Magazine

Ontdek wat Velsen allemaal te bieden heeft!

Weet jij wat de vrijwillige redders van de KNRM bedoelen met inslingeren? En wat de functie is van een baarhuisje? Of waarom er een energiehaven nodig is? Het valt allemaal te lezen in het nieuwe Ontdek Velsen-magazine dat op 1 november 2022 is verschenen als e-zine.

In het nieuwe Ontdek Velsen-magazine lees je wat IJmuiden en de gemeente Velsen allemaal te bieden hebben. De 56 pagina’s tellende wintereditie verschijnt als online magazine. Het biedt volop inspiratie en laat cultuurmakers aan het woord over hun verenigingen. Zoals Ilse Jonker van musicalvereniging De Jonge Stem: ‘We geven jongeren het gevoel dat ze ertoe doen en dat ze bij ons mogen zijn, wie ze zijn. Bij ons is iedereen welkom!’ Of Lieke van Anholt van Velser Seniorenkoor Vitaal: ‘We treden meerdere keren per jaar op. Dat is leuk want daar oefen je voor. We geven elk jaar een kerstconcert in de Oud-Katholieke Engelmunduskerk in IJmuiden.’

Het e-zine staat boordevol met lokale verhalen. Zo zijn de makers op stap geweest met de boswachters Eveline en Jowien om een nieuwe wandelroute in de duinen te ontdekken, Dwars door Duin en Kruidberg. Ze zijn langs geweest in de haven bij de KNRM, Zeehaven IJmuiden en Maxima Seafood, ambassadeurs van Noordzeevis uit IJmuiden.

Er is aandacht voor lokale ondernemers en voor verenigingen en organisaties als Gezien in het Donker en het Pieter Vermeulen Museum. We laten zien dat onze begraafplaatsen mooie wandelparken zijn en dat je binnen een kwartier rijden kunt genieten van zee en strand én witte pistes. Dat IJmuiden een cruciale rol speelt in de energietransitie lees je in de verhalen over Techport, AYOP en de WOW-fabriek. Zoals bijvoorbeeld Peter van de Meerakker die vertelt:’ Het kabinet wil de hoeveelheid offshore windenergie opvoeren naar 70 gigawatt in 2050. Een groot deel daarvan zal worden opgewekt voor onze kust en dat betekent dat het onderhoud van de windturbines plaatsvindt vanuit IJmuiden. Om die reden zijn bedrijven als Vestas, Eneco, Vattenfall, Shell en Windcat Workboats hier al gevestigd.’

Ontdek Velsen magazine nr. 10

Klik op de afbeelding om het magazine te bekijken.

Het Ontdek Velsen-magazine is een uitgave van Citymarketing Velsen. Er is een beperkte oplage gedrukte exemplaren beschikbaar. Deze kunnen vanaf 24 november worden opgehaald bij de bibliotheek en op andere plekken waar veel mensen komen.

Ondernemers kunnen extra exemplaren opvragen via info@ijmuiden.nl.

Ontdek Velsen magazine Nr. 9

NR09

Magazine nr8

NR08

IJmuiden Magazine Nr. 7

NR07

IJmuiden Magazine Nr. 6

NR06

IJmuiden Magazine Nr. 5

NR05

IJmuiden Magazine Nr. 4

NR04

IJmuiden Magazine Nr. 3

NR03

IJmuiden Magazine Nr. 2

NR02

IJmuiden Magazine Nr. 1

NR01

IJmuiden Magazine Ondernemers

Ondernemen