Recordopbrengst Vissenloop

€ 100.000,-. Dat is de opbrengst van de zesde editie van de Vissenloop. Een recordopbrengst. Nog nooit heeft de commissie van de Vissenloop, samen met de wandelaars en sponsoren, zoveel geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Fred van Dam, voorzitter commissie Vissenloop en voorzitter Bestuur KWF Kankerbestrijding Afdeling Velsen: ‘Dit is een waanzinnig mooi bedrag. En het geld is hard nodig voor kankeronderzoek. Zo helpen we om deze vreselijke ziekte de wereld uit te helpen. Daarom wil ik ook alle wandelaars, vrijwilligers, het Rode Kruis, sponsoren, Stichting Citymarketing Velsen | IJmuiden.nl en BIZ Centrum IJmuiden bedanken. We hebben met zijn allen echt een topevenement neergezet.’

Wandelaars, bedrijventeams en organisaties.

Om 6.29 uur in de ochtend meldde zich de eerste wandelaar al aan bij het BUKO Stadion waar de start was. Er zouden nog vele deelnemers volgen. In de voorinschrijving hadden zich al ruim 2.100 wandelaars ingeschreven. Maar het was zaterdag 21 mei top weer. Dus ook op de dag zelf stroomden de aanmeldingen binnen. In totaal deden 2.500 mensen mee. Ook bedrijventeams, organisaties en loopgroepen hadden zich opgegeven om samen te lopen.

Groot feest onderweg en op de pleinen.

De wandelaars werden onderweg getrakteerd op vele optredens door koren, artiesten, orkesten en dj’s. En bij SHIP stond zelfs een look-a-like van onze koning waar de deelnemers mee op de foto konden. Er werd onderweg genoten van de natuur, industriële cultuur, de havens en de grootste zeesluis ter wereld. Eenmaal op het Marktplein werden de lopers feestelijk onthaald en liepen zij verder over de gezellig drukke Lange Nieuwstraat naar Plein 1945, waar ze onder de finishboog door wandelden. Daar kregen de wandelaars een unieke herinnering aan deze dag in de vorm van onderzetters met een tekening van de Zeesluis van Eric J. Coolen erop. Om 16.30 uur werd hier uiteindelijk de cheque met € 100.000, – overhandigd aan mevrouw Mijke van Ballegooijen, lid van de Raad van Toezicht van KWF Kankerbestrijding. Dit was de afsluiting van een gezellig en mooi evenement. Volgend jaar komt er zeker weer een Vissenloop. De datum is nog niet bekend.

www.vissenloop.nl