Toeristische plattegrond

In één oogopslag zie je welke stranden we hebben. Welk museum je kunt bezoeken. Waar de bezienswaardigheden zijn. En hoe je het snelste bij jouw hotel of camping komt. Deze plattegrond toont alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan IJmuiden en Velsen. Veel plezier!

City guide Velsen

Brede stranden. Uitgestrekte duingebieden. Ruige havens. Bosrijke buitenplaatsen. Groene recreatiegebieden. Functionele winkelgebieden. Mooie woonkernen. Innovatieve maakindustrie.

De gemeente Velsen, met IJmuiden als kloppend hart, heeft veel meer te bieden dan je denkt. In deze city guide lees je wat je hier allemaal kunt beleven en ontdekken. Wij verklappen het alvast: dat is veel!

Ontdek de natuur van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Sla je vleugels uit in Spaarnwoude en neem een kijkje in Dorp Velsen. Bezoek de Ruïne van Brederode, de musea en de historische buitenplaatsen. Je zult versteld staan hoe groen Velsen eigenlijk is.

Hier worden de mouwen opgestroopt als de verse Noordzeevis aan land wordt gebracht. Investeert de maakindustrie volop in duurzaamheid en innovatie. Verrijzen nieuwe kades om de windmolenparken op zee te bouwen. En in IJmuiden vind je beroepsopleidingen die samen het mooiste technieklokaal van Nederland vormen!

City Guide IJmuiden Rauw aan Zee

QR-codes

Wij staan klaar om jou met open armen te ontvangen en te laten zien wat onze veelzijdige gemeente allemaal te bieden heeft. Ontdek Velsen en geniet!

In de city guide staan QR-codes. Scan ze met de QR-reader op je mobiel en lees gelijk alle informatie over het onderwerp op de website ijmuiden.nl. Super handig en snel!

Klik op de afbeelding voor de City Guide.