NK Mountainbike dit jaar in Spaarnwoude

NK Mountainbike dit jaar in Spaarnwoude

Op 23 en 24 juli zal dit jaar het NK Mountainbike in Spaarnwoude gereden worden. Het MTB event van het jaar waarin zowel de top van de top zal aantreden, maar het ook de mogelijkheid voor nieuwelingen en junioren is om zich op dit pittige parcours van Spaarnwoude te bewijzen.
‘Een visserman heb je niet aan een lijntje’

Een visserman heb je niet aan een lijntje

De haven van IJmuiden, waar elke dag weer kilo’s en kilo’s verse vis aan land wordt gebracht om vervolgens op de visafslag te worden verhandeld. Van oudsher een wereld van stoere mannen die op onmogelijke tijden en in ruige omstandigheden werken.
De IJmuider Kotterbal

De IJmuider Kotterbal

Inmiddels is de Kotterbal zelfs op Texel verkrijgbaar. Maar uiteraard ook gewoon in onze eigen gemeente’, eindigt Tim. Frank vraag tenslotte: ‘Heb jij hem al geproefd?’
Santpoort Food Fest

6e editie Santpoort Food Fest

Noteert u de volgende data maar snel in de agenda, vrijdag 10 en zaterdag 11 juni aanstaande. Op deze 2 dagen zal het Santpoort Food Fest terugkeren!
Zee- en Havenmuseum voor een leuke familiemiddag met Pinksteren

Zee- en Havenmuseum voor een leuke middag met Pinksteren

Het Zee- en Havenmuseum is het komende pinksterweekend geopend op zaterdag 4 juni en extra geopend op maandag 6 juni (2e pinksterdag).
Bouw en aannemersbedrijf Menger Bouw

Bouw en aannemersbedrijf Menger Bouw

Het kan dus echt, ergens als leerling binnenstappen en uiteindelijk doorgroeien tot eigenaar. Dat bewijzen de gebroeders Jeroen en Bas Tromp.
Beleef 't in Velsen

Beleef ‘t in Velsen

Voor het eerst sinds lange tijd presenteert Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen op donderdag 26 mei op stadsschouwburgvelsen.nl weer een uitgebreid seizoen met voorstellingen en film voor iedereen.
De Laserspecialist Santpoort

De Laserspecialist Santpoort

Ongewenste haargroei laten verwijderen? Of net even dat vetrandje weg laten halen? Dan ga je natuurlijk naar iemand toe die een passie voor gezondheids- en schoonheidszorg heeft.
Visdag voor mensen met een beperking

Visdag voor mensen met een beperking

Visdag voor mensen met een beperking. Op 4 juni gaan sportvissers met een beperking genieten van een visdag langs het Noordzeekanaal.
MyTec Wind Challenge

MyTec Wind Challenge

Ruim 200 leerlingen van het Kennemer College, Technisch College Velsen, Spaarne College en Haarlem College doen op woensdag 25 mei en 8 juni 2022 mee aan de Wind Challenge, georganiseerd door de MyTec-opleiding van het Nova College.
Kaasmarkt Captein

Kaasmarkt Captein

De kaasmarkt op de Kennemerlaan is nog steeds op de oude vertrouwde plek te vinden. De eigenaar is echter wel veranderd.
Recordopbrengst Vissenloop

Recordopbrengst Vissenloop

€ 100.000,-. Dat is de opbrengst van de zesde editie van de Vissenloop. Een recordopbrengst.
Santpoorts Bier

Santpoorts Bier

Twee bierliefhebbers brouwen in hun eigen brouwerij in Velserbroek. Santpoorts Bier blijft daarmee een echt lokaal product.
Hoogovensmuseum neemt Modelspoorbaan in bedrijf

Hoogovensmuseum neemt Modelspoorbaan in bedrijf

Het Hoogovensmuseum heeft haar nieuwste aanwinst, een modelspoorbaan, in gebruik genomen.
Zeehavendagen

Amsterdam krijgt Zeehavendagen

Amsterdam krijgt zijn eigen Zeehavendagen! Het nieuwe evenement in de vierde haven van Europa biedt iedereen van Amsterdam tot en met IJmuiden een kijkje achter de schermen bij het havenbedrijfsleven.
Microtechniek

Microtechniek opent het grootste CO2 neutrale bedrijfspand van Velsen

Machinefabriek en serviceorganisatie Microtechniek heeft op vrijdag 20 mei het grootste CO2 neutrale bedrijfspand van Velsen geopend.
Beleef IJmuiden, ontdek Velsen

Beleef IJmuiden, ontdek Velsen: We doen het met elkaar!

Beleef IJmuiden, ontdek Velsen: We doen het met elkaar! Na 2,5 jaar was er eindelijk weer een fysiek citymarketingevenement.
Stranden IJmuiden aan Zee en Noordpier krijgen blauwe vlag

Stranden IJmuiden aan Zee en Noordpier krijgen blauwe vlag

Dit jaar mag sinds 2016 de Blauwe Vlag weer wapperen op de stranden IJmuiden aan Zee en Noordpier in gemeente Velsen. Voor toeristen en recreanten is de Blauwe Vlag het internationale herkennings- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit.