Fietsroute Ontdek Velsen ‘Oost’

Start bij buitenplaats Velserbeek, fiets door Dorp Velsen en ga daarna richting Spaarnwoude voor een kopje koffie of thee bij Snowworld Amsterdam. Fiets dan terug naar buitenplaats Beeckestijn, ga richting Santpoort om een kijkje te nemen bij het oude muziektheater ’t Mosterdzaadje en de prachtige Korenmolen de Zandhaas. Vervolg je route naar Ruïne van Brederode en Landgoed Duin en Kruidberg en eindig je tocht in Driehuis bij het Pieter Vermeulen museum.

Cornelis Vreeswijk fietsroute (18 km)

Deze fietsroute voert u (in het Nederlands én het Zweeds) langs de belangrijkste plekken uit de beginperiode van het leven van de in IJmuiden geboren en getogen zanger Cornelis Vreeswijk (1937-1987).

Fietsroute Ontdek Velsen ‘West’

Fiets van het strand van IJmuiden via de bunkers naar de haven. Breng een bezoek aan het sluis- en haveninformatiepunt SHIP en snuif cultuur op bij Kunstform en Bibliotheek Velsen en Stadsschouwburg en Filmtheater Velsen. Werp een blik op het voetbaldveld van het Buko Stadion van Telstar en kom meer te weten over de geschiedenis van IJmuiden bij het Zee- en Havenmuseum.