Where Whisky meets Rum
Op zaterdag 12 oktober is het zover, dan vindt de 18de editie van het Whisky & Rum aan Zee in IJmuiden weer plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang. Dit inmiddels gevestigde succesvolle festival, wordt georganiseerd door Slijterij & Wijnhuis Zeewijck. Je kunt kennismaken met ruim 600 whisky’s, rum en andere distillaten van over de gehele wereld. Ruim 40 nationale en internationale standhouders geven dit jaar wederom acte de présence.
Het Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach wordt tijdens Whisky & Rum aan Zee omgetoverd tot een festival van ‘vloeibaar goud’ waar een zeer ruim assortiment aan Caribische rum, Schotse en Ierse whiskies geproefd kunnen worden. ‘Rum uit alle windstreken wint sterk aan populariteit en interesse en Scotch single malt whisky is niet meer weg te denken in de drankenkast. Beiden zijn de meest diverse dranken ter wereld. Dit jaar brengen we traditioneel en exclusief een zeer gelimiteerde festivalbotteling uit, gedistilleerd door de Takamaka Rum Distillery uit de Seychellen. Het is een fantastische rum geworden die veel liefhebbers zal aanspreken’, aldus organisator Richard Blesgraaf.
Whisky is nog steeds ‘hot’. Je treft op dit festival dan ook veel onafhankelijke bottelaars tegen die verrassende single malt whisky’s uitbrengen.
Voorafgaand aan het festival vinden er rum en whisky masterclasses plaats met gasten uit binnen- en buitenland zodat je van de middag of avondsessie niets hoeft te missen. Kijk voor het volledige programma op de website van Zeewijck.
Tijdens het festival staat ‘Chef’s’ fingerlicking good fingerfood garant voor de innerlijke mens. Beleef deze 18de editie vol nieuwe smaak ervaringen en gezelligheid. We verwelkomen je graag op Whisky & Rum aan Zee!