Eerste editie van IJmond Zuid-Kennemerland On Stage groot succes

Circa 800 vmbo-leerlingen uit de IJmond en Zuid-Kennemerland hebben op dinsdag 5 maart met zo’n 180 beroepsbeoefenaars gesproken op het eerste Beroepenfeest van On Stage. Dit leverde honderden matches op en afspraken voor de Doe Dag op 19 maart. Het Beroepenfeest in sporthal Onze Gezellen was daarmee een groot succes.

Jeffrey Koops, brandweerman bij Veiligheidsregio Kennemerland, verrichte de officiële opening van de eerste shift. Dionne Ruurda, directeur AYOP, trapte de tweede shift af en wethouder Jeroen Verwoort van de gemeente Velsen opende de derde shift. Voordat zij het startschot gaven met een druk op de gastoeter, werden ze kort geïnterviewd door MC Daniel Staakman. Dionne Ruurda: ‘Dit evenement zorgt voor het vergroten van je netwerk, dus zorg dat je een goede indruk maakt en vraag in de gesprekken met de beroepsbeoefenaren ook naar persoonlijke dingen.’ Jeroen Verwoort gaf nog een tip mee: ‘Het allerbelangrijkste is om in de gesprekken die je voert altijd je jezelf te blijven.’

Tijdens het Beroepenfeest van On Stage helpen vakmensen scholieren met hun toekomstige beroepskeuze door hen te vertellen wat hun werk inhoudt. Er was een breed scala aan beroepen op de beursvloer aanwezig. Automonteur, kraamzorg, hoveniers, HR-medewerker en nog vele anderen. Er was groot enthousiasme onder de professionals om hun passie voor hun vak te delen met de 800 vmbo leerlingen. De leerlingen deden het geweldig. Zij hadden samen met hun docenten en de leerlingtrainers hard gewerkt aan een goede voorbereiding en ze waren nieuwsgierig naar al die mensen uit het bedrijfsleven die enthousiast vertelden over hun beroep en werkdag.

Op 19 maart vindt de Doe dag van On Stage plaats, dan brengen de leerlingen een bezoek aan de professionals met wie ze een match hebben gemaakt.

www.ijmondzuidkennemerlandonstage.nl