BaseCamp IJmuiden

BaseCamp IJmuiden heeft deze prachtige strandlocatie, naast Paviljoen Nova Zembla, getransformeerd in een duurzame overnachtingsplaats samen met experts van Tiny Houses. De overnachtingsplaats is officieel geopend in september. De overnachtingsplaats is gloednieuw en faciliteert ‘tiny houses’ met designinterieurs, op minder dan 300 meter van het strand!

De ‘tiny houses’ hebben de technologie en het comfort van vandaag en van de toekomst. Huisjes met een eigen karakter, gebaseerd op een modulair bouwsysteem met het gebruik van hout. De combinatie van zeer goed geïsoleerde, dampdichte panelen in combinatie met geavanceerde klimaatregeling zorgen voor een aangenaam klimaat met minimaal energieverbruik.

De overnachtingsplaats zelf is een experimentele speeltuin voor deze nieuwe woonaccommodaties. Duurzaamheid is het sleutelwoord voor alle experimenten die op deze unieke locatie plaatsvinden. EcoCabins, het bedrijf dat dit gebied exploiteert, onderzoekt verschillende off-grid businesscases om energie op te slaan. Eén experiment omvat energieopslag in groene waterstof. Dit is slechts één van de experimenten die de komende 5 jaar op de camping plaatsvinden.

Dit jaar worden er 20 verschillende soorten ‘kleine huisjes’ op Camping BaseCamp geplaatst. Elk met een ander duurzaam verhaal. De leveranciers van de huisjes zijn EcoCabins, Millhomes, 24tiny en Marcontainer.

Wil je een overnachting boeken?

Dat kan via de website van basecamp-ijmuiden.nl.

Contactgegevens

BaseCamp IJmuiden
Kennemermeer 27
1976 GK Ijmuiden

Tel. +31 (0)20 244 2324
info@basecamp-ijmuiden.nl

Website:
basecamp-ijmuiden.nl