Museumhuis Beeckestijn

Beeckestijn is een 18e-eeuwse buitenplaats van grote allure, een prachtig voorbeeld van de cultuur van de Hollandse buitenplaats. Het is één van de weinige in zijn geheel bewaard gebleven grote buitens die aan de duinrand in Kennemerland werden gesticht als zomerverblijven van Amsterdamse regenten. Kom langs en geniet van de bijzondere stijlkamers, maar geniet ook van de tuinen.

Prachtig wandelen

In de tuinen van Buitenplaats Beeckestijn kun je heerlijk wandelen. De gratis te bezoeken tuinen van de 18e eeuwse buitenplaats in Velsen-Zuid zijn uniek voor Nederland.Bij Buitenplaats Beeckestijn kunnen twee historisch belangrijke stijlvormen naast elkaar gezien worden; een strak geometrisch opgezet deel volgens de Franse barok en aansluitend een speels meer natuurlijk Engels landschapspark.

De tuinen zijn altijd open en gratis toegankelijk voor publiek. Het hoofdgebouw is zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur te bezoeken.

Het is ook mogelijk om Buitenplaats Beeckestijn met een groep – vanaf 6 personen – te bezoeken. Dit kan op dinsdag t/m zondag op aanvraag. Informeer naar de mogelijkheden via t.renirie@hendrickdekeyser.nl