Instagrammers op e-bike langs parels van Velsen

Beleef IJmuiden, ontdek Velsen. Onder die naam nodigde Citymarketing Velsen | .IJmuiden afgelopen zaterdag een groep reisbloggers en fotografen uit om te laten zien wat onze gemeente allemaal te bieden heeft. Van de rauwe schoonheid van het strand en de havens tot de natuur van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de buitenplaatsen.

De Instagrammers waren dolenthousiast en ook verrast over de plekken waar ze langs kwamen. Op de e-bike bezochten zij onder meer Buitenplaats Beeckestijn, de Ruïne van Brederode, Nationaal Park Zuid-Kennemerland, IJmuiden aan Zee, de Viskade, Forteiland IJmuiden en Dorp Velsen. In IJmuiden aan Zee ging de groep bovendien blokarten op het strand en werd genoten van verse Noordzeevis uit IJmuiden.

Een Instameet houdt in dat een groepje mensen, dat elkaar doorgaans via Instagram kent, samen op pad gaat om te fotograferen. Dit kan in een bepaalde stad, een natuurgebied of in een speciaal daarvoor opengesteld museum zijn. In dit geval ging het om reisbloggers met een gezamenlijk bereik van ruim 120.000 volgers.

De Instameet leverde mooie stories en posts op die het terugkijken meer dan waard zijn. Dat kan door op Instagram onder de #instameetvelsen21 te kijken of neem een kijkje in de story-highlight ‘Instameet’ van @puntijmuiden. De Instameet werd begeleid door Friso Huizinga en Dionne Ruurda van Citymarketing Velsen. Zij werden ondersteund door de local guides Janna Kamphof, Erik Baalbergen en Machiel Kraaij.