Motorendraaimiddag in IJmuider Zee- en Havenmuseum

Motorendraaimiddag in IJmuider Zee- en Havenmuseum

Motorendraaimiddag in IJmuider Zee- en Havenmuseum. Op zaterdag 26 juni van 13.00 tot 17.00 uur draaien de motoren in de motorenhal weer voor publiek.
Klaar voor Summer of Love!

Klaar voor Summer of Love

Ben jij klaar voor de Summer of Love? Wij wel met festivals als Dance Valley, Dutch Valley en LatinVillage. Kom naar Spaarnwoude!
Zeilen, een mooie manier om te genieten van het buitenleven

Zeilen, een mooie manier om te genieten van het buitenleven

Niks mooiers dan je passie voor wind en water te delen met anderen; dat weten de leden van de YSY (Yachtclub Seaport Ymuiden) als geen ander.
Sportvissers gaan vuil opruimen op de Zuidpier

Sportvissers gaan vuil opruimen op de Zuidpier

Sportvissers gaan onder het motto Vang 5 vrijwillig zwerfvuil op de Zuidpier in IJmuiden opruimen op vrijdag 25 juni vanaf 19.00 uur.
Romeinenspeurtocht

Romeinenspeurtocht in Velsen

In Velsen is er voor basisschoolleerlingen vanaf dit weekend een Romeinenspeurtocht uitgezet rondom de modelbootvijver in Spaarnwoude, Velsen-Zuid.
Louis van Gaal keert terug op Sportpark Schoonenberg!

Louis van Gaal keert terug op Sportpark Schoonenberg

Het gaat gebeuren. Niemand minder dan Louis van Gaal zal komend seizoen als trainer terugkeren op de Nederlandse velden.
Hulp van vissers met Fishing for Litter project

Hulp van vissers

Hulp van vissers. Bodem- en garnalenvissers worden door KIMO Nederland en België ondersteund om opgevist afval mee te nemen naar land.
Streekproduct uit de Noordzee

Streekproduct uit de Noordzee

Streekproduct uit de Noordzee. De IJmuidense visafslag is de op één na grootste afslag van Nederland. Noordzeevis uit IJmuiden.
Hans Klok in Stadsschouwburg Velsen. Veilig, sfeervol en comfortabel.

Veilig, sfeervol en comfortabel

Maandenlang moest de Stadsschouwburg Velsen haar theaterdeuren dicht houden. Het theater gebruikte die tijd voor een kleine facelift van haar theaterzaal, die sinds vorige zomer ook als een succesvolle filmzaal fungeert.
Zeeduivelmedaillons met korianderpesto

Zeeduivelmedaillons met korianderpesto

Zeeduivelmedaillons met korianderpesto. Hier op de website van .IJmuiden lees je hoe je dit heerlijke visrecept eenvoudig klaarmaakt.
Fotowedstrijd Beleefweek NP Zuid-Kennemerland

Fotowedstrijd Beleefweek NP Zuid-Kennemerland

Fotowedstrijd Beleefweek NP Zuid-Kennemerland. Heb jij de mooiste herfstfoto van het Nationaal Park? Stuur hem dan in.

Instagrammers op e-bike langs parels van Velsen

Instagrammers op e-bike langs parels van Velsen. Afgelopen zaterdag hebben we Instagrammers laten beleven hoe mooi Velsen is.
Volop ideeën voor Ontdek Velsen

Volop ideeën voor Ontdek Velsen

Eind mei organiseerde Citymarketing Velsen | .IJmuiden een citymarketingcafé over Ontdek Velsen, een nieuw en verbindend evenement dat de parels van Velsen op zondag 12 september aan elkaar rijgt.
Playmobiltentoonstelling Strijd om Holland op Brederode geopend

Playmobiltentoonstelling Strijd om Holland op Brederode geopend

Playmobiltentoonstelling Strijd om Holland op Brederode geopend. De opening werd gedaan door wethouder Jeroen Verwoort.

IJmuider Zee- en Havenmuseum zaterdag 5 juni weer open

Met ingang van zaterdag 5 juni is het museum weer geopend op de zaterdag-, zondag- en woensdagmiddagen van 13:00 tot 17:00 uur.
Ontdek Velsen magazine

Magazine Ontdek Velsen valt deze week in de bus

Brede stranden. Uitgestrekte duingebieden. Ruige havens. Bosrijke buitenplaatsen. Groene recreatiegebieden. De gemeente Velsen, met IJmuiden als kloppend hart, heeft veel meer te bieden dan je denkt. In het nieuwe magazine Ontdek Velsen lees je wat je hier allemaal kunt beleven en ontdekken.
Stadsschouwburg en filmtheater Velsen

Groen licht voor Stadsschouwburg en filmtheater Velsen

Eindelijk is het zover; groen licht voor Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen. Vanaf 5 juni a.s. mag het theater haar deuren weer openen. Met een breed en uitgebreid aanbod wordt de draad opgepakt om, ondanks de beperkte zaalcapaciteit, toch een groot publiek te bedienen.
Gratis energieadvies

Gratis energieadvies in de Energiebus van gemeente Velsen en Energiek Velsen

Wilt u ook aan de slag met het verlagen van uw energieverbruik? U krijgt nu gratis energieadvies op maat. De energiecoaches van Energiek Velsen staan voor u klaar in de Energiebus, op vrijdag 4 juni in Santpoort-Noord en op dinsdag 22 juni in Velserbroek. Zij helpen u graag op weg, want samen gaan we duurzamer wonen.