Visdag voor mensen met een beperking

Visdag voor mensen met een beperking

Visdag voor mensen met een beperking. Op 4 juni gaan sportvissers met een beperking genieten van een visdag langs het Noordzeekanaal.
MyTec Wind Challenge

MyTec Wind Challenge

Ruim 200 leerlingen van het Kennemer College, Technisch College Velsen, Spaarne College en Haarlem College doen op woensdag 25 mei en 8 juni 2022 mee aan de Wind Challenge, georganiseerd door de MyTec-opleiding van het Nova College.
Kaasmarkt Captein

Kaasmarkt Captein

De kaasmarkt op de Kennemerlaan is nog steeds op de oude vertrouwde plek te vinden. De eigenaar is echter wel veranderd.
Recordopbrengst Vissenloop

Recordopbrengst Vissenloop

€ 100.000,-. Dat is de opbrengst van de zesde editie van de Vissenloop. Een recordopbrengst.
Santpoorts Bier

Santpoorts Bier

Twee bierliefhebbers brouwen in hun eigen brouwerij in Velserbroek. Santpoorts Bier blijft daarmee een echt lokaal product.
Hoogovensmuseum neemt Modelspoorbaan in bedrijf

Hoogovensmuseum neemt Modelspoorbaan in bedrijf

Het Hoogovensmuseum heeft haar nieuwste aanwinst, een modelspoorbaan, in gebruik genomen.
Zeehavendagen

Amsterdam krijgt Zeehavendagen

Amsterdam krijgt zijn eigen Zeehavendagen! Het nieuwe evenement in de vierde haven van Europa biedt iedereen van Amsterdam tot en met IJmuiden een kijkje achter de schermen bij het havenbedrijfsleven.
Microtechniek

Microtechniek opent het grootste CO2 neutrale bedrijfspand van Velsen

Machinefabriek en serviceorganisatie Microtechniek heeft op vrijdag 20 mei het grootste CO2 neutrale bedrijfspand van Velsen geopend.
Beleef IJmuiden, ontdek Velsen

Beleef IJmuiden, ontdek Velsen: We doen het met elkaar!

Beleef IJmuiden, ontdek Velsen: We doen het met elkaar! Na 2,5 jaar was er eindelijk weer een fysiek citymarketingevenement.
Stranden IJmuiden aan Zee en Noordpier krijgen blauwe vlag

Stranden IJmuiden aan Zee en Noordpier krijgen blauwe vlag

Dit jaar mag sinds 2016 de Blauwe Vlag weer wapperen op de stranden IJmuiden aan Zee en Noordpier in gemeente Velsen. Voor toeristen en recreanten is de Blauwe Vlag het internationale herkennings- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit.
Havenfestival IJmuiden

Havenfestival IJmuiden groot lokaal feest

De zaterdagavond van het Havenfestival staat volledig in het teken van lokale culturele organisaties, muziekscholen en solisten. Ook heeft een van de mooiste tallships van Nederland, de Morgenster, zijn komst naar IJmuiden bevestigd.
Vissenloop

Vissenloop wordt groot wandelfeest

Als wandelliefhebber mag je de zesde editie van de Vissenloop op zaterdag 21 mei niet missen. Ter gelegenheid van de opening van Zeesluis IJmuiden lopen verreweg de meeste deelnemers over de grootste zeesluis ter wereld.
Foto-expositie ‘de B-Side’

Foto-expositie ‘de B-Side’

Van 22 mei tot en met 17 juli vindt in de Visserhallen te IJmuiden de expositie ‘the B-side’ plaats.
Louis

Telstar en Filmtheater Velsen presenteren documentaire Louis

Op zaterdag 14 mei 20.00 draait door een samenwerking tussen Telstar en Filmtheater Velsen de documentaire Louis over het bewogen leven van het voetbalicoon in Filmtheater Velsen.
Brederode zoekt gastvrouwen en gastheren

Brederode zoekt gastvrouwen en gastheren

De Ruïne groeit, de Ruïne bloeit! Om de groei bij te kunnen houden zijn we naarstig op zoek naar versterking voor de openstellingen in de weekenden en vakanties.
RKVV Velsen 100 jaar

RKVV Velsen 100 jaar

Op 14 augustus 2022 bestaat de RKVV Velsen 100 jaar!! Een geweldige mijlpaal in hun bestaan. En ze gaan het vieren, een heel seizoen lang!
Parkeerplaats Duin en Kruidberg

Laatste werk parkeerplaats Duin en Kruidberg

Natuurmonumenten werkt aan een goede ontvangst voor bezoekers van Duin en Kruidberg. Parkeerplaats Duin en Kruidberg is begin dit jaar flink opgeknapt.
Magazine Ontdek Velsen komt er weer aan

Magazine Ontdek Velsen komt er weer aan

De zomer staat voor de deur. En wat voor één! We kunnen weer en dat is te merken ook. De UITagenda op ijmuiden.nl staat eindelijk weer vol activiteiten.