Zelf weerbaar worden met gratis workshops

Tijdens de Week van de Veiligheid biedt de gemeente Velsen op donderdag 14 oktober 2021 gratis vier workshops aan die het veiligheidsgevoel en de weerbaarheid van inwoners versterken.

Workshop Voorkom een hack.

Check of je bent gehacked of gegevens lekt. Hoe? Volg de gratis workshop ‘Voorkom een hack’. Een deskundige trainer met praktijkervaring laat je ook zien hoe een hacker werkt en hoe je ervoor zorgt dat jij nooit (meer) wordt gehacked! Veilig idee toch? Na de workshop krijg je van Korper ICT een certificaat als bewijs van deelname.

Workshop Reanimatie en AED.

Iedere seconde telt in nood. Wil je jouw mede-inwoners kunnen redden als zij gereanimeerd moeten worden? Volg dan de gratis reanimatie en AED cursus! Je leert uitgebreid reanimeren en hoe je een hartstilstand herkent. Je oefent levensreddende vaardigheden met Marjolijn Rodenburg. Zij is CCU verpleegkundige (hartbewaking) geweest in het Rode Kruis Ziekenhuis. Na afloop krijg je een certificaat van de Nederlandse Reanimatieraad.

Als je wilt, kun je na de workshop ook burgerhulpverlener worden. Als iemand in jouw buurt 112 belt bij een hartstilstand, krijg je een oproep op jouw mobiel. Je gaat zo snel mogelijk naar het slachtoffer toe en reanimeert tot de ambulance arriveert. Als burgerhulpverlener help je levens redden in jouw buurt.

Workshop Omgaan met conflicten.

Onenigheid, bonje, trammelant? Politiemediator Saskia van den Braak is een kei in het bemiddelen in conflicten. Ze neemt jou stap voor stap mee in het voorkomen van een conflict. Met haar oefen je handige vaardigheden die je de volgende keer kunt gebruiken bij conflicten. Na afloop krijg je een certificaat als bewijs van deelname.

Workshop Herkennen van verdachte situaties.

Hoe kun je een verdachte situatie herkennen? En wat kun je het beste doen? Met de tips en tricks van een persoonsbeveiliger en voormalig lid van het Korps Commandotroepen ben je helemaal op de hoogte. Ook krijg je oefeningen uit de praktijk. Na afloop krijg je een certificaat als bewijs van deelname. Help criminelen te pakken door verdachte situaties direct te melden bij de politie.

Waar en wanneer?

De gratis workshop is geschikt voor iedereen van 10 – 100 jaar. Schrijf je via redzaam.nl snel in voor de workshop, want er zijn maar een beperkt aantal kaartjes. De workshop is op 14 oktober, in de week van de Veiligheid, tussen 10.00-12.30, 14.00-16.30 en 19.00-21.30 uur.

Meer informatie over de locaties is te vinden via de website van Gemeente Velsen.

Zelf weerbaar worden met gratis workshops

Weerbaarheidstrainingen voor ondernemers.

Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland (RPC) organiseert ook in de Week van de Veiligheid kosteloze online trainingen waarvoor Velsense ondernemers zich kunnen aanmelden.

Op de website rpcnh.nl/activiteiten vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor onderstaande trainingen:

  • Online training Cybercrime – 11 oktober om 19.00 uur
  • Online training Overvallen – 12 oktober om 19.00 uur
  • Online training Ondermijning – 13 oktober om 19.00 uur
  • Online training Agressie & geweld – 14 oktober om 19.00 uur
  • Online training Altijd Alert – 15 oktober om 19.00 uur

Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland is het samenwerkingsverband tussen Politie, Openbaar ministerie en gemeenten in onze provincie.

Deel dit bericht via: