Forteiland IJmuiden

Forteiland IJmuiden: een locatie met historie, cultuur en avontuur.

Onderdeel van De Stelling van Amsterdam en UNESCO Werelderfgoed. De stelling is rond 1889 aangelegd om Amsterdam te verdedigen. Tegenwoordig vinden er andere evenementen plaats: publieksdagen, teambuildings, bedrijfsuitjes, festivals, trainingsdagen en programma’s op maat, waarbij je zelf geschiedenis kunt schrijven. Kom langs en laat je betoveren door deze unieke plek.

Stap aan boord! Het Avontuur kan beginnen.

Vaar mee met de boot en maak de oversteek naar een onbekend stukje Nederland: het Forteiland in IJmuiden.

Lekker uitwaaien in de wind, zout water in je gezicht. Als je van avontuur houdt, zit je nu goed. Op het Forteiland valt genoeg te ontdekken. Met de kaart in de hand kan je alle uithoeken van het 4 hectare grote eiland onderzoeken. Volbreng de speurtocht of laat je behendigheid zien op de evenwichtsbalk. Durf je een vrije val aan, ga dan naar de Power fan. Bij het boogschieten kun je zelf ervaren hoe de soldaten het eiland vroeger verdedigden. Kortom een geweldige dag voor het hele gezin.

Vertrektijden

Elke eerste zondag van de maand tussen maart en november is het eiland geopend voor publiek. Op afspraak vinden er ook groepsrondleidingen plaats.

Op de zondagen vertrekt de ‘Koningin Emma’ vanaf de Kop van de Haven in IJmuiden om 10.45, 12.45 en 15.10 uur. Retour vanaf het eiland naar keuze om 13.00, 15.15 of 17.15 uur.

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website.