIJ #Romeinen
...

Volg Citymarketing Velsen ook via: