Winnen met de IJmuider Stormram

Winnen met de IJmuider Stormram? Leer er alles over tijdens onze damcursus voor volwassenen ‘5 voor 15’. Damclub IJmuiden biedt vanaf september een cursus aan die bestaat uit 5 lessen en slechts 15 euro kost, inclusief cursusboek. Voor de meeste mensen is dammen maar een spel. De spelregels zijn simpel, maar clubspelers weten wel beter: dammen is een ingewikkelde denksport met oneindig veel mogelijkheden. Damlegende Barend Dukel, oud-lid van Damclub IJmuiden, had niet kunnen vermoeden dat de speelwijze die hij als eerste toepaste – de IJmuider Stormram – onder dammers een begrip zou worden en de naam van de plaats zou krijgen waar hij was opgegroeid.

Damclub IJmuiden is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Dambond en speelt competitie in de hoofdklasse, het een na hoogste landelijke niveau. In het bijna 100-jarige bestaan is DCIJ vijf keer kampioen van Nederland geworden. DCIJ beschikt over ervaren trainers, die het niveau van de cursus afstemmen op de deelnemers, zodat iedereen kan deelnemen. In deze cursus leer je welke methoden er zijn om met dammen te winnen, waarna je gegarandeerd een stuk beter speelt.

In les 1. leren we je hoe je met een combinatie schijven kunt winnen. Wel eens van de Haarlemmer zet gehoord? Al na twee zetten kan deze combinatie op het bord komen! Les 2. gaat in op het halen van een dam. Met een dam kun je veel meer dan met een schijf!

Les 3. behandelt het positiespel. Hoe kun je je schijven zo opstellen dat je tegenstander niets meer kan doen? Les 4. gaat over aanvallen en verdedigen. Heb je wel eens van een voorpost gehoord? In deze les leren we je er alles over. In les 5. combineren we de opgedane kennis van de vorige lessen, zodat je de methoden nog beter kunt toepassen. Succes gegarandeerd!

De cursus start op vrijdag 22 september in de Jan Campertschool in Driehuis. Aanvangstijd 19.30 uur. De lessen duren een uur. Aanmelden via secretaris@damclubijmuiden.nl. Eerst meer informatie? Bel Jacqueline Schouten 0646025328.

www.damclubijmuiden.nl