Zeehavendagen

Amsterdam krijgt Zeehavendagen

Amsterdam krijgt zijn eigen Zeehavendagen! Het nieuwe evenement in de vierde haven van Europa biedt iedereen van Amsterdam tot en met IJmuiden een kijkje achter de schermen bij het havenbedrijfsleven.
Microtechniek

Microtechniek opent het grootste CO2 neutrale bedrijfspand van Velsen

Machinefabriek en serviceorganisatie Microtechniek heeft op vrijdag 20 mei het grootste CO2 neutrale bedrijfspand van Velsen geopend.
Beleef IJmuiden, ontdek Velsen

Beleef IJmuiden, ontdek Velsen: We doen het met elkaar!

Beleef IJmuiden, ontdek Velsen: We doen het met elkaar! Na 2,5 jaar was er eindelijk weer een fysiek citymarketingevenement.
Stranden IJmuiden aan Zee en Noordpier krijgen blauwe vlag

Stranden IJmuiden aan Zee en Noordpier krijgen blauwe vlag

Dit jaar mag sinds 2016 de Blauwe Vlag weer wapperen op de stranden IJmuiden aan Zee en Noordpier in gemeente Velsen. Voor toeristen en recreanten is de Blauwe Vlag het internationale herkennings- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit.
Havenfestival IJmuiden

Havenfestival IJmuiden groot lokaal feest

De zaterdagavond van het Havenfestival staat volledig in het teken van lokale culturele organisaties, muziekscholen en solisten. Ook heeft een van de mooiste tallships van Nederland, de Morgenster, zijn komst naar IJmuiden bevestigd.
Vissenloop

Vissenloop wordt groot wandelfeest

Als wandelliefhebber mag je de zesde editie van de Vissenloop op zaterdag 21 mei niet missen. Ter gelegenheid van de opening van Zeesluis IJmuiden lopen verreweg de meeste deelnemers over de grootste zeesluis ter wereld.
Foto-expositie ‘de B-Side’

Foto-expositie ‘de B-Side’

Van 22 mei tot en met 17 juli vindt in de Visserhallen te IJmuiden de expositie ‘the B-side’ plaats.
Louis

Telstar en Filmtheater Velsen presenteren documentaire Louis

Op zaterdag 14 mei 20.00 draait door een samenwerking tussen Telstar en Filmtheater Velsen de documentaire Louis over het bewogen leven van het voetbalicoon in Filmtheater Velsen.
Brederode zoekt gastvrouwen en gastheren

Brederode zoekt gastvrouwen en gastheren

De Ruïne groeit, de Ruïne bloeit! Om de groei bij te kunnen houden zijn we naarstig op zoek naar versterking voor de openstellingen in de weekenden en vakanties.
RKVV Velsen 100 jaar

RKVV Velsen 100 jaar

Op 14 augustus 2022 bestaat de RKVV Velsen 100 jaar!! Een geweldige mijlpaal in hun bestaan. En ze gaan het vieren, een heel seizoen lang!
Parkeerplaats Duin en Kruidberg

Laatste werk parkeerplaats Duin en Kruidberg

Natuurmonumenten werkt aan een goede ontvangst voor bezoekers van Duin en Kruidberg. Parkeerplaats Duin en Kruidberg is begin dit jaar flink opgeknapt.
Magazine Ontdek Velsen komt er weer aan

Magazine Ontdek Velsen komt er weer aan

De zomer staat voor de deur. En wat voor één! We kunnen weer en dat is te merken ook. De UITagenda op ijmuiden.nl staat eindelijk weer vol activiteiten.
IJmuider Zee- en Havenmuseum extra open in meivakantie

IJmuider Zee- en Havenmuseum extra open in meivakantie

Vanwege de meivakantie is het Zee- en Havenmuseum tot en met zondag 8 mei iedere middag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Alleen woensdag 27 april (Koningsdag) en maandag 2 mei is het museum gesloten.
Doe mee met de Sport- en Cultuurmarkt

Doe mee met de Sport en Cultuurmarkt

De Sport- en Cultuurmarkt heeft als doel om de diverse bevolkingsgroepen die in Velsen woonachtig zijn te verbinden en kennis te laten maken met elkaars (nationale) sporten en wereldse keukens.
Vrijmarkten in Velsen

Vrijmarkten in Velsen

Bij Koningsdag horen vrijmarkten, ook in Velsen! Om deze dag gezellig en veilig te laten verlopen, stelt de gemeente een aantal voorwaarden.
Vailant Lady

Virgin cruiseschip Valiant loopt haven van IJmuiden in en uit

Het was al aangekondigd in maart en ze hield woord. En dus liep afgelopen paasweekend het cruiseschip Valiant Lady de haven van IJmuiden binnen
Velser Gemeenschap heeft een nieuwe website

Velser Gemeenschap heeft een nieuwe website

Op woensdag 13 april stelde wethouder Marianne Steijn in de Bibliotheek Velsen de nieuwe website van de Culturele Stichting Velser Gemeenschap in gebruik.
Zee- en Havenmuseum voor een leuke (familie)middag met Pasen

Zee- en Havenmuseum voor een leuke middag met Pasen

Het Zee- en Havenmuseum is het komende paasweekend geopend op zaterdag 16 april en extra geopend op maandag 18 april (2e paasdag).