Avontuur in Velsen

Avontuur vind je hier

Avontuur in IJmuiden. Natuurlijk! In Velsen zijn genoeg mogelijkheden voor actieve sporten, zowel indoor als outdoor. Zoals verschillende wind- en watersporten. Bovendien kun je in de gemeente Velsen golfen, skiën, snowboarden, windsurfen, zeilen, zwemmen, fietsen en kitesurfen. Het strand van IJmuiden aan Zee is vooral populair voor blokarts, flyboarden en vliegeren. Ook vinden er regelmatig hardloop-, wieler- en strandzeilenwedstrijden plaats op het strand.

Evenementen
in Velsen

Avontuur
in Velsen

Volop mogelijkheden langs de kust

Met de zeejachthaven Seaport Marina IJmuiden, het brede strand en de twee pieren die zorgen voor een bijzondere golfslag zijn er unieke mogelijkheden voor wind- en watersport langs de kust van Velsen. Om daar goed op in te kunnen spelen zijn er op het strand specifieke zones aangebracht om voor elke doelgroep op een veilige manier ruimte te kunnen bieden.

Strandzonering voor wind- en watersport

Wat zijn de mogelijkheden op het strand? En waar en wanneer? Waar kun je bijvoorbeeld kitesurfen, suppen, blokarten of paardrijden? Of waar mogen de honden loslopen? Hieronder vind je de kaarten en uitleg over de zonering:

Actuele informatie over de spelregels per zone kun je ter plekke goed vinden.

Recreatiegebied Spaarnwoude

Tussen Velsen, Haarlem, Haarlemmermeer en Amsterdam ligt Spaarnwoude. Een recreatiegebied waar je de ruimte hebt om dingen te doen die jij leuk vindt. Alleen of met vrienden en familie. Met veel verschillende activiteiten en evenementen. Veel hiervan worden georganiseerd door gepassioneerde ondernemers die samenwerken onder de naam Spaarnwoude Geeft Energie.

Je kunt er onder andere quadrijden, klimmen, skiën, snowboarden of golfen. Ook zijn er plekken waar je met je eigen modelvliegtuig mag vliegen of waar je kunt paintballen. Jaarlijks worden er meerdere obstakel runs georganiseerd in Velsen Valley, waar ook de bekende festivals zoals Dance Valley, Dutch Valley en LatinVillage plaatsvinden. Genoeg activiteiten voor een dag vol met (ont)spanning en avontuur!

Hier vind je avontuur in IJmuiden!