Winkelen in Velsen

Winkelen doe je natuurlijk in Velsen

Winkelen doe je natuurlijk in Velsen. Onze winkeliers zitten om de hoek, leveren kwaliteit en staan klaar om jou persoonlijk te adviseren. Daarvoor hoef je de gemeente echt niet uit. Kijk hier welke winkelgebieden met speciaalzaken, restaurants en cafés er zijn. We hebben ook drie weekmarkten: op dinsdag in Velserbroek, op donderdag in IJmuiden en op vrijdag in Santpoort-Noord. Veel (winkel)plezier!

IJmuiden Centrum

Het winkelgebied IJmuiden Centrum bestaat uit Plein 1945, de Lange Nieuwstraat en het Marktplein. Hier vind je een veelzijdig aanbod van bekende winkelketens (HEMA, Kruidvat, ICI Paris XL, Shoeby, Etos, Blokker en Scapino) tot lokale winkeliers waar persoonlijke aandacht en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Een winkelcentrum zonder poespas, maar waar je alles vindt wat je nodig hebt. Kom gewoon eens langs!

Centrum IJmuiden

Kennemerlaan

De Kennemerlaan is misschien wel de meest bijzonders winkelstraat in de gemeente Velsen. De architectuur van de panden zorgt voor een authenticiteit die doet denken aan de jaren ’20 en ’30 uit de vorige eeuw. Of het nu gaat om uw dagelijkse boodschappen, een aankoop bij een speciaalzaak of een bezoek aan een horecagelegenheid: op de Kennemerlaan kunt u prima terecht. Het winkelgebied telt op dit moment bijna 30 winkels en een groot aantal horecagelegenheden. Parkeren is gratis.

Kennemerlaan IJmuiden

Zeewijk Passage

De Zeewijk Passage is een eigentijds en compleet winkelcentrum dat voorziet in dagelijkse boodschappen, delicatessen en meer. Overdekt winkelen in IJmuiden; dat kan in de Zeewijk Passage. Houd ook de facebookpagina in de gaten voor alle actuele informatie rondom het winkelcentrum. Het winkelcentrum is geheel overdekt en hierdoor dus onafhankelijk van weersinvloeden. Dat betekent droog winkelen en door de klimaatregeling is het warm in de winter en koel in de zomer.

Zeewijk Passage
Viskade IJmuiden

Viskade

De Viskade is in de haven van IJmuiden is een bruisend gebied voor bezoekers, dagvissers, vishandelaren en winkeliers. Je kunt er op een bankje van het uitzicht over de haven genieten terwijl je een visje eet dat net per schip is aangevoerd. Beleef het IJmuidens ‘kantje pikken’ zoals je dat nog nooit hebt gedaan! In de buurt van de Viskade vind je ook topwinkels als Oscar Boulangerie en Fromagerie l’Amuse. De ondernemers heten je van harte welkom!

Santpoort-Noord

Maak kennis met de winkeliers en ondernemers in Santpoort-Noord! De Hoofdstraat is al jarenlang het kloppend hart van PuurSantpoort, een compact en gezellig gebied met meer dan zestig winkels waar kwaliteit en luxe de boventoon voeren. Puur, omdat elke ondernemer vanuit haar passie, vakmanschap en kwaliteit unieke producten levert die met zorg voor u zijn geselecteerd. Samen bieden zij een breed, mooi aanbod in een prettige winkelomgeving.

Winkelen Velserbroek

Velserbroek

Gezellig winkelen, dat doe je midden in het hart van Velserbroek! Met ruim 30 schitterende winkels, een grote variëteit in branches, uitstekende horeca, gezellige evenementen en altijd makkelijk parkeren. Van filialen van landelijke ketens tot lokale ondernemers, in Velserbroek word je altijd met open armen ontvangen. De ondernemers zien je graag verschijnen!

Driehuis, Santpoort-Zuid, IJmuiden en Velsen-Noord

Velsen telt een aantal kleinschalige winkelgebieden waar je goed kunt slagen voor de dagelijkse boodschappen. In Driehuis en Velsen-Noord vind je winkels en gezellige horeca. In Santpoort-Zuid vormt de nieuwe Dekamarkt het kloppend hart van het dorp. In IJmuiden kun je onder meer in de Cepheusstraat terecht voor een aantal speciaalzaken die het omrijden waard zijn!