Magazine

Ontdek wat Velsen allemaal te bieden heeft!

De energietransitie is de grootste opgave waar we de komende decennia voor staan. Niet in de laatste plaats in IJmuiden, het economisch kloppend hart van de gemeente Velsen en de IJmond. In onze havens en langs het Noordzeekanaal wordt hard gewerkt aan innovatieve oplossingen voor de transitie naar een duurzaam bedrijfsleven dat gebruik maakt van hernieuwbare energie als groene waterstof en wind van zee. Alle sectoren zijn er mee bezig, van de visserij tot de staalindustrie. Maar ook het MKB is doordrongen van de noodzaak om processen aan te passen voor de toekomst.

In de bedrijveneditie van het Ontdek-magazine komt het woord ‘energietransitie’ regelmatig voor. Ook dat is niet vreemd, want citymarketing in de gemeente Velsen gaat steeds vaker over de B van bedrijven. Onze andere doelgroepen (bewoners en bezoekers) blijven we natuurlijk bedienen, maar de energietransitie is zo omvangrijk dat het ons allemaal aangaat.

Het heeft effect op alles wat er in onze omgeving gebeurt. Daarom vinden wij het belangrijk om werken, opleiden en stage lopen doorlopend onder de aandacht te brengen. Niet alleen in de metropoolregio Amsterdam, waar wij onderdeel van uitmaken, maar ook (ver) daarbuiten. De samenwerking met grote netwerkorganisaties als Techport, AYOP, OV IJmond en IJPOS is daarbij van cruciaal belang. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

In het magazine komt een aantal key players uit het bedrijfsleven aan het woord over innovatie, opleiden en het netwerk waarin wij elkaar opzoeken. Het zijn verhalen die anderen inspireren. Verhalen die processen versnellen. En verhalen over het benutten van de grote kansen die zich voordoen, zoals het Just Transition Fund IJmond.

Ontdek Velsen - Bedrijveneditie

Klik op de afbeelding om het magazine te bekijken.

Het Ontdek Velsen-magazine is een uitgave van Citymarketing Velsen. De bedrijveneditie verschijnt als e-zine en later in beperkte oplage in print (voor onder meer beurzen en congressen).

Partners van citymarketing kunnen exemplaren opvragen via info@ijmuiden.nl.

Ontdek Velsen magazine nr. 11

NR11

Ontdek Velsen magazine nr. 10

NR10

Ontdek Velsen magazine Nr. 9

NR09

Magazine nr8

NR08

IJmuiden Magazine Nr. 7

NR07

IJmuiden Magazine Nr. 6

NR06

IJmuiden Magazine Nr. 5

NR05

IJmuiden Magazine Nr. 4

NR04

IJmuiden Magazine Nr. 3

NR03

IJmuiden Magazine Nr. 2

NR02

IJmuiden Magazine Nr. 1

NR01

IJmuiden Magazine Ondernemers

Ondernemen