Sporten in Velsen

Sporten in Velsen

Honderden vrijwilligers en professionals zorgen ervoor dat je in Velsen kunt kiezen uit tientallen sporten. Zowel binnen als buiten. De sportverenigingen zijn het cement van de onze samenleving, want hier ontmoet je elkaar en ontstaan vriendschappen. Met Telstar heeft Velsen zelfs een echte betaald voetbalclub binnen de gemeentegrenzen. En dat is best bijzonder!

Telstar

Telstar is een betaald voetbalclub die sinds de oprichting op Sportpark Schoonenberg in Velsen-Zuid speelt. De club ontstond op 17 juli 1963 toen de rivalen VSV en Stormvogels besloten om hun profafdelingen te laten fuseren en zelf verder te gaan als amateurclubs. De naam is een verwijzing naar de toen pas gelanceerde communicatiesatelliet Telstar. Vanaf 2023 is 711 naamgever van het stadion aan de Minister van Houtenlaan. Hierin is plaats voor 4.223 toeschouwers. Telstar komt uit in de Keuken Kampioen Divisie, het op één na hoogste niveau in Nederland.

Sportverenigingen

Velsen heeft een rijk verenigingsleven met onder meer acht voetbalclubs en vier tennisclubs. Wil je graag sporten in onze gemeente? Bekijk dan het overzicht met alle sportaanbieders en zoek jouw sport. Kom je er niet helemaal uit? Dan helpen we de medewerkers van Sportloket Velsen je graag. Zij bieden ook professionele ondersteuning bij het organiseren van sportieve evenementen, zoals toernooien voor scholieren.

Zwembad De Heerenduinen

Zwembad De Heerenduinen beschikt over verschillende faciliteiten. Diverse binnen- en buitenbaden, een vernieuwde interactieve waterglijbaan, een gastvrije horeca en entree. Het zwembad is toegankelijk voor mindervaliden en gehandicapten, voor ouders met kleine kinderen zijn er diverse voorzieningen om het verblijf zo prettig mogelijk te maken. Het zwembad is goed bereikbaar en heeft voldoende parkeerplaatsen.

Zwembad De Heerenduinen