Koop lokaal voor de feestdagen

Koop lokaal voor de feestdagen

2020 gaat de boeken in als het jaar van de coronacrisis. De economie is hard geraakt en dat merken ook de winkels, restaurants en culturele instellingen in Velsen.
Oudejaarsconference van Velsen

Oudejaarsconference van Velsen

‘De Grote Kerstshow is inmiddels zo’n traditie dat ie gewoon door móest gaan dit jaar. We zijn heel blij dat we ook de zesde editie uit kunnen voeren op het podium van Stadsschouwburg Velsen.’
NP Zuid Kennemerland

25 jaar Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Ingebed tussen IJmuiden en Zandvoort ligt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, misschien wel één van de meest diverse natuurgebieden van Nederland.
Techport Fieldlab

Techport Fieldlab Test Marine

Koninklijke Marine doet testen voor de bouw van hypermoderne schepen bij proeffabriek Techport
Duurzaam Velsen

Webinar: Aan de slag met CO2-reductie!

Ben jij bij het webinar van de gemeente Velsen ‘Aan de slag met CO2-reductie’ op maandag 23 november van 19.30 tot 21.00 uur.
Samenwerken aan een duurzame IJmond

Samenwerken aan een duurzame IJmond

Door haar ligging is IJmuiden een plaats met veel bedrijvigheid vanuit de maak- en onderhoudsindustrie. Ruim een derde van de inwoners is werkzaam in deze sector.
Pionieren in IJmuiden

Pionieren in IJmuiden

Droom je ervan om je eigen droomhuis te ontwerpen en te bouwen? Zelf je handen uit de mouwen te steken en de uitdaging aan te gaan? Dan is er goed nieuws!

Kalender als ode aan ondernemers in coronatijd

Kalender als ode aan ondernemers in coronatijd. De opbrengst van de Van Rixel kalender 2021 gaat grotendeels naar Voedselbank Velsen.

Sint Maarten in Velsen

11 november komt eraan! Zoals het er nu naar uit ziet kan het Sint-Maartenfeest gewoon doorgaan. Ondanks corona. Hoe? Dat lees je hier.
Street art Kantje pikken

Street art project ‘Kantje Pikken’

De muren van Wageningen Marine Research aan de Dokweg en van Stolk Bouwmaatschappij aan de Kromhoutstraat zijn voorzien van street art door middel van zwart witte muurschilderingen.
Toeristische informatiepunten

Toeristische informatiepunten geopend

In plaats van één VVV-agentschap heeft de gemeente Velsen nu meerdere toeristische informatiepunten. Het eerste ‘rauwe’ folderrek werd deze zomer onthuld op het Pontplein in Velsen-Zuid.
Windhoofdstad van Nederland

Windhoofdstad van Nederland

Amsterdam IJmuiden Offshore Ports heeft met Vattenfall en Eneco twee belangrijke spelers binnengehaald als lid. De energiebedrijven breiden hun activiteiten in IJmuiden verder uit vanwege de aanleg van de nieuwe offshore windpark Hollandse Kust Zuid en Hollandse Kust Noord.
IJmuiden magazine

Veelzijdig .IJmuiden magazine deze week in de bus

Met het kleurrijke blad laat Citymarketing Velsen zien wat onze gemeente allemaal te bieden heeft voor bewoners, bedrijven en bezoekers.
Smart Maintenance

Uniek in Nederland: opleiding voor digitale experts in de maak- en onderhoudsindustrie

De digitalisering in de maak- en onderhoudsindustrie, maar ook in de (off)shore wind, is in volle gang.

BIZ Kennemerlaan

Ondertekening Uitvoeringsovereenkomst BIZ Kennemerlaan

De gedeeltelijke lockdown als gevolg van de sterk gestegen coronabesmettingen zorgt ervoor dat de horeca ten minste vier weken dicht moet. Een klap die net als in het voorjaar keihard aankomt.
Ik eet lokaal

Bezorgeninvelsen.nl nieuw leven ingeblazen

De gedeeltelijke lockdown als gevolg van de sterk gestegen coronabesmettingen zorgt ervoor dat de horeca ten minste vier weken dicht moet. Een klap die net als in het voorjaar keihard aankomt.
VoorleesExpress

Bibliotheek Velsen is trots op de VoorleesExpress

Het is een jaar geleden dat ze van start gingen met VoorleesExpress Velsen. Een landelijk programma, dat zeer succesvol is in het verbeteren van taalvaardigheid van kinderen.
Techport Technologieweek

Online Techport Technologieweek van start

De Techport Technologieweek is maandagochtend van start gegaan met de Tech Your Talent-quiz voor leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs.