Street art in havengebied krijgt vorm

Kunstenaars duo Jelmer en Koen van Bier en Brood hebben in augustus een spraakmakende ‘mural’ aangebracht in het havengebied van IJmuiden. De muurschildering komt op twee muren, van Wageningen Marine Research en aannemersbedrijf de Branding.

Wethouder Jeroen Verwoort maakte op 26 augustus kennis met de kunstenaars op locatie en bekeek het afgeronde kunstwerk op de muur van de Branding en het kunstwerk in wording bij Wageningen Marine Research. Het moment was met de harde wind wel goed erg passend bij het IJmuiden Rauw aan Zee motto ‘Slecht weer bestaat niet alleen slechte kleding’.

In het havengebied van IJmuiden realiseren we deze zomer op verschillende locaties langs de route naar IJmuiden aan Zee street art. De gemeente zocht hierin de samenwerking met Amsterdam Street Art (ASA) en maakte gebruik van de expertise van de Velsense kunstcommissie. Het project heet Kantje Pikken met een knipoog en verwijzing naar de IJmuidense betekenis om heerlijke verse vis in de haven te eten en ondertussen (al dan niet wandelend) naar de verschillende schepen te kijken.

Op bijgaande foto is te zien hoe wethouder Jeroen Verwoort, samen met de eigenaren van de ter beschikking gestelde muren, Tammo Bult van Wageningen Marine Research en Jan Stolk van Aannemingsbedrijf de Branding, het afgeronde kunstwerk op de muur van de Branding bekijkt. Sige Bart, raadslid van LGV, was ook aanwezig omdat street art op zijn verzoek in een aangenomen motie in de gemeenteraad is toegevoegd aan het masterplan de Rauwe Loper.

Het realiseren van street art is een onderdeel van het project de Rauwe Loper van de gemeente Velsen. Hiermee laten we de bezoekers en inwoners het rauwe karakter van IJmuiden ervaren.

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina ASA of IJmuiden Rauw aan Zee #kantjepikken.