Groen licht voor Stadsschouwburg en filmtheater Velsen

Eindelijk is het zover; groen licht voor Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen. Vanaf 5 juni a.s. mag het theater haar deuren weer openen. Met een breed en uitgebreid aanbod wordt de draad opgepakt om, ondanks de beperkte zaalcapaciteit, toch een groot publiek te bedienen. Het accent ligt voorlopig vooral op de filmprogrammering. Daarmee kon in het afgelopen jaar, tussen de corona-sluitingen door, al een groot film- maar óók theaterpubliek worden bediend. Tussen de filmdagen door lanceert de Velsense schouwburg later deze zomer ook een bescheiden theaterprogrammering. Maar zover is het nu nog niet. Het startschot van de zomerprogrammering 2021 speelt zich vooral af op het witte doek!

Gevarieerd en ijzersterk film- en theateraanbod!

De filmprogrammering wordt in de zomermaanden uitgebreid met een extra dag. Naast zaterdag, zondag en dinsdag is voortaan ook de vrijdag een vaste filmdag. Een tipje van de sluier: in het heropeningsweekend kunnen de liefhebbers eindelijk naar Oscarwinnaar Nomadland. Daarnaast komt ook de blikvangende Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde eindelijk uit. Doordat alle (film)theaters afgelopen december, twee dagen voor de première van deze film, de deuren moesten sluiten, kwamen alle zes in de voorverkoop al uitverkochte voorstellingen in Velsen te vervallen. Dat kan nu worden ingehaald. Andere titels zijn onder meer het muzikale spektakel David Byrne’s American Utopia, een Broadway show rond Talking Heads frontman David Byrne. Bezoekers krijgen óók nog een herkansing voor succesvolle films als De Vogelwachter met Freek de Jonge en The Singing Club. Plus als klap op de vuurpijl, voor iedereen die de film (nog één keer) op groot scherm wil zien: de allerlaatste vertoning van Herman Finkers’ filmhit van 2020 De beentjes van Sint-Hildegard.

Stadsschouwburg en filmtheater Velsen

Filmzaal – sfeervol, comfortabel en coronaproof!

Haar maandenlange sluiting gebruikte de Velsense schouwburg voor een facelift van haar theater- en filmzaal. Dankzij aanpassingen van het stoelenplan is tussen de rijen extra ruimte gecreëerd. Hierdoor kunnen bezoekers beter afstand houden en comfortabeler zitten. Tussen de stoelen werd bovendien plaats gemaakt voor kleine tafeltjes, zodat drankjes tijdens de (film)voorstelling kunnen worden meegenomen naar de zaal. Ook werd de inrichting van het voorgebouw en de kleedkamers aangepast zodat bezoekers en artiesten, ondanks de coronaregels, extra gastvrij kunnen worden ontvangen.

Zomerterras – uit de wind en met terrasverwarming!

Als kers op de taart werd, met de zomer in aantocht, op het schouwburgplein opnieuw een groot en sfeervol buitenterras ingericht. Met het comfort van parasols, windschermen én terrasverwarming, waardoor het ‘Hollandse weer’ niemand in de weg hoeft te zitten. De facelift en het terras werden mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds!
Het terras is voor iedereen toegankelijk en niet alleen geopend voor bezoekers van de film- en theatervoorstellingen.

Raadpleeg voor het actuele aanbod de website: www.stadsschouwburgvelsen.nl.

Deel dit bericht via: