Kinderen

Spelen, beleven en ontdekken

Het maakt niet uit of het mooi of slecht weer is, als je met de familie besluit om richting IJmuiden te gaan dan is er genoeg te doen. Zowel binnen als buiten. Met de kinderen een dagje naar het strand is altijd fijn. Maar ook in de speeltuinen is het goed toeven. Bij slecht weer bieden het Bunker Museum IJmuiden, de Ruïne van Brederode en het Zee-en Havenmuseum uitkomst. Het Pieter Vermeulen Museum is het museum en het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen.

Hoogovensmuseum

Het Hoogovensmuseum toont de geschiedenis van het Staalbedrijf in IJmuiden. De ontwikkeling van de ijzer- en staalindustrie wordt levend gehouden door het presenteren van objecten, historische documenten, foto’s en filmmateriaal. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw, de oude buizengieterij, dat gelegen is net buiten het bedrijfsterrein achter het congres centrum van Tata Steel.

Lees verder >

Raadhuis voor de Kunst

In het oude raadhuis van Velsen aan de Torenstraat in Velsen-Zuid vind je Raadhuis voor de Kunst, een door beeldend kunstenaars opgericht initiatief. Jaarlijks worden hier meerdere exposities georganiseerd.

Lees verder >

Zee- en Havenmuseum

Voor een bezoek aan het IJmuider Zee- en Havenmuseum moet men zeker een paar uur uittrekken. Het is namelijk een verrassend groot museum. De bezoeker kan zich hier verdiepen in de geschiedenis van het Noordzeekanaal, de bouw van de sluizen en de pieren en het ontstaan daarna van IJmuiden en alle maritieme activiteiten.

Lees verder >

Adventure Kids Parcours

Paintball Spaarnwoude beschikt over een avontuurlijk klimpark dat geschikt is voor kinderen van 6 t/m 10 jaar.

Lees verder >

Speeltuin Veilige Haven

Stichting Speeltuin Veilige Haven is een grote speeltuin met als thema ‘de haven’. De speeltuin is in 1930 opgericht.

Lees verder >

Ruïne van Brederode

De Ruïne van Brederode is een overblijfsel van het middeleeuwse kasteel van de heren van Brederode. Omstreeks 1355 werd het kasteel van een oudere burcht gebouwd.

Lees verder >

De Watergeus

De Watergeus is het buitensportbedrijf gespecialiseerd in activiteiten en arrangementen voor scholen, bedrijven, vrienden en familie. Je kunt ons vinden op ons prachtige buitenterrein in Spaarnwoude, een natuur- en recreatiegebied in Velsen-Zuid.

Lees verder >

Speeltuin Zeewijk Natuurlijk

Wat is er nu leuker dan een plek met geheime hoekjes, water, modder, heuvels, boomstammen, muurtjes, houten speeltoestellen en tunnels? Het is goed voor de fantasie en ontwikkeling van kinderen! Er wordt op zo’n plek heel anders gespeeld.

Lees verder >

Museumhuis Beeckestijn

Beeckestijn is een 18e-eeuwse buitenplaats van grote allure, een prachtig voorbeeld van de cultuur van de Hollandse buitenplaats. Het is één van de weinige in zijn geheel bewaard gebleven grote buitens die aan de duinrand in Kennemerland werden gesticht als zomerverblijven van Amsterdamse regenten. Kom langs en geniet van de bijzondere stijlkamers, maar geniet ook van de tuinen.

Lees verder >

Buitenplaats Velserbeek

Lekker wandelen in het park, naar de kinderboerderij, spelen in de speeltuin, of een drankje drinken in de theeschenkerij. In Buitenplaats Velserbeek zijn er tal van mogelijkheden.

Lees verder >

Pieter Vermeulen Museum

Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk museum en het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen.

Lees verder >

Informatieboerderij Zorgvrij

Informatieboerderij Zorgvrij ligt in het recreatiegebied Spaarnwoude. Bij de melkvee- en schapenhouderij kun je het hele jaar door terecht voor leuke activiteiten en tentoonstellingen.

Lees verder >

Speeltuin Santpoort

Heerlijk klimmen, schommelen, glijden. Speeltuin Santpoort is leuk voor de kleintjes maar ook voor de wat grotere kinderen.

Lees verder >

Informatieboerderij Zorgvrij

Leer alles over het leven op de boerderij, over de natuur en over planten en dieren op Informatieboerderij Zorgvrij. Boerderij Zorgvrij ligt in het recreatiegebied Spaarnwoude. Bij de melkvee- en schapenhouderij kun je het hele jaar door terecht voor leuke activiteiten en tentoonstellingen. Ook is er een speeltuin en het spinnenbos. Terwijl de kids spelen, drinken de ouders een kop koffie of thee. Van spelen krijg je honger, maar die stil je bij Onder de Platanen met een lunch of pannenkoeken.

Met kinderen in Velsen ga je naar de Veilige Haven

Speeltuinen in Velsen

Er zijn een aantal grotere speeltuinen in Velsen. De eerder genoemde speeltuin bij Informatieboerderij Zorgvrij in recreatiegebied Spaarnwoude, maar ook Speeltuin De Veilige Haven en Speeltuin Zeewijk Natuurlijk in IJmuiden en Speeltuin Santpoort in Santpoort-Noord. Genoeg ruimte en plezier voor kinderen.

Kinderboerderij Velserbeek

In Park Veslerbeek ligt een kinderboerderij met onder andere kippen, geiten, varkens, ezels, pauwen, herten, zwanen en schapen. Een bezoekje aan de kinderboerderij is een ontspannen uitje in de natuur. De belangrijkste vorm van educatie op een kinderboerderij zijn de dieren zelf. De kinderen (en volwassenen) kunnen de dieren in het echt zien en iets leren over de dieren door te kijken, te luisteren, ruiken en voelen. Je kunt er gezellig de eendjes en herten voeren, maar ook spelen op het klimrek. In de zomer, bij goed weer, is er een buitenzwembadje open voor de kleintjes.

Ruïne van Brederode, proef cultuur in Velsen

Ruïne van Brederode

Hoe leefden de ridders en jonkvrouwen in de middeleeuwen? En wie was de adelijke familie Van Brederode? In de Ruïne van Brederode leren jong en oud alles over het spannende verleden van Velsen. Waarom lag het kasteel juist hier? En waarom had deze familie zoveel macht? Ga op ontdekkingstocht door de ruïne en je komt er achter.

Met kinderen in Velsen ga je naar het Pieter Vermeulen Museum

Pieter Vermeulen Museum

Leer alles over de natuur en het klimaat in het Pieter Vermeulen Museum. Ook vind je hier alles over de flora en fauna van onze duinen. De tijdelijke tentoonstellingen hebben altijd een echt doe- en ontdekkarakter. Zo zijn de tentoonstellingen niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Daarom heeft het museum in het recente verleden de titel Kidsproof Museum verdiend.