Gezocht: vakmensen die VMBO’ers enthousiast maken over hun beroep

Nog bijna zes weken tot de eerste editie van IJmond Zuid-Kennemerland On Stage! Veel mensen weten nog hoe moeilijk het was op jonge leeftijd een beroep te kiezen en vinden de negatieve beeldvorming over het VMBO onterecht. Het merendeel van de VMBO-leerlingen heeft zin in de toekomst en droomt over wat hij of zij ooit zal worden.

De organisatie van het beroepenfeest op dinsdag 5 maart is nog op zoek naar professionele beroepsbeoefenaren die over hun vak willen vertellen. Aanmelden kan via ijmondzuidkennemerlandonstage.nl.

IJmond Zuid-Kennemerland On Stage is dé kennismaking tussen 800 VMBO-leerlingen en beroepsbeoefenaren die vertellen over hun werkdag. Hiermee worden jongeren geholpen door professionals om betere keuzes te maken voor hun opleiding en beroep. On Stage wil ook het negatieve imago van het VMBO omkeren, want de leerlingen van vandaag zijn de vakmensen van de toekomst! Op 13 februari is er van 16.30 tot 18.00 uur een informatieavond voor de deelnemende beroepsbeoefenaren. Het Vellesan College in IJmuiden is gastheer.

Bedrijven als Connexxion, Kruidvat en Federmann Opticiens doen al mee met IJmond Zuid-Kennemerland On Stage. Teveel om hier allemaal te noemen, maar op ijmondzuidkennemerlandonstage.nl staat iedereen vermeld. De Vrienden van On Stage (bedrijven die een eenmalige donatie hebben gedaan) hebben hier als dank een speciale vermelding gekregen. De organisatie van IJmond Zuid-Kennemerland On Stage zoekt nog meer beroepsbeoefenaren zoals wasmachinemonteurs, hoveniers of kinderartsen en roepen ook de ouders van VMBO-leerlingen op om zelf mee te doen als beroepsbeoefenaar.

Voor de duidelijkheid: deze groep jongeren zoekt (nog) geen baan, maar wil graag meer weten over jouw beroep! Het argument ‘Wij zoeken geen mensen’ is dus geen reden om je niet aan te melden! Heb jij een beroep waar je trots op bent? Meld je dan aan via ijmondzuidkennemerlandonstage.nl. Want wie kan de volgende generatie vakmensen nu beter over jouw beroep vertellen dan jij?