Nationaal Park opgenomen in reisboek

Eén van de twee reizende krachten achter het internationale reisplatform Wander-lust, Elke Salverda, is onlangs in Santpoort-Noord komen wonen. Dat heeft er toe geleid dat Nationaal Park Zuid-Kennemerland is opgenomen in het reisboek Off The Beaten Track. Onder het mom #dreamnowtravellater tippen zij bijzondere plekken op de wereld die je wellicht nog niet kent. Met foto’s en tips van verschillende nationale en internationale fotografen, reisjournalisten én bekende Nederlanders.

Is het delen van deze minder bekende plekjes wel verstandig? Moeten wij het niet liever laten zoals het is? Het prijsgeven van deze verborgen pareltjes zou zonde zijn en dat is best een goed punt. Maar door op zoek te gaan naar minder bekende plekken, steun je vaak de lokale bevolking, ontwijk je het massatoerisme en ben je een unieke reiservaring rijker. Plekken als Venetië, Barcelona, Rome en Amsterdam hebben allemaal te kampen met massatoerisme en dat geldt ook voor veel plekken buiten Europa.

Plekken worden onafgebroken overspoeld door grote stromen toeristen en dit heeft serieuze gevolgen. Het kan anders. Je leest in Off the Beaten Track onder andere hoe je zelf op zoek kunt gaan naar alternatieven. Ontdek prachtige natuur, onbekende eilanden, bijzondere slaapplekken en lokale restaurantjes én tips om je ecologische voetdruk te minimaliseren. ‘Je kunt dit boek zien als die avontuurlijke vriend die jou stiekem influistert waar je die ene bijzondere plek kunt vinden’.

Elke Salverda en Sarah Reinhoudt zijn de oprichters van het internationale reisplatform Wander-Lust.nl. Bekend door het delen van (unieke) bestemmingen, reistips en de Amsterdam Guide. Meerdere keren uitgeroepen tot een van de leukste reiswebsites en Instagramaccounts van Europa.

Woon je in de gemeente Velsen? Dan kun je een exemplaar van het boek bestellen via info@wander-lust.nl. Elke schrijft er graag iets bijzonders voor je in!