Ontdek Velsen onder leiding van een gids

Zeesluis IJmuiden, de havens, de natuur en natuurlijk de historie. Ontdek IJmuiden en de gemeente Velsen onder leiding van een gids die je alles vertelt over wat je onderweg tegenkomt! Op deze pagina vind je alle tours en rondleidingen die in onze kustplaats worden georganiseerd.

Zeesluis IJmuiden

Zeesluis IJmuiden

Een bezoek aan het sluizencomplex met de grootste zeesluis ter wereld begint in het IJmuider Zee- en Havenmuseum. Na de film kun je onder begeleiding van een gids Zeesluis IJmuiden bezoeken.

Zee- en Havenmuseum IJmuiden

IJmuider Zee- en Havenmuseum

Ontdek het museum met de audiotour die is ingesproken door bekende Velsenaren. Groepen en scholen kunnen een rondleiding door een gids boeken. Ook buiten de normale openingstijden.

Rondvaart door de haven

Zeehaven IJmuiden

Welkom aan boord! Maak vanaf het water kennis met het havengebied van IJmuiden, het Noordzeekanaal en de Noordzeekust.

Forteiland IJmuiden

Forteiland IJmuiden is een aantal dagen per jaar toegankelijk voor het publiek. Een unieke kans om dit bijzondere onderdeel van de historische Stelling van Amsterdam te bezoeken!

Bunkermuseum IJmuiden

Bunkermuseum IJmuiden

Bunkermuseum IJmuiden biedt diverse rondleidingen aan op het museumterrein, maar ook daarbuiten. Ze worden geleid door een ervaren gids die u met verhalen en fotomateriaal meeneemt naar een bewogen verleden.

Dorp Velsen

Dorp Velsen

Omgeven door het Noordzeekanaal, de landgoederen en drukke wegen ligt het dorp Velsen. Een oase van rust met een tumultueus verleden.

Buitenplaats Beeckestijn

Buitenplaats Beeckestijn

Hendrik de Keijser organiseert regelmatig rondleiding door Museum Beeckestijn en over de historische buitenplaats.

Nationaal Park-Zuid Kennemerland

Nationaal Park-Zuid Kennemerland

Wil je het Nationaal Park beter leren kennen? Ga dan op stap samen met een boswachter of natuurgids. Ontdek de unieke landschappen, maak kennis met de dieren of ga terug in de tijd.

Ruïne van Brederode

Ruïne van Brederode

Wil je alles weten over de adelijke families die in Huis Brederode woonden? Boek dan een rondleiding naar dit unieke Rijksmonument in Santpoort-Zuid.

Rondleiding visafslag IJmuiden

Noordzeevis uit IJmuiden

Noordzeevis uit IJmuiden organiseert rondleidingen in de visafslag van IJmuiden. Deze vinden altijd om half zeven ‘s ochtends plaats en duren circa 2 uur.

Oud-IJmuiden

Oud-IJmuiden

Wandel door de voormalige visserswijk Oud-IJmuiden onder leiding van een gids die alles weet over de historie van de historie, de havens en de sluizen.

Fietstocht Oer-IJ

Met gids langs het Oer-IJ

Bewoners uit de regio en hier vakantie vierende bezoekers, kunnen met een gids op pad het Oer-IJ gebied in. Onderweg wordt van alles verteld over de boeiende ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van het landschap.

Engelmunduskerk oud Velsen

Engelmunduskerk Oud Velsen

Midden in het schilderachtige dorp Velsen staat de eeuwenoude Engelmunduskerk. Een deskundige gids leidt je in een uur rond en vertelt over de vele interessante details die te zien zijn in- en om de kerk.

Tata Steel

Wil je weten hoe het proces van staal maken verloopt nu en in de toekomst? Ga dan mee met een rondrit over het terrein van Tata Steel in IJmuiden onder begeleiding van ervaren host! Indien mogelijk, zal tijdens de rondleiding ook één van de fabrieken worden bezocht.

Dagje IJmuiden

Groepen

Wil je een rondleiding boeken voor een groep? Neem dan contact op met Dagje IJmuiden.