Volop ideeën voor Ontdek Velsen

Eind mei organiseerde Citymarketing Velsen | .IJmuiden een citymarketingcafé over Ontdek Velsen, een nieuw en verbindend evenement dat de parels van Velsen op zondag 12 september aan elkaar rijgt.

Belangrijkste doel van het citymarketingcafé was om geïnteresseerde organisaties bij te praten over de plannen en de voortgang van het project. Ook was er ruimte om ideeën van de organisaties zelf te horen en elkaar te inspireren. Bij de bijeenkomst waren meer dan dertig organisaties, bedrijven en instellingen aanwezig.

Tijdens Ontdek Velsen kunnen bewoners en bezoekers van de gemeente Velsen zien wat zij in tijden van corona (grotendeels) hebben moeten missen. Van de schouwburg tot de horeca en van de musea tot de maakindustrie. Deelnemers maken op de fiets of lopend een rondje langs de parels in onze gemeente. Ontdek Velsen vormt tevens de start van het culturele seizoen en valt samen met de Open Monumentendag 2021.

Citymarketing verzorgt de promotie, regelt de tijdssloten en maakt een communicatietoolkit voor de deelnemende organisaties. Om te voorkomen dat het op sommige plekken te druk wordt, is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan vanaf 1 augustus via www.ijmuiden.nl/ontdekvelsen.

Tijdens het citymarketingcafé viel op dat veel organisaties en bedrijven al leuke ideeën hebben. Van een stormbaan bij ActionPlanet Spaarnwoude, naar een korte film kijken bij de Stadsschouwburg tot een podium voor live artiesten vanuit KunstForm Velsen. Ook zijn er rondleidingen, openen bedrijven en musea hun deuren en kunnen kinderen een uurtje skiën. Tijdens de bijeenkomst werd de veelzijdigheid van de gemeente zeker duidelijk.

Het citymarketingcafé werd afgesloten door wethouder Jeroen Verwoort: ‘Er is licht aan het einde van de Velsertunnel. Ik heb mooie ideeën en mooie dingen gehoord. We gaan er wat van maken met z’n allen!’

Organisaties die mee willen doen en zich nog niet hebben aangemeld kunnen een mail sturen naar info@ijmuiden.nl.