Visrecept: Gebakken mulfilets met kerstomaatjes-mascarponesaus

Natuurlijk wil je direct aan de slag met al het lekkers dat de Noordzee te bieden heeft. Daarom heeft de Stichting Noordzeevis uit IJmuiden een kookboek ontwikkeld, met de lekkerste recepten, informatie over vissoorten en handige tips. Bovendien maak je kennis met de ambassadeurs, die vertellen over hun passie voor vis. Het kookboek is voor € 19,50 te koop via www.noordzeevisuitijmuiden.nl en bij de lokale boekhandels. Citymarketing Velsen heeft de uitgave van de tweede druk mede mogelijk gemaakt.

Gebakken mulfilets met kerstomaatjes-mascarponesaus.

Hoofdgerecht 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten.

  • Rode mulfilets: 8 – 12 stuks (50 gram p.s.)
  • Tagliatelle:  350 gram
  • Olijfolie: 5 eetlepels
  • Kerstomaatjes: 400 gram gehalveerd
  • Knoflook: 2 teentjes fijngehakt
  • Mascarpone:  250 gram
  • Basilicumblaadjes: handvol
  • Zout en peper

Bereiding.

Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie.

Bak de tomaatjes 4 minuten tot de sappen vrijkomen. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Roer de mascarpone door de tomaatjes. Laat de roomkaas op laag vuur zachtjes smelten. Voeg eventueel een scheutje water toe. Verhit in een koekenpan de laatste 3 eetlepels olijfolie.

Bestrooi de mulfilets met zout en peper en bak ze in 2 minuten per kant net gaar. Giet de pasta af en meng door de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verdeel de tagliatelle over 4 borden. Leg er de mulfilets op en bestrooi met de basilicumblaadjes.

Voor deze en andere recepten online: www.visrecepten.nl

www.noordzeevisuit-ijmuiden.nl