Magazine Ontdek Velsen komt er weer aan

De zomer staat voor de deur. En wat voor één! We kunnen weer en dat is te merken ook. De UITagenda op ijmuiden.nl staat eindelijk weer vol activiteiten. Na drie jaar kan er weer worden gedanst. Kunnen we weer zonder beperkingen uit eten, winkelen, sporten en naar het theater. We staan te popelen erop uit te gaan, zeker nu de dagen weer langer worden en de temperatuur oploopt.

In het nieuwe Ontdek Velsen-magazine lees je wat IJmuiden en de gemeente Velsen allemaal te bieden hebben. De 80 pagina’s tellende zomereditie biedt volop inspiratie en laat cultuurmakers aan het woord over hun evenementen en verenigingen. Zoals Maarten Redeker en Marcel Woning: ‘Kunst en cultuur zijn een uitlaatklep die we niet kunnen missen.’ En: ‘Velsenaren zijn in al hun rauwheid veel cultureler dan ze zelf beseffen.’

Uiteraard is er in het magazine ook volop aandacht voor de opening van Zeesluis IJmuiden, beroepsonderwijs en lokaal ondernemerschap. Zo vertellen Stijn Datema en Myron van Kampen over hun technische opleiding en valt er te lezen dat Velsen een fysieke plek krijgt voor de Nederlandse maakindustrie om te innoveren met het Techport Innovation Centre. Frank Van Es vertelt wat de Kotterbal zo bijzonder maakt en Menno Seegers en Koos Ramakers zijn vol lof over hun eigen streekproduct Santpoorts Bier.

In Spaarnwoude is in de afgelopen decennia een mountainbikepark door vrijwilligers ontworpen die avontuurlijke fietsers van heinde en verre naar het recreatiegebied trekt. Daarnaast is het strand van IJmuiden altijd magisch. Voor wie liever het groen opzoekt zijn er de schatten van Santpoort en de routes langs het Oer-IJ.

Er is ook uitgebreid aandacht voor de parels van Velsen, zoals Saffier Yachts. De zeiljachten van de familie Hennevanger gaan de hele wereld over. Het zijn schepen van wereldklasse en worden gewoon in onze haven ontworpen en vervaardigd. Net als het duurzame papier van Crown Van Gelder. Ook dat komt uit Velsen en gaat de hele wereld over.

Magazine Ontdek Velsen komt er weer aan

De Groene Leeuwen vertellen wat zij rond en in het BUKO Stadion van Telstar voor duurzame activiteiten ontwikkelen. En Barbara van der Meij de Bie vertelt over buurtgezinnen: ‘Je bent juist sterk als je hulp vraagt.’

Ontdek Velsen is een uitgave van Citymarketing Velsen. De bezorging wordt verzorgd door vrijwilligers van KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen. Zij verdienen daarmee een donatie voor het goede doel. Het magazine valt vanaf donderdag bij iedereen zonder nee/nee-sticker in de bus.

Wie het magazine niet heeft ontvangen kan een exemplaar ophalen bij de bibliotheek en bij de lokale horeca. De digitale versie kan worden gedownload via www.ijmuiden.nl/magazine.

Deel dit bericht via: