Geen NK, wel Nederlands Kampioenen Mountainbike op Spaarnwoude in actie

Op Spaarnwoude worden op 12 en 13 september mountainbikewedstrijden verreden voor de internationale XLC 3 Nations Cup. Oorspronkelijk zou het NK mountainbike op Spaarnwoude verreden worden. Covid-19 gooide echter ook hier de planning door elkaar. Het NK Mountainbike 2020 ging uiteindelijk naar Sittard.

Evenals in 2019 zal er dan nu op Spaarnwoude een XLC 3 Nationscup plaatsvinden. En, hoewel geen NK, staan toch Nederlands Kampioen Milan Vader en Nederlands Kampioene Anne Tauber aan de start. Daarnaast heeft ook de Belgisch Kampioene Githa Michiels ingeschreven en staat world cup prof Sam Gaze uit Nieuw Zeeland, teamgenoot van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Fenix, aan de start. Ook bij de jeugdcategorieën staan de beste rijders uit voornamelijk Nederland, België en Duitsland aan de start. Men heeft lang getraind, er zijn veel wedstrijden geannuleerd, dus men is gretig zich te laten zien. Daarnaast komt het NK eraan op 26 en 27 september, en daarna staan nog enige World Cups op de agenda. Men wil zich in vorm rijden na een lange tijd alleen trainen wedstrijdritme opdoen en op Spaarnwoude zijn als eerste wedstrijd in Nederland UCI punten te verdienen dit jaar.

Door Covid-19 preventie protocollen is het evenement helaas niet toegankelijk voor publiek dit jaar. Slechts deelnemers en hun begeleiding kunnen het terrein op. Alex Schuttert van organisator Exventure daarover: ’ Toen bleek dat het NK dit jaar planningstechnisch niet mogelijk bleek wilden wij, MTB-Spaarnwoude en Exventure, toch voor de sport en sporters een evenement realiseren.

Mountainbiken Spaarnwoude

Immers, veel sportevenementen zijn dit jaar geannuleerd. Sporters die hard trainen verdienen dan dat partijen zich hard maken voor nieuwe evenementen. Daarnaast is een mountainbike event van niveau, zoals de XLC 3 Nations Cup is, goed voor de sport en inspireert het jeugd. Het is niet eenvoudig geweest met alle geldende regelgeving, maar wij zijn blij dit te hebben kunnen realiseren. Spaarnwoude is een mooie locatie, met veel hoogtemeters en een rijke mountainbike historie Daarmee houden we continuïteit en gaan er voor in 2022 het NK Mountainbike alsnog naar Spaarnwoude te halen.’

Deel dit bericht via: