Wethouder Jeroen Verwoort

Wethouder Jeroen Verwoort in gesprek met winkeliers

Wethouder Jeroen Verwoort ging gisteren in gesprek met winkeliers over ondernemen in coronatijd. Hij vroeg ze hoe het gaat in hun winkels en of ze ergens hulp bij nodig hebben.
Markten in Velsen

Markten in Velsen

Vroeger werd er vaak gezegd dat op de markt een gulden een daalder waard was. Ondanks dat we sinds 2002 met euro’s betalen, geldt dat eigenlijk nog steeds. Gelukkig beschikken we ook in de gemeente Velsen over weekmarkten. Maar liefst drie hele leuke en gezellige.
Volgels van de pier

Nieuw boek met vogels van de pier

Op de pieren bij IJmuiden valt altijd wat te zien. Vooral voor vogelaars en vogelliefhebbers. Daarover is nu een uniek boek verschenen: Vogels van de Pier.
Ondernemend3huis

Ondernemend3huis

Ondernemend3huis heeft veel actieve leden. Voornamelijk kleine bedrijven en ZZP-ers die binnen de ondernemersvereniging een platform krijgen. Het voorzitterschap wordt gedeeld door Jan Spigt en Eric Ros.
Ondernemersvereniging Velsen Noord

Ondernemersvereniging Velsen Noord

Voorzitter van de Ondernemersvereniging Velsen-Noord Frank Dubelaar, penningmeester Harry Stam en secretaris Leo Aardenburg zijn een goed team. OVVN, opgericht in 2004, is een sterke vereniging in een prima ondernemersklimaat.
Sail in NOS IJmuiden

NOS maakt virtuele editie van SAIL-IN

Geen tallships in de havens dit jaar: PreSail IJmond en SAIL Amsterdam gaan vanwege de coronacrisis niet door. Ter compensatie maakt de NOS SAIL Away, waarin de hoogtepunten uit de laatste edities nog eens voorbijkomen.
Velsen Virtueel Festival

Velsen Virtueel Festival: uniek en hopelijk eenmalig

Met een spetterend optreden van Latin Village-oprichter D-Rashid op het helikopterdeck van Forteiland IJmuiden kwam zondagavond om tien uur een einde aan het allereerste Velsen Virtueel Festival.
Energiek Velsen

Samen naar een duurzame gemeente

Energie gemaakt van fossiele brandstoffen wordt steeds schaarser en duurder. Bovendien is gebruik van deze energie slecht voor het klimaat en wordt het zelf opwekken van eigen energie steeds goedkoper.
Siem Uijtendaal

Dromen van de NBA

De Velsense Sportman van het jaar is doorgaans een gespierde topsporter die zijn tegenstanders van de baan fietst of van de mat veegt. Na de vechtsporters, wielrenners en zwemmers kende het Sportgala Velsen dit jaar een primeur, want er stond voor het eerst een basketballer op het podium.
Blekersduin wonen in Velsen

Blekersduin

In Santpoort-Zuid krijgt nieuwbouwproject Blekersduin steeds meer gestalte. Aan de Albert Glasstraat en Pieter Weijstraat worden veertien koopwoningen gebouwd. Het gaat om vrijstaande en twee-onder-een-kapvilla’s.
Film Stadsschouwburg Velsen

Film in Stadsschouwburg Velsen start dit weekend

Met de crowdfunding-campagne Velsen fietst naar de film, heeft de Stadsschouwburg via ruim 2.100 donaties bijna € 80.000,- binnengehaald. Daarmee heeft de Stadsschouwburg de juiste apparatuur kunnen aanschaffen.
Vattenfall AYOP IJmuiden

Vattenfall breidt uit in de regio en sluit zich aan bij AYOP

Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall, dat met Hollandse Kust Zuid het grootste windpark voor de Nederlandse kust ontwikkelt, sluit zich aan bij Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP).
Street art project Kantje Pikken

Street art project ‘Kantje Pikken’ van start

In het havengebied van IJmuiden realiseren we deze zomer op verschillende locaties langs de route naar IJmuiden aan Zee Street art. De gemeente zocht hierin de samenwerking met ASA...
Sylvia Boer

35 jaar AYOP

AYOP bestaat 35 jaar en telt momenteel ruim 80 leden. En de groei is er nog niet uit want het bruist langs het kanaal, merkt ook Sylvia tijdens haar kennismakingstour.
Off The Beaten Track

Nationaal Park opgenomen in reisboek

Eén van de twee reizende krachten achter het internationale reisplatform Wander-lust is onlangs in Santpoort-Noord komen wonen...
Morgenster

100 jaar Morgenster

De IJmuidenaren Harry en Marian Müter kochten in 1983 de Morgenster. Zij waren al eigenaar van zeilschip De Jantje waarmee ze veel tochten met passagiers maakten.
Zeesluis IJmuiden

Bedenk een naam voor de nieuwe zeesluis IJmuiden!

De grootste zeesluis ter wereld in IJmuiden heeft nog geen naam. Gemeente Velsen en Rijkwaterstaat roepen iedereen op een naam te bedenken voor dit imposante bouwwerk.
IJmuiden moet je zien

TV-programma over natuur en recreatie in Velsen

Citymarketing Velsen en RTV Seaport maken deze zomer vier televisieprogramma's waarin de parels van Velsen centraal staan.