Stoere vrouwen

Alle ingrediënten voor de titel stoere vrouw zijn aanwezig. Diane Schoorl (38) is algemeen directeur van Haprotech, een technisch uitzendbureau en opleidingsinstituut in lastechnieken dat zij samen met commercieel directeur Raymond Brand leidt. Het opvolgen van vader Andre was niet vanzelfsprekend. ‘Ik ga écht de zaak niet overnemen!’, zei ze acht jaar geleden.

Haar ouders begonnen ruim dertig jaar geleden het bedrijf. Eerst een groothandel en sinds 25 jaar worden er binnen Haprotech lassers opgeleid. Het uitzendbureau bestaat vijf jaar, de groothandel is verkocht. ‘Opleiden en uitzenden versterken elkaar’, vindt de in een kek jasje gestoken Diane. Ze is zakelijk in de goede zin van het woord. Slim en sociaal ook, een sympathieke combinatie.

‘Misschien is het wel te veel in hokjes denken om een vrouw met de dagelijkse leiding van een technisch bedrijf stoer te noemen. Ik werk graag samen met mannen, dan weet je waar je aan toe bent. Ik vind mijn gezin wél stoer. Doordat mijn man een stapje terug deed, hoef ik niet meer voortdurend in een spagaat te zitten. Ik ben stoer opgevoed en dat doe ik ook met mijn kinderen. Mijn zoon (11) helpt al mee in de vakanties en zonder gemiep anders komt er geen extraatje. We doen als bedrijf wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Echt stoer zou zijn als ik als de beste kon lassen. Maar je moet kijken naar wat je wel kunt.’

www.haprotech.nl

Deel dit bericht via:

Haprotech