Tweede Beleefweek komt eraan!

Dit jaar organiseert Nationaal Park Zuid-Kennemerland in de herfstvakantie de tweede Beleefweek. Samen met alle partners en gastheren zetten Natuurmonumenten en PWN van 16 tot en met 24 oktober 2021 een mooi programma neer om bewoners van de regio kennis te laten maken met de bijzondere natuur, cultuurhistorie en de lokale ondernemers in het park. Met elkaar ontwikkelen ze een breed scala aan bijzondere activiteiten en arrangementen die tijdens de Beleefweek, en liefst nog heel lang daarna, het verhaal van het park vertellen.

Succes smaakt naar meer.

De eerste Beleefweek in 2020 was een groot succes. Het was de kroon op het zilveren jubileum van het Nationaal Park. 16 gastheren organiseerden in totaal 75 uiteenlopende activiteiten. Er waren yogasessies in het zand, fietsexcursies, natuurwerkdagen, workshops over kruidenthee en activiteiten rond het thema Kinderboekenweek. Ook konden kinderen uilenballen pluizen. En natuurlijk konden wandelaars op stap met de boswachter of zelf een avontuurlijke familiewandeling ondernemen. Er is dus voldoende inspiratie om een tweede Beleefweek op de kalender te zetten.

Ontdek het Nationaal Park.

De tweede Beleefweek vindt plaats in de herfstvakantie. Natuurlijk weer met vele activiteiten, zoals tentoonstellingen, kinder- en gezinsactiveiten, fiets-, dieren-, wandelexcursies, workshop voor bedrijven en herfst- en zintuigenwandelingen. Deelnemers zullen ervaren hoe bijzonder dit gebied is. Een oase van rust en natuur ingeklemd tussen de zee en de stad. Het landschap varieert van open stuivende duinen tot duinvalleien en bossen, waar allerlei dieren en planten leven. Tijdens de week in oktober nemen de lokale gastheren deelnemers mee op ontdekkingstocht door dit schitterende gebied.

Ontdek de verborgen natuurschatten van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Hier vind je het hele programma van de Beleefweek.

www.np-zuidkennemerland.nl