SHIP Experience IJmuiden

SHIP Experience vertelt je alles over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld en de laatste ontwikkelingen in de vierde zeehaven van Europa: Amsterdam, Zaanstad, IJmuiden en Beverwijk. Tegelijkertijd informeren we je interactief over wonen, werken, leren en recreëren in het Noordzeekanaalgebied.

Het uitzicht dat SHIP je biedt vanuit het restaurant op de tweede etage of de rooftop van het pand is adembenemend. Schepen zo groot als flatgebouwen passeren dagelijks het sluiscomplex en de bouwwerkzaamheden aan Zeesluis IJmuiden voltrekken zich letterlijk op loopafstand van het gebouw.

Jong en oud

Het interactieve verhaal over de grootste sluis ter wereld en de vierde zeehaven van Europa verpakt SHIP in een gratis toegankelijke experience voor jong en oud. Maar we raden je bij voorbaat aan een rondleiding te boeken met één van onze gidsen. Pas dan komt het verhaal van SHIP echt tot leven! En dat voor slechts € 5.00 p.p. inclusief consumptie.

Restaurant with a view

Het restaurant van SHIP is dè plek in het gebouw waar je onder het genot van een heerlijke lunch, kop koffie of iets anders kunt genieten van de haven en de dagelijkse werkzaamheden aan de zeesluis. We ontvangen hier individuele gasten en groepen met een reservering. Ook bedrijven, voor wie SHIP speciale arrangementen samenstelt. Interesse om met een (zakelijke) groep naar SHIP te komen (met of zonder catering?) Vraag naar de mogelijkheden via info@ship-info.nl of bel ons.

Onderwijs 

In SHIP wordt sinds de opening aandacht besteed aan (techniek-)onderwijs. Op de begane grond bevindt zich het Technolab waar docenten praktijklessen kunnen geven of waar onze rondleiders op afspraak een workshop verzorgen. Dat zijn altijd sessies waarin het op een laagdrempelige manier gaat over bijvoorbeeld watermanagement, energietransitie, logistiek en andere havengerelateerde onderwerpen.

Tickets

Nieuwsgierig geworden naar het verhaal achter de bouw van de grootste zeesluis ter wereld en het wel en wee in de vierde zeehaven van Europa? De experience is open voor bezoekers op woensdag t/m vrijdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Je kunt de experience op twee manieren bezoeken. Op eigen gelegenheid of met één van onze rondleiders als je die 24 uur van te voren boekt en minimaal 12 jaar bent.

Let op! De groepsgrootte is nu nog maximaal 4 personen, tenzij afkomstig uit één huishouding. Prima als je wilt langskomen, maar laat het ons even per mail weten dat je SHIP wilt bezoeken. Dan houden we rekening met je komst. Je (gratis) bezoek aankondigen of 24 uur van te voren een rondleiding boeken doe je eenvoudig door een mail te sturen naar info@ship-info.nl.

Bereikbaarheid

SHIP is eenvoudig bereikbaar via Velsen-Noord. Vanuit het zuiden kun je met de auto door de Velsertunnel of je kunt vanuit Velsen-Zuid de pont nemen. Per fiets of te voet is SHIP te bereiken via de noord- en zuidzijde van het sluiscomplex.

Contactgegevens

SHIP Experience
Noordersluisweg 1
1975 AM IJMUIDEN

Tel. (0255) 516 254
info@ship-info.nl

Website:
ship-info.nl

Openingstijden

Woensdag – 10:00 – 17:00 uur
Donderdag – 10:00 – 17:00 uur
Vrijdag – 10:00 – 17:00 uur
Zondag – 10:00 – 17:00 uur