Kinderboekenweek 2020 – En toen?

Dit jaar staat de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) in het teken van verhalen van vroeger en het thema is ‘en toen?’ We gaan op tijdreizen met verhalen.

En toen?

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Speurtocht: Hadden de Grieken al raketten?

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Ga in de Kinderboekenweek mee terug in de tijd met de allerleukste kinderboeken. In de Bibliotheek kun je op stickerspeurtocht door de tijd. Of doe de opdrachten, puzzels en spelletjes uit ons doe-boekje ‘Tijdreizen’ en ontdek welke tijd het best bij jou past! Van woensdag 30 september t/m zondag 11 oktober, tijdens openingstijden.

Voorlezen in de Bieb.

De Kinderboekenweek is het startsein om weer voor te lezen in de Bibliotheek voor alle leeftijden. Op woensdagmiddag 30 september trappen de wethouders af met voorlezen in de Bibliotheek tijdens het voorleesfeest. Op maandag is er weer om de drie weken verhaalkabaal voor 7-12 jaar en op vrijdagochtend 2x per maand Boekstartpret voor de kleinsten van 0-3. Kijk op www.bibliotheekvelsen.nl voor aanvangstijden en locatie. En schrijf je snel in want er is maar beperkt plaats!

Leesplezier.

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met taal en lezen in aanraking komen. Niet alleen krijgt je kind hierdoor een uitgebreidere woordenschat, ook is het goed voor de algehele taalontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat met vijftien minuten (voor)lezen per dag, een kind circa 1.000 nieuwe woorden per jaar leert. De Kinderboekenweek is dan ook een prachtig moment om dit in praktijk te brengen. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de Bibliotheek. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.

kinderboekenweek 2020

Meer in de Bibliotheek.

De Bibliotheek Velsen biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Ook niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

Deel dit bericht via: