Telstar en Filmtheater Velsen presenteren documentaire Louis, over voetbaltrainer en voormalig profvoetballer Louis van Gaal

Op zaterdag 14 mei 20.00 draait door een samenwerking tussen Telstar en Filmtheater Velsen de documentaire Louis over het bewogen leven van het voetbalicoon in Filmtheater Velsen.

Op 6 mei speelt de Velsense voetbalclub Telstar haar laatste wedstrijd van het seizoen. Fans die het voetbalseizoen nog niet willen afsluiten kunnen bij deze speciale vertoning van documentaire Louis terecht, waarin de totale mens achter een ongekend voetbalfenomeen onder de loep wordt genomen. Louis van Gaal heeft een speciale band met Telstar. Vroeger speelde de voetballer bij Telstar op het veld. In september 2021 zat hij eenmalig weer op de bank bij de club, deze keer als trainer. Dit deed de bondscoach voor een goed doel: van het duel tegen Jong AZ ging een gedeelte van de opbrengst naar de stichting Spieren voor Spieren, in totaal een recordbedrag van € 55.000,-.

Deze speciale vertoning van Louis zal ingeleid worden met een tweegesprek tussen Louis-regisseur Geertjan Lassche en sportjournalist, auteur en filmontwikkelaar Arthur van den Boogaard (tevens redacteur van de documentaire Tussen Vis en Staal).

Deel dit bericht via:

Louis

Over de film Louis.

In Louis schetst filmmaker Geertjan Lassche een uniek portret van Louis van Gaal: één van de beste voetbaltrainers die ons land ooit gekend heeft én de man over wie iedereen een mening heeft. In de film blikt hij terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn kleurrijke leven; niet alleen zijn carrière, maar ook zijn achtergrond en gezinsleven. Maar liefst drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd tijdens werk- en privé momenten. In de gesprekken die hij had samen met nationale- en internationale voetbalsterren, maar ook met zijn vrouw en dochters ontstaat een compleet beeld van de ontwikkeling van het fenomeen Van Gaal, zijn ongekende loopbaan en de bijzondere man achter het veelbesproken imago.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Stadsschouwburg Velsen.