Welkom in de wereld van ZICHT

Op woensdag 15 september is het zover, dan is ZICHT voor het eerst voor publiek te zien. ZICHT is een locatietheatervoorstelling, de derde op rij die door Theatermanifestatie IJmond wordt geproduceerd. Dit jaar is er niet één, maar zijn er meerdere locaties. Toeschouwers verzamelen zich op het Stationsplein van Beverwijk en wandelen in kleine groepen langs verschillende scènes op en om de Breestraat. Met muziek, spel en dans wordt het verhaal verteld van de zoektocht naar een feestje. Niet zomaar een feestje, maar een feestje waar het voelt alsof je thuiskomt, waar je echt welkom bent en helemaal jezelf kunt zijn.

ZICHT wordt geproduceerd door een professioneel team van makers en kunstenaars uit de IJmond en uitgevoerd door zo’n 150 deelnemers en vrijwilligers. De afgelopen weken is in een leeg winkelpand aan de Breestraat hard gewerkt aan de kostuums en het decor voor de voorstelling. Het publiek zal zich straks, hoewel het op bekende plekken komt, in een compleet andere wereld wanen.

‘Dat is theater,’ vertelt Ilona Timmer, hoofd decorbouw van ZICHT, ‘samen maak je een andere wereld. Iets dat andere mensen weer aan het denken zet. Dat is het mooiste wat er is, ook als je dat achter de schermen doet. Zonder de achter-de-schermenmensen, heb je ook geen voor-de-schermenmensen. We hebben elkaar allemaal nodig om te kunnen bestaan.’

ZICHT is ’s avonds te zien op woensdag 15 september en vervolgens van vrijdag 17 t/m zondag 19 september. De voorstelling is nagenoeg uitverkocht, maar met enig geluk zijn er nog kaarten vrij. Voor meer informatie en het bestellen van tickets: www.theatermanifestatieijmond.nl.