Virgin cruiseschip Valiant (238m.) loopt haven van IJmuiden in en uit

Het was al aangekondigd in maart en ze hield woord. En dus liep afgelopen paasweekend het cruiseschip Valiant Lady de haven van IJmuiden binnen voor een eenmalig vertrek vanaf de Monnickendamkade. Een primeur, want het is de eerste keer dat een schip van Virgin Voyages Nederland aandoet..

Het tweede nieuwbouwschip van de flamboyante zakenman Richard Branson na de Scarlet Lady vertrekt op 24 april a.s. vanaf Felison Cruise Terminal voor een 6-daagse cruise naar het Engelse Portsmouth. De enige bestemming op de route is Zeebrugge inclusief overnachting. Prijzen gaan vanaf 1.092 USD voor een binnenhut voor twee personen.

6-daagse cruise.

De gloednieuwe Vailant Lady, die net haar ‘mer’ maiden voyage achter de rug heeft, zou oorspronkelijk naar de Canarische Eilanden varen eind april. Deze plannen werden echter geannuleerd vanwege een lucratieve charter. De getroffen passagiers die reeds hadden geboekt krijgen bij een omboeking een 150% toekomstig reistegoed en de kans om gratis mee te varen met de 6-daagse cruise vanuit IJmuiden.

17 dekken.

De Valiant Lady (278 meter lang en 38 meter breed) biedt plaats aan 2.800 gasten en 1.150 bemanningsleden. Het passagierschip telt 17 dekken, waarvan er 13 door de gasten kunnen worden benut. Virgin bestelde enige jaren geleden drie cruiseschepen van het formaat van de Valiant Lady ter waarde van meer dan 2 miljard USD. Het derde schip moet nog worden gebouwd.

Kom meer details over de Valiant Lady te weten via www.virginvoyages.com/ship

Bron: Amports / Machiel Kraaij