Week vol technologie

Van 2 tot en met 6 oktober is het weer Techport Technologieweek. Meer dan 2.500 basisscholieren, 700 leerlingen van het voortgezet onderwijs, leerkrachten en ouders. Tijdens zes verschillende evenementen laat Techport zien wat het werken en leren in de techniek en technologie inhoudt.

Smart Maintenance Day.

Voor 200 leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs staat maandag 2 oktober in het teken van Smart Maintenance, oftewel slim onderhoud. Dit is onderdeel van de 4e industriële revolutie waar we nu al middenin zitten en maakt het mogelijk om ‘real time’ gegevens over machines en processen te verzamelen en te analyseren. Hierdoor zijn snellere, flexibelere en efficiëntere processen mogelijk en zijn goederen van betere kwaliteit tegen lagere kosten te produceren. Tijdens de Smart Maintenance Day gaan leerlingen onder leiding van verschillende bedrijven in groepen van verschillende opleidingen en scholen aan de slag met vier challenges over onder meer windmolens, het oplossen van storingen en het verkorten van de rijen bij de inleverpunten van blikjes.

Tech Your Talent.

Ruim 500 leerlingen van vijf verschillende voortgezet onderwijs scholen uit de IJmond van de onderbouw gaan op woensdag 4 oktober op bezoek bij 14 Techport bedrijven. De leerlingen krijgen tijdens dit bedrijfsbezoek een uniek kijkje in de keuken bij de meest prominente technische bedrijven uit de regio. Denk hierbij aan Tata Steel, De Bie Wegenbouw, Tennet, Crown van Gelder, Hoogewerf, BTAC Solutions, Blok System Supply, Van der Eng Bv., Kenzfigee, Damen Shipyard, Assumburg Koeltechniek, HVC en MSD. Voordat de leerlingen het bedrijf bezoeken doen zij een voorbereidende les in de klas. Tijdens het bezoek krijgen ze naast een presentatie over de werkzaamheden van het bedrijf ook een rondleiding.

Promotie Event Techniek.

Tijdens het Promotie Evenement Techniek (PET) op dinsdag 3, donderdag 5 en vrijdag 6 oktober wordt Sporthal Beverwijk (de Walvis) omgetoverd in de 7 werelden van techniek. Meer dan 2.500 leerlingen uit groep 7 en 8 in de IJmond ontdekken door middel van techniek doe-activiteiten de werelden van techniek. Ruim 100 groep 6 leerlingen strijden op woensdag 3 oktober in de online PET Quiz tegen andere groepen 6 uit de regio voor de PET bokaal. Deze quiz staat ook in het teken van de 7 werelden van techniek en de vragen worden gesteld door technische bedrijven uit de regio.

Inspiratiemiddag voor leraren.

Op woensdagmiddag 4 oktober van 13.00 tot 16.00 uur gaan de leraren van het primair onderwijs in de IJmond en Zuid-Kennemerland aan de slag met wetenschap & techniek. Want zeg nou zelf: na informeren, inspireren, praten, zingen en kijken is het nu tijd om te doen! Samen met trainer Ben Snoeijs doen de leraren een aantal workshops. Maak een eigen robot vriend(in) en probeer zoveel mogelijk biologische functies na te bootsen. Maak zelf heksensoep en een waterzuivering. Breng je tekening tot leven en laat figuurtjes superkrachten krijgen. Teken een instrument en bespeel dit. Of sluit een blauwe hoogoven en windpark op elkaar aan en zorg voor balans in het energienetwerk. En nog veel meer! Aanmelden is nog mogelijk.

Techport Technologieweek
Techport Technologieweek

Mijn kind verdient het beste

Als ouder wil je gewoon het beste voor je kind. Een mooie opleiding met garantie op een toekomstbestendige baan en een goed salaris. Een keuze voor techniek maakt dit mogelijk. Techniek is namelijk overal. In de zorg, bouw, voeding, media, industrie, wetenschap en natuurlijk de energietransitie. Wat kan je dan gaan doen met een technische opleiding? Dit laten wij ouders, samen met hun kind, graag zien tijdens de Techport Technologieweek op woensdag 4 oktober van 18.30 tot 20.30 uur in Sporthal Beverwijk. Meld je aan en dompel je voor 1,5 uur onder in de verschillende werelden van techniek.

Deze middag is onderdeel van een campagne van Techport gericht op ouders van leerlingen van groep 8 tot onderbouw voortgezet onderwijs. Dit omdat ouders een belangrijke rolspelen bij het kiezen van een vervolgopleiding voor hun kind. Het doel van de campagne is om de instroom op technische opleidingen in de IJmond te vergroten. Meer informatie vind je hier.

Citymarketing Velsen | ijmuiden.nl is partner van de Techport Technologieweek 2023.

Deel dit bericht via: