Zeeduivelmedaillons met korianderpesto
Hoofdgerecht 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 minuten
Benodigdheden: staafmixer of keukenmachine.
Ingrediënten.
Zeeduivelfilet 500 gram
Citroen uitgeperst
Paprikapoeder 1/2 theelepel
Eiermie 250 gram
Olie 2 eetlepels
Knoflook 2 teentjes geperst
Koriander klein bosje fijngehakt
Pijnboompitten 25 gram
Parmazaanse kaas geraspt
Olijfolie circa 1/2 dl
Zout en versgemalen peper
Bereiding.
Snijd de zeeduivelfilets in plakken van gelijke grootte. Sprenkel er de helft van het citroensap over en bestrooi ze met peper, zout en paprikapoeder. Pureer voor de korianderpesto de knoflook, koriander, pijnboompitten en parmezaanse kaas met de staafmixer en giet de olijfolie er in een dun straaltje bij.
Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg de rest van het citroensap aan het kookvocht toe.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeeduivelmedaillons 3-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte) goudbruin.
Leg de zeeduivelmedaillons op een bedje van eiermie en verdeel de korianderpesto erover.
Kook en win!
Zeeduivel is één van de lekkerste en meest gezonde vissoorten in de Noordzee. Er zijn oneindig veel bereidingen mee te verzinnen. Wat is jouw favoriete recept met zeeduivel? Stuur voor 18 juni 2021 een mail naar info@ijmuiden.nl. De eerste 50 reageerders worden uitgenodigd om een verse zeeduivel te komen halen. Direct uit de Noordzee. In een video leggen wij uit hoe je de zeeduivel fileert. Wees gerust, dat is veel eenvoudiger dan je denkt! Uit alle bereidingen kiezen wij een winnaar die een waardebon van € 50,- ontvangt die te besteden is bij de ambassadeurs van Noordzeevis uit IJmuiden.