Veel activiteiten in het dorp Velsen tijdens Monumentendag

De monumentendagen vinden plaats in het weekend van 10 en 11 september 2022. Doel van de monumentendagen is de aandacht voor de monumenten te vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek. Het thema van de monumentendagen 2022 is duurzaamheid; daarom organiseert de Stichting het Dorp Velsen een bijeenkomst over monumenten en duurzaamheid. Daarnaast is de gebruikelijke rondleiding dit jaar voor het eerst gekoppeld aan een bezoek aan de Engelmunduskerk.

Workshop Monumenten en Duurzaamheid.

De mogelijkheden om monumenten te verduurzamen zijn vanwege specifieke regels en voorschriften anders dan bij reguliere panden. Voor monumenteigenaren in Velsen en belangstellenden organiseert de stichting Het Dorp Velsen in samenwerking met de gemeente Velsen, afdeling Monumenten en een aantal experts een workshop “Monumenten en Duurzaamheid”. Na korte inleidingen kunnen deelnemers vragen over bv dak- en raamisolatie en zonnepanelen met de experts bespreken. De bijeenkomst is op zaterdag 10 september van 10.30 uur tot 12.30 uur in de Goede Herderzaal in de Engelmunduskerk aan het Kerkplein in Oud Velsen. Wethouder Monumenten Sander Smeets is bij de bijeenkomst ook aanwezig. De workshop is gratis toegankelijk en belangstellenden worden verzocht zich vooraf aan te melden bij de Stichting Het Dorp Velsen via info@dorpvelsen.nl o.v.v. deelname workshop.

Datum: 10 september 2022 van 10.30 – 12.30 uur
Locatie: Goede Herderzaal, Engelmunduskerk, Kerkplein Oud Velsen
Aanmelden: via info@dorpvelsen.nl

Monumentenwandeling dorp Velsen en de Engelmunduskerk.

De Engelmunduskerk en Stichting het Dorp Velsen organiseren op 10 september 2022 een rondleiding door het dorp én een bezoek aan de Engelmunduskerk. De wandelingen starten om 11.00 en 14:00 uur voor de ingang van de kerk, Kerkplein 1 en eindigen met een bezichtiging van de kerk. De Engelmunduskerk is verder open van 11:00 tot 17:00 uur. Aan de rondleiding kunnen minimaal 5 tot maximaal 20 personen deelnemen. De deelname is gratis, maar graag vooraf aanmelden via www.engelmunduskerkoudvelsen.nl.

Datum: 10 september 2022 van 11.00 en 14.00 uur
Start Kerkplein 1 in Velsen Zuid
Aanmelden: via deze link.

Websites: www.dorpvelsen.nl en www.engelmunduskerkoudvelsen.nl