IJmuider Zee- en Havenmuseum zaterdag 5 juni weer open voor publiek

Met ingang van zaterdag 5 juni is het museum weer geopend op de zaterdag-, zondag- en woensdagmiddagen van 13:00 tot 17:00 uur.

Tentoonstellingen, motorendraaidag, speurtochten en escapespel.

Naast de vaste collectie zijn er drie tijdelijke tentoonstellingen te zien.
De (verkoop) tentoonstelling ‘Naar Zee’ met schilderijen van Fred Boom is verlengd tot half september. Fred Boom zal deze zomer regelmatig in het museum aanwezig zijn voor het signeren van zijn boeken. Op de website staan deze data vermeld. De eerstvolgende data zijn zaterdag 5 juni, woensdag 9 juni en zondag 13 juni.

Wie nog de expositie ‘IJmuiden in Klare Lijn’ van Eric J. Coolen wil zien moet niet te lang wachten. Deze expositie loopt nog t/m zondag 27 juni. Nieuw is de expositie ‘Ongepolijst’, het afstudeerproject van Ymkje Veenstra met zwart-wit foto’s van rauw IJmuiden.

Zaterdag 26 juni zullen de oude (scheeps)motoren weer draaien tijdens een motorendraaimiddag. (Groot)ouders met kinderen kunnen met een speurtocht gerust door het museum lopen, natuurlijk met inachtneming van alle regels. Dit geldt ook voor het escapespel (vanaf 10 jaar).

Plan uw bezoek op de museumwebsite.

Bezoekers moeten vooraf, via de museumwebsite een tijd van aankomst (een tijdslot) reserveren (ook met museumkaart of donateurskaart). Op de website staan alle bezoekregels, actuele openingstijden en verdere informatie.

Het museum hoopt weer veel bezoekers te mogen verwelkomen.

www.zeehavenmuseum.nl