IJmuider Zee- en Havenmuseum extra open in meivakantie

Vanwege de meivakantie is het Zee- en Havenmuseum tot en met zondag 8 mei iedere middag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Alleen woensdag 27 april (Koningsdag) en maandag 2 mei is het museum gesloten. Zaterdagmiddag 30 april draaien in de motorenhal de oude (scheeps)motoren en de kleine stoommachines.

(Groot)ouders met kinderen kunnen met een leuke speurtocht of een escapespel door het museum lopen. Of loop door het museum met de nieuwe audiotour en beluister de spannende scheepsverhalen (met smartphone/oortjes en koptelefoon). Naast de grote vaste collectie zijn er twee tijdelijke exposities. ‘IJmuiden van badplaats tot cruiseport’ loopt nog tot en met 15 mei. Bij de nieuwe expositie ‘Werken op en aan het Noordzeekanaal’ in de loodsenzaal zijn op een groot tableau veel leuke weetjes te vinden over het Noordzeekanaal en op digitale fotolijsten veel foto’s. In de filmzaal draait de film ‘Noordzeekanaal geschiedenis en ontwikkeling’.

De museumkaart is geldig. Reserveren wordt aanbevolen en kan via de website zeehavenmuseum.nl. Op de website staan ook alle actuele bezoekregels en verdere informatie.