Informatiebijeenkomst Een plekje geven

Op donderdag 28 maart komt Ruben Ebbeling van Begraafplaats & Crematorium Westerveld, naar Bibliotheek IJmuiden voor de informatiebijeenkomst ‘Een plekje geven’. Tijdens de bijeenkomst zal Ruben Ebbeling vertellen over afscheid nemen en het regelen van begrafenissen en crematies.

B&C Westerveld.

B&C Westerveld
Westerveld is het eerste crematorium van ons land en een van de eerste particuliere begraafplaatsen. Het is de laatste rustplaats van markante wetenschappers, schrijvers, musici, kunstenaars en politici, zoals vliegtuigbouwer Anthony Fokker, schrijver Multatuli, feministe Aletta Jacobs en architect Hendrik Petrus Berlage.

DoodGewoon in de Bibliotheek.

In de Bibliotheek moedigen we het gesprek over de dood en rouw aan en we streven ernaar mensen te helpen bij het vinden van de juiste informatie en ondersteuning. De Bibliotheek IJmuiden heeft een speciale plek in de vorm van de kast DoodGewoon. Hierin vind je veel informatie over dit onderwerp. Daarnaast zijn er door het jaar heen diverse bijeenkomsten om met elkaar in gesprek te komen. Met zijn expertise kan Ruben Ebbeling ondersteuning bieden bij het regelen van een afscheid bij Westerveld. Ruben zal de mogelijkheden van gedenken zoals graven, vlindertuin, urn voor thuis en uitstrooien aan bod laten komen. En zal je vragen over dit onderwerp beantwoorden.

Donderdag 28 maart 2024.

Om 16:00 uur word je ontvangen met koffie of thee. We starten om 16:15 en de informatiebijeenkomst is gratis toegankelijk. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om hieraan deel te nemen. Meer informatie vind je op de website.