Blekersduin

In Santpoort-Zuid krijgt nieuwbouwproject Blekersduin steeds meer gestalte. Afgelopen september opende de gloednieuwe Dekamarkt haar deuren en werden ook de bovenliggende huurappartementen betrokken. Tot maandag 8 juni kunnen geïnteresseerden zich in-schrijven voor de woningen uit de tweede bouwfase. Vanaf 9 juni worden de inschrijvingen gecontroleerd en de appartementen toegewezen aan de huurders.

Aan de Albert Glasstraat en Pieter Weijstraat worden veertien koopwoningen gebouwd. Het gaat om vrijstaande en twee-onder-een-kapvilla’s. Deze panden zijn ontworpen met de herenhuizen van weleer in het achterhoofd. Ze worden voorzien van fraaie metselpatronen, grote houten raampartijen en leien daken. Het gehele nieuwbouw-project is naar verwachting aan het eind van het jaar klaar.

Meer informatie?
hurenopblekersduin.nl
blekersduin.nl

De Hofgeest.

In de jaren ‘80 kwamen de eerste mensen wonen in de gloednieuwe woonwijk Velserbroek. Sindsdien is het uitgegroeid tot een levendig dorp met duizenden inwoners. De komende jaren verrijst aan de noordwest-kant het nieuwbouwproject De Hofgeest.

De 380 woningen vormen het slotstuk van Velserbroek. De wijk krijgt een landelijke uitstraling met veel groen. Ook wordt het de eerste aardgasvrije wijk van Velsen. Het plan bestaat uit twee delen aan beide zijden van de Broekeroog; BPD Ontwikkeling realiseert de woningen in Hofgeest-Oost, HBB Groep en Holleman Santpoort ontwikkelen Hofgeest-West. De eerste woningen komen eind 2020 in de verkoop.

Meer informatie
www.hofgeestwest.nl (west)
www.nieuwbouw-hofgeest.nl (oost)