Magazine ‘Ontdek Velsen’ valt deze week in de bus

Brede stranden. Uitgestrekte duingebieden. Ruige havens. Bosrijke buitenplaatsen. Groene recreatiegebieden. De gemeente Velsen, met IJmuiden als kloppend hart, heeft veel meer te bieden dan je denkt. In het nieuwe magazine Ontdek Velsen lees je wat je hier allemaal kunt beleven en ontdekken. Het blad valt deze week in de bus bij alle Velsenaren zonder nee/nee-sticker.

De 72 pagina’s tellende zomereditie biedt volop inspiratie en laat inwoners aan het woord over hun favoriete plekken. Zoals inwoner Robert de Looff: ‘Voor mij is dat het mooie brede strand waarop je elkaar niet in de weg loopt. En dat sfeertje. Geen poespas. Geen catwalk. Zomer of winter, het is hier altijd goed.’ Of Louisa Weber, die met haar man in Santpoort is komen wonen: ‘Het is hier rustig maar hartstikke centraal. En gemoedelijk. De mensen lachen naar je. We gaan hier heel gelukkig worden.’

Uiteraard is er in het magazine ook volop aandacht voor lokaal ondernemerschap. De voorzitters van de winkelgebieden in IJmuiden Centrum en Velserbroek vertellen waarom samenwerken belangrijk is en Tim van Zeben legt uit dat Noordzeevis uit IJmuiden steeds populairder wordt als streekproduct.

De organisatoren van de evenementen in Velsen Valley blikken vooruit op de Summer of Love die – als alles meezit – voor de deur staat. De ondernemers in Spaarnwoude zijn daar blij mee: ‘De evenementen zorgen voor reuring en dat is goed voor het gebied. Als festivalgangers met een positief gevoel naar huis gaan, dan komen ze zeker terug en volgende keer misschien een hapje bij ons eten.’

Duurzaamheid, ook al zo’n belangrijk onderwerp in Velsen, komt aan bod in de verhalen over RIGO Verffabriek, Energiek Velsen en het project Fishing For Litter, waarbij vissers afval uit hun netten aan land brengen. Natuurlijk wordt de spotlight ook gericht op IJmuiden Rauw aan Zee. Daar kun je kitesurfen, zeilen en wandelen langs de bunkers uit de tweede wereldoorlog.

Ontdek Velsen magazine

De redactie ging ook op bezoek bij lokale musea en een aantal sportverenigingen. En de Stadsschouwburg Velsen legt uit hoe zij weer veilig publiek kunnen ontvangen zodra dat mogelijk is. Hans Klok heeft ze daar een handje bij geholpen.

Ontdek Velsen is een uitgave van Citymarketing Velsen | .IJmuiden. De bezorging wordt ook deze keer verzorgd door vrijwilligers van KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen. Zij verdienen daarmee een donatie voor het goede doel.

Wie het magazine niet heeft ontvangen kan een exemplaar ophalen bij de bibliotheek en bij de lokale horeca. De digitale versie kan worden gedownload via www.ijmuiden.nl/magazine.

Deel dit bericht via: